s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 15. april 2018 REZERVIRAJ

IZLET V DEŽELO "REKE LJUBEZNI" - KRKE

Pisano potepanje ob reki Krki, od njenega izvira do izliva. Grad Žužemberg, Kostanjevica na Krki in prijazni domačini vabijo.

Pisano potepanje ob reki Krki, od njenega izvira do izliva. Grad Žužemberg, Kostanjevica na Krki in prijazni domačini vabijo.

Odhod 15.04.2018

Vožnja mimo Ljubljane in Ivančne Gorice do prizorišča snemanja najbolj gledane slovenske serije ''Reka ljubezni''. Za začetek se bomo popeljali skozi vasico; morda boste po poti prepoznali kakšno hišo iz serije! Nato se bomo podali proti izviru reke Krke, ki je tudi eno izmed prizorišč serije. Ogledali si bomo izvir ter Krško jamo, ki se odpira nad izvirom. Dolga je dobrih 200m in je v preteklosti ljudem nudila zatočišče, o čemer je pisal Jurčič v svoji povesti Jurij Kozjak. Pot bomo nadaljevali ob reki proti eni najslikovitejših in tipičnih srednjeveških trdnjav na Slovenskem – gradu Žužemberk. V spremstvu grajskega vodnika in njegovih zanimivih zgodb si bomo znamenitost ogledali. Dolina Krke skriva še veliko zakladov, zato bomo odhiteli naprej ter se ustavili pri najmanjšem in hkrati enem najstarejših mest pri nas, poimenovanem kar slovenske Benetke, saj je edino slovensko mesto, ki stoji na otoku – Kostanjevica na Krki. Naselje na otoku, dolgem približno 500 in širokem okoli 200 metrov, ni kakšen poseben labirint. Vanj vodita dva lesena, prometu namenjena mostova, tretjega, imenovanega Tercialski, pa uporabljajo le pešci. Pot bomo nato nadaljevali še do izliva Krke ter do turistične kmetije, kjer bomo degustirali lokalna vina in imeli kosilo. Nazadnje nam ostane le še pot proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


CENA NA OSEBO:

44 EUR (pri udeležbi vsaj 40 oseb)
49 EUR (pri udeležbi vsaj 30 oseb)


CENA VKLJUČUJE:
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,
ogled Krške jame,
ogled gradu Žužemberk,
kosilo in degustacijo vin,
zunanje oglede po programu,
turistično vodenje,
organizacijo in DDV.


VSTOPNA MESTA:

6.30 PTUJ (avtobusna postaja)

7.00 MARIBOR (zunanji peron AP)

7.30 SLOVENSKA BISTRICA (Spar)


OPOMBE:
Program izleta velja kot končno obvestilo.

Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov.
Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostanek pa najkasneje 10 dni pred pričetkom izleta.   

Izlet bo izveden v vsakem vremenu.
  
ooTUR

Splošni pogoji so sestavni del tega programa


REZERVIRAJ