s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
s8
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 25. oktober 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER

Doživite arhitekturo Omanske prestolnice Muscat, moč narave - obisk puščave Wahiba z mogočnimi več kot 100 metrskimi sipinami,možnost kopanja v naravnih oazah.

Program
1. DAN
SLOVENIJA - MUSCAT
obrok na letalu, nočitev
Zbor potnikov na letališču v Zagrebu in polet proti Omanu z vmesnim prestopanjem v Dohi. Večerni prihod v Oman, nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN
MUSCAT
zajtrk, večerja
Po zajtrku bomo obiskali eno izmed največjih mošej na svetu, to je mošeja sulatana Kabusa v Muscatu, ki lahko naenkrat sprejme tudi do 20.000 vernikov. Mošeja predstavlja arhitekturno čudo in je znotraj okrašena z veliko umetniškimi deli, ogromnimi lestenci in preprogo, ki prekriva celoten prostor molilnice*. Ogledali si bomo še Operno hišo, ki prav tako predstavlja tipično Omansko arhitekturo in velja za eno pomembnejših zgradb v mestu. Nekaj časa bomo namenili predelu Shatti Quram, ki je bolj moderen del mesta. Po krajšem počitku se bomo zapeljali do starega mesta Muscata, kjer si bomo ogledali muzej Bait Al Zubair. Muzej je prvotno služil kot hiša bogatemu trgovcu, ki je zbiral starine. Naš naslednji postanek bo palača Sultana Kabusa, katero »ščitita« dve portugalski trdnjavi Jalali in Mirani. Za konec bomo obiskali še tržnico Muttrah, ki velja za eno najstarejših v Omanu in tudi najbolj mistično. Prepletena je s številnimi manjšimi ulicami, polnimi posebnih vonjav, kar bo pričaralo edinstveno atmosfero. Povratek v hotel, večerja in nočitev.


*OPOMBA: obisk mošeje je mogoč samo ob nošenju primernih oblačil, ki ne razkrivajo polti od pet do glave, ženske morajo ob vstopu glavo in obraz zakriti s šalom.

3. DAN
MUSCAT – WADI SHAB – WADI TIWI – SUR – ŽELVJI REZERVAT
zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje Omana. Zapustili bomo mesto Muscat in z vmesnimi krajšimi postanki vožnja do ogromnega požiralnika vode »Bimmah«. V požiralnik se bomo spustili prav do vode, ki je čudovitih modrozelenih barv. Nadaljevanje po Omanski obali proti plaži Fins, ki velja za eno izmed najlepših. Naša naslednja postaja bo čudovita dolina oziroma Wadi Shab. Starodavna vas je obkrožena s plantažami papaje, banan in drugih sadežev. Nadaljevanje v Wadi Tiwi, kjer se bomo tudi ustavili. Proti koncu popoldneva bomo prispeli v Sur, mesto, ki je znano po ladjedelnici (ogled naslednji dan). Najprej se bomo ustavili na mostu Al Ayjah, od koder je lep pogled na mesto in pristanišče. Sledi nastanitev v hotelu in nekaj časa za osvežitev. Za konec se bomo zapeljali v naravni rezervat, na plažo Ras Al Jinz, kjer želve zakopljejo svoja jajca. Morske želve vsako leto premagajo velike razdalje, da se vrnejo v rezervat in če bomo imeli srečo, bomo lahko ob spremstvu lokalnih strokovnjakov te želve videli tudi v živo. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN
SUR – WADI BANI KHALID – PUŠČAVA WAHIBA
zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo najprej popeljali skozi mesto, nato pa si bomo ogledali še ladjedelnico. »Dhow« je posebna vrste ladje, ki so jo uporabljali prebivalci ob Rdečem morju in Indijskem oceanu. Prav tako si bomo ogledali lokalno tržnico ali »souk«, tržnico z ribami in druge znamenitosti mesta. Sledila bo vožnja v »Wadi bani Khaled«, kar v arabščini pomeni naravna oaza. Je popolno nasprotje puščave Wahiba, saj okoli naravnih vodnih bazenov raste bujno zelenje, ki je čudovit kontrast puščave. Za najpogumnejše bo tukaj edinstvena priložnost, da boste zaplavali v pravi oazi sredi puščave (brisače niso na voljo in jih morate prinesti s seboj). Dobro osveženi bomo nadaljevali v puščavo Wahiba, kamor se bomo zapeljali s terenskimi vozili. Puščava nas bo navdušila z neverjetnimi prizori razgibanih rdeče- belih peščenih sipin, nekatere izmed njih so visoke tudi do 200 m. Vožnja med sipinami bo priložnost za čudovite fotografije in s tem nepozabne spomine. Po vožnji bo sledil obisk hiše Beduinov, kjer se bomo srečali z domačini in z njimi ob napitku pokramljali o življenju v puščavi. Nastanitev v urejenemu šotorskem kampu, večerja in nočitev.

5. DAN
WAHIBA – JABRIN – BAHLA – NIZWA
zajtrk, večerja
Zapustili bomo puščavo in se odpravili proti Nizwi. Najprej bomo obiskali Jabrin, najmogočnejši grad v Omanu, zgrajen v drugi polovici 17. stol. To območje je včasih veljalo za središče kulture in izobraževanja v Omanu. Sam grad je izjemno dobro ohranjen, ima ločene prostore za zborovanja, kuhinjo, toaletne prostore in ostale sobane. Stene so poslikane in okrašene z motivi iz muslimanske vere. Povzpeli se bomo na vrh gradu, od koder se nam bo odprl prečudovit razgled na pokrajino, ki nas bo pustila brez besed. Da dan bomo obiskali tudi mistično vasico Bahla, ki se nahaja v bližini mesta Nizwa. V sami vasici bomo obiskali utrdbo, zgrajeno iz enostavnih gradbenih materialov, kot sta les in blato. Utrdba je uvrščena na prestižen seznam UNESCOVE svetovne dediščine ravno zaradi njene arhitekture in obzidja, ki pokriva 12 km veliko območje. Sledi prevoz do Nizwe, kjer bomo obiskali lokalno tržnico (souk) in trdnjavo*. Sledi prevoz do hotela, večerja in nočitev.

*v primeru kasnejšega prihoda je ogled utrdbe v Nizwi naslednji dan.

6. DAN
NIZWA (PO ŽELJI IZLET DO JEBEL SHAMS-A) - BIRKAT AL MOUZ - MUSCAT
zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu, nato pa prosto dopoldne za raziskovanje Nizwe. Ponovno se lahko podate na lokalni souk in si privoščite pravo Omansko kavo v jutranjem vrvežu. Po želji in proti doplačilu priporočamo izlet do Jebel Shamsa; zgodnji jutranji odhod (zajtrk vam bodo pripravili za na pot) in vožnja proti mističnem gorovju Al Hajar ter najvišjemu vrhu Jebel Shams. Vzpon do razgledne ploščadi, kjer bomo občudovali omanski »Grand Canyon«, prav posebno doživetje. Popoldanski povratek v Nizwo. Skupaj bomo nadaljevali do vasice Birkat al Mouz, kjer lokalni kmetje gojijo dateljnove palme. Imeli bomo možnost opazovati nasade, prav tako pa bomo lahko videli proces kultivacije in starodavni namakalni sistem v Omanu – Falaj. Sledi vožnja proti glavnemu mestu Muscat in nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

7. DAN
MUSCAT – BARKA – NAKHAL – MUSCAT
zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo najprej odpravili do bližnje vasice Barka, kjer si bomo ogledali lokalno ribjo tržnico. Tam lahko še danes začutimo vzdušje kot je bilo nekoč. Nadaljevanje vožnje proti Nakhalu, kjer sledi ogled trdnjave. Vasica ima bogato zgodovino, ki sega še v čas pred Islamom, sami pogledi iz utrdbe pa so zgodba zase. Večerni povratek v Muscat. Večerja in nočitev.

8. DAN
MUSCAT ALI DODATNI IZLET: OPAZOVANJE DELFINOV
zajtrk
Prost dan za raziskovanje Muscata, počitek na plaži ali po želji (proti doplačilu) opazovanje delfinov. V kolikor se boste odločili za ta izlet (predlagamo najavo ob prijavi)

se boste odpeljali do mestne marine ter se vkrcali na ladjico. Odpeljali se boste do čudovitega zaliva, kjer boste spoznali čudovit podmorski svet, prav tako pa je zelo velika verjetnost, da vas bodo pozdravili delfini, saj domačini točno vedo, kje je se največkrat nahajajo. Prosto popoldne. Zvečer zbor pri hotelu, transfer do letališča in nočni polet proti Sloveniji.

9. DAN
OMAN – SLOVENIJA
obrok na letalu, polet
Polet iz Omana preko letališča v Dohi do Zagreba. Pristanek v zgodnjih jutranjih urah.

Cena vključuje

 • letalski prevoz Ljubljana/Zagreb ali drugo bližnje letališče Muscat – Zagreb/Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami,
 • oglede po programu v spremstvu slovenskega in lokalnega vodnika,
 • vsi lokalni prevozi po programu,
 • 6x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4 *, 1x nočitev z zajtrkom v urejenem puščavskem kampu,
 • večerje in obroki po programu, vožnja s posebnimi terenskimi vozili (4X4 pogon) v času potovanja po puščavi,
 • vstopnine po programu (Al Zubair muzej,
 • ogled rezervata želv, Jabreen, Bahla, utrdba v Nizwi, Velika Mošeja, utrdba Nakhal),
 • spremstvo in organizacijo potovanja.
ODHODI IN CENA: 

21.03.2020   - 1499,00
26.04.2020   - 1599,00 zagotovljeno
25.10.2020   - 1499,00
26.12.2020   - 1499,00

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 16 in 19 potnikov 80€
 • med 12 in 15 potnikov 120 €
 • med 8 in 11 potniki 190 € .

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 260 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi),
 • izlet z ladjo in opazovanje delfinov - cca. 55 €,
 • izlet do Jebel Shams-a cca. 85 € (min. 10 potnikov),
 • vizum 25 €, povratni transfer Ljubljana-Zagreb - Ljubljana 40 €.


MOŽNA DOPLAČILA na poti: 

 • osnovne napitnine za lokalne vodnike, voznike, ostalo osebje – 55€.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: prevoz iz Celja in Ljubljane do letališča Zagreb / v kolikor je polet iz Zagreba 40€, enoposteljna soba 280€, izleti: Izlet v Nakhal – vsaj 10 potnikov: 40€, vožnja z ladjo dhow in večerja 60€, Izlet z ladjo in opazovanje delfinov: pribl. 50€ - v kolikor se priključite  ostalim  gostom 55€).

VIZUM: potrebovali boste vizum za vstop v Oman, cena pribl. 50€.

Potrebovali boste vsaj 6 mesecev veljaven potni list od vstopa v Oman.

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

OOPAL

REZERVIRAJ