s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 8. avgust 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

VELIKA AVSTRALSKA TURA

Raziskovanje sodobnih velemest Melbourne in Sydney,vožnja po panoramski Veliki oceanski cesti in opazovanje pingvinov na Philip Islandu, snorklanje na Velikem koralnem grebenu in potepanje po subtropskem pragozdu v Cairnsu,obisk puščavskega Uluruja -

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - AVSTRALIJA
polet
POLET PROTI AZIJSKEM/ BLIŽNJEVZHODNEM LETALIŠČU
Zbor potnikov na enem izmed bližnjih letališč in polet proti azijskemu letališču ter nato naprej proti Avstraliji.

2. DAN
LET PROTI AVSTRALIJI
polet, obroki na letalu, nočitev
PRISTANEK V MELBOURNUV večernih urah pristanek v Melbournu. Prevoz do hotela in nastanitev.

3. DAN
MELBOURNE
zajtrk, nočitev
ŠPORTNI MELBOURNE
Zjutraj ogled najpomembnejših znamenitosti Melbourna. Mesto je znano po številnih parkih, muzejih, botaničnem in živalskem vrtu ter nekaterih svetovno znanih športnih prireditvah kot so teniški Grand Slam, Formula 1... Obiskali bomo Carlton - tretjo največjo italijansko četrt na svetu, stadion olimpijskih iger iz leta 1956, reko Yarra, postajo Spencer... Ustavili se bomo tudi pri mestni hiši, obiskali vrtove Fitzroy ... Popoldne nekaj prostega časa, zvečer povratek v hotel.

4. DAN
MELBOURNE IN PHILLIP ISLAND
zajtrk, večerja, nočitev
MELBOURNE IN PINGVINI
Dopoldne nadaljevanje z ogledi mesta. Obiskali bomo mestno tržnico, Victoria Market, in se sprehodili do plaže v boemskem predelu St. Kilda. Popoldne se bomo podali na poldnevni izlet na Phillip Island. Na izletu bomo obiskali Churchill Island – zgodovinsko kmetijo, kjer bomo spoznali, kako so živeli prvi naseljenci. Nadaljevali bomo do Koala Conservation Centra, kjer bomo prišli stik z najbolj simpatičnimi živalicami Avstralije. Na poti pozno kosilo/večerja. Dan bomo zaključili z obiskom Penguin Parade Visitor Centra, kjer bomo ob sončnem zahodu lahko opazovali pohod pingvinov. Povratek v Melbourne.

5. DAN
MELBOURNE - VELIKA OCEANSKA CESTA (GREAT OCEAN ROAD)
zajtrk, kosilo, nočitev
VELIKA OCEANSKA CESTA IN 12 APOSTOLOV
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet po svetovno znani cesti »great ocean road« do znamenitih 12 apostolov. Tu bomo lahko občudovali moč morja in veličastne monolite, ki molijo iz le tega. Na poti bomo lahko opazovali tudi idilično avstralsko podeželje. Čas boste imeli za številne fotografije, krajše sprehode in poslušanje zgodb o ladjah ki so nasedle na tej nevarni obali. Na poti kosilo. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

6. DAN
MELBOURNE - CAIRNS
zajtrk, nočitev
LET V CAIRNS
Dopoldne let iz Melbournea proti severovzhodnemu delu Avstralije, proti Cairnsu. Cairns se nahaja v zvezni državi Queensland, ki je znana po številnih sončnih dneh in je tudi glavni počitniški cilj za številne Avstralce. Cairns odlično izhodišče za izlete na znameniti Veliki koralni greben in raziskovanje subtropskih gozdov v okolici. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev.

7. DAN
VELIKI KORALNI GREBEN
zajtrk, kosilo, nočitev
KRIŽARJENJE PO VELIKEM KORALNEM GREBENU
Celodnevni izlet z ladjo na Veliki koralni greben. Obiskali bomo točko Michaelmas Cay, kjer je voda razmeroma plitva, večina koralnega grebena pa se nahaja do 4 m pod vodno gladino. Ta dan se bomo potapljali med raznobarvnimi ribami in številnimi koralami. Na ladji bo pripravljeno samopostrežno kosilo, po njem pa bo sledila vožnja z ladjo, ki ima prozorno dno. Tako bomo občudovali zanimiv in pisan podvodni svet. Pozno popoldan vrnitev v hotel in preostanek večera namenjen sprostitvi ali kopanju.

8. DAN
CAIRNS - KURANDA
zajtrk, nočitev
RUDARSKO MESTO KURANDA IN ABORIGINI
Po zajtrku prevoz do železniške postaje Freshwater in vožnja z muzejskim vlakom do starega rudarskega mesta Kuranda. Prosto za sprehod po mestu in nakup spominkov. Na poti v dolino se bomo spustili z žičnico Skyrail do jezer Caravonica in si v kulturnem parku Tjapukai ogledali predstavitev zgodovine, verovanj in folklore ter nekaterih spretnosti plemena Aboriginov. Pozno popoldan povratek v hotel in nočitev.

9. DAN
CAIRNS - OLGAS - ULURU
zajtrk, polet, večerja
SPOZNAVANJE ABORIGINSKE KULTURE
Zjutraj prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti središču Avstralije - Uluru ali Ayers Rock. Po pristanku vožnja do pogorja Olgas - Kata Tjuta, ki je sestavljeno iz več grebenov in se nahaja nekaj kilometrov od znamenitega Uluruja. Opazovali bomo nenavadne oblike in sestave teh kamnin in hodili po ozkih poteh med stenami. Za konec se bomo ustavili še v kulturnem centru, kjer se bomo naučili nekaj o Aboriginski kulturi in umetnosti. Na koncu si bomo, ob sončnem zahodu, privoščili tudi kozarec avstralskega penečega vina ter opazovali in fotografirali spreminjajoče se barve na monolitu, ki so posledica sončnega zahoda.

10. DAN
OLGAS - ULURU - SYDNEY
zajtrk, nočitev
SVETA GORA ULURU
Zgodaj zjutraj, pred sončnim vzhodom vožnja na krajši izlet do vznožja monolita Ayers Rocka od koder bo možnost vzpona na vrh. Najprej bomo občudovali sončni vzhod. Za lokalno prebivalstvo Anangu, vzpon po njihovem zakonu sicer ni dovoljen, ker ima ta gora za njih poseben duhovni pomen in raje vidijo, da se njihovi zakoni in kultura spoštujejo. Sprehod okoli monolita. Po končanih ogledih vožnja do Mititjulu jame, kjer so ohranjene Aboriginske slike in nekateri zapisi. Sledi prevoz do letališča in polet proti Sydneyu. Prevoz do hotela.

11. DAN
SYDNEY NAJBOLJ MONDENO MESTO AVSTRALIJE
zajtrk, nočitev
NAJBOLJ MONDENO MESTO AVSTRALIJE
Dopoldne ogled najbolj mondenega avstralskega mesta. Obiskali bomo predel Rocks s številnimi stolpnicami, pa Circular Quay, kjer se bomo poučili o zgodovini mesta. Sprehodili se bomo do znamenite sydneyske Opere, od koder so čudoviti razgledi na Harbour Bridge. Nato se bomo zapeljali skozi Chinatown, Darling Harbour in središče nočnega življenja Kings Cross in obiskali eno najbolj znanih plaž na svetu – Bondi Beach. Prosto popoldne za uživanje v vrvežu mesta.

12. DAN
BLUE MOUNTAINS
zajtrk, kosilo, nočitev
OBŠIRNI EVKALIPTUSOVI GOZDOVI
Po zajtrku bo organiziran izlet v Blue Mountains. Peljali se bomo mimo prizorišča olimpijskih iger leta 2000 in se nato ustavili v Wildlife parku, kjer bomo lahko občudovali značilne avstralske živali, kot so kenguruji, koale, emuji, razne ptice,... Nato nadaljevanje vožnje skozi slikovito pokrajino na 1000 metrih nadmorske višine, do Blue Mountains; področje se razteza na skoraj 250.000 hektarjih z bogato floro in favno, z evkaliptusovim gozdom in čudovitimi klifi. Spoznali bomo geološko sestavo in zgodovino, občudovali slapove in seveda znamenite “Tri sestre” s panoramskim pogledom na dolino Jamieson. Po želji ob doplačilu se bomo zapeljali s panoramsko železnico (skozi skalovje in deževni gozd), ki velja za najbolj strmo na svetu in je pravo enkratno doživetje. Popoldan povratek v Sydney.

13. DAN
SYDNEY - EVROPA
zajtrk, nočitev
POTEPANJE PO MESTU
Nadaljevali bomo z raziskovanjem mesta. Možen je vzpon na Sydney Skyline, obisk akvarija, kopanje na sloviti plaži Bondi Beach. Popoldan se lahko po želji in proti doplačilu odločite za vožnjo do Circular Quaya (Harbour Tour), kjer se lahko vkrcate na eno izmed ladjic in se popeljete po zalivu ter občudujete vse lepote mesta, ki ležijo ob zalivu. Mesto se z morske strani pokaže v vsej svoji lepoti. Seveda se lahko podamo tudi na notranji ogled sydneyske Opere. Popoldne prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Aziji.

14. DAN
PRISTANEK V EVROPI
Pristanek v Evropi. Po želji (doplačilo) prevoz do Slovenije.

CENA :4490,00 €

CENA VKLJUČUJE: Letalske prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, nastanitve v hotelih 3* na osnovi nočitve z zajtrkom, večerje in kosila po programu, vse prevoze po programu, vse izlete in oglede po programu z vstopninami, vstopnine in lokalne takse po programu (razen kjer je navedeno doplačilo/po želji), spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 25 OSEB

ODHODI:
        19.10.2019 - 4590,00
        23.11.2019 - 4490,00
        15.02.2020 - 4490,00
        14.03.2020 - 4490,00
        08 08 2020 - 4490,00
        24.10.2020 - 4490,00

DOPLAČILA ob prijavi: pri manj kot 10 potnikih 600 €, pri manj kot 15 potnikih 320 € .

DOPLAČILA: napitnine: 60 € (tudi otroci).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 650 €, avstralska viza 40 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: izleti in vstopnine izven programa po želji.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 5 %

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

oopAL

REZERVIRAJ