s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 27. april 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

GRUZIJA IN ARMENIJA

Vabimo vas v deželi, ki sta zadnja branika krščanstva v Zakavkazju. S posebnim letalom iz Ljubljane!

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - TBILISI
večerja, nočitev
Zbor potnikov v nočnih urah na Ljubljanskem direkten polet Tbilisiju.     zajtrk , večerja, nočitev
Po prihodu na letališče oddaja prtljage v hotelu in zajtrk. Začetek ogledov prestolnice Gruzije. Tbilisi velja za enega najlepših zakavkaških mest. Ogledali si bomo cerkev Metekhi, prečkali most in si ogledali stari del mesta, kjer se ozke ulice izgubljajo v labirintu barv in vrveža. Nadaljevali bomo mimo starih mestnih vil do predela žveplenih kopeli. Povzpeli se do mestne trdnjave Narikala, odkoder je lep razgled na ves Tbilisi z okolico. Obiskali bomo več kot 100 let staro sinagogo, katedralo Sioni iz 6. stol. in se sprehodili po živahni glavni ulici Rustaveli, kjer je mnogo zanimivih trgovin s spominki in filigrani. Vmes bo čas za kosilo. V popoldanskem času si bomo ogledali svete gore Mttatsminda, ki se dvigajo nad Tbilisijem. Na poti postanek za fotografiranje. Večerja in nočitev.

2. DAN
TBILISI - ANANURI - KAZBEGI – TBILISI
zajtrk,večerja, nočitev
Po zajtrku panoramska vožnja z vmesnimi postanki za fotografiranje do trdnjave Fort Ananuri. V popoldanskih urah vožnja po » vojaški cesti« do 2.400 m visokega prelaza v osrčje Kavkaza do vasice Kazbegi ob meji z Rusijo. Za tiste s kondicijo bo sledila približno dvourna hoja  do cerkvice Gergeti - Sv. Trojice, ki se nahaja pod goro Kazbegi (5.000 m), kamor so po legendi antični bogovi pribili Prometeja, ker je človeštvu podaril ogenj. Povratek v Tbilisi, nočitev. 

3. DAN
MTSKHETA - GORI - UPLITSIHE - TBILISI
zajtrk, nočitev
Po zajtrku vožnja v staro gruzijsko prestolnico Mtskheta, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine. Ogled katedrale Svetitskhaveli, samostanskega kompleksa Samtavro in cerkve Jvari. Nadaljevanje vožnje v Gori, rojstno mesto Stalina. Postanek pred ogromnim Stalinovim kipom in obisk muzeja. Po ogledih bomo obiskali mestno tržnico, eno najzanimivejših v Gruziji. Prosto za pohajkovanje in kosilo. Na poti proti Tbilisiju postanek v jamsko antično mesto Uplitsihe, vklesano v mehak vulkanski tuf. Prihod v Tbilisi, namestitev v hotelu, večerja.

4. DAN
TBILISI –TSINANDALI –TELAVI - SIGHNAGHI –TBILISI
zajtrk, nočitev
Po zajtrku sledi vožnja do osrčja vinorodne regije Kakheti.  Najprej obiščemo posestvo romantičnega pesnika Aleksandra Čavčavadzeja, ki je bil kljub temu, da je bil krščenec ruske carice Katarine Velike, vpleten v proti-carske aktivnosti. V 200 let stari vinski kleti še vedno pridelujejo vino sorte Tsinandali. Sledi krajša vožnja do domačije v okolici Gurjaanija, kjer se pustimo pogostiti gostoljubnim domačinom, poskusimo vino narejeno po starodavnem »kvevri postopku« (postopek je na listo kulturne dediščine uvrstil tudi Unesco) in se spoznamo s tradicijo tamade (mojstra nazdravljanja), ki jo Gruzijci v vsakdanjemu življenju ohranjajo še danes. Vrnitev v Tbilisi. 

5. DAN
TBILISI - ARMENIJA - HAGHPAT - SANAHIN - HOVHANAVANK – EREVAN
zajtrk, nočitev
Po zajtrku vožnja proti Armeniji, po obmejnih formalnostih vožnja do mesta Alaverdi v soteski Debed, kjer bomo obiskali znameniti samostanski kompleks Haghpat, ki se nahaja na Unescovi listi kulturne dediščine. Nadaljevanje vožnje skozi mesta Vanadzor in Spitak. Na poti postanek in ogled armenske abecede. Obisk samostana Janeza Krstnika v bližini reke Kasakh. Vožnja v Erevan, armensko prestolnico. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN
EREVAN
zajtrk
Po zajtrku ogled armenskega glavnega mesta Erevan, ki leži ob vznožju Aragata. Sprehodili se bomo po središču mesta, obiskali Trg republike, Matenadaransko knjižnico in mestno tržnico. V parku si bomo ogledali muzej genocida in si ogledali spomenik Materi Armeniji. Po ogledih bomo obiskali tovarno konjaka, kjer bomo degustirali slavni armenski konjak in ga po želji tudi kupili. Pozno popoldan prevoz na letališče, od koder bomo poleteli direktno v Ljubljano. 

CENA POTOVANJA: 1198,00 EUR

CENA  POTOVANJA VKLJUČUJE:CENA  POTOVANJA VKLJUČUJE:
direktni letalski prevoz Ljubljana Tbilisi Ljubljana (na določenih terminih),letališke in varnostne pristojbine,lokalne avtobusne prevoze po programu,5 x nočitev z zajtrki v hotelih po programu 4* ,2 x večerja v hotelih ali lokalnih restavracijah po programu ,vse zunanje oglede,vključene vstopnine (Narikala,Gori, Uplistsokhte, Tsinandali),degustacija vina v Gruziji,degustacija konjaka v Armeniji,lokalnega  in slovenskega vodnika,stroške organizacije potovanja

ODHODI:
        27.04.2019

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI:
zavarovanje rizika odpovedi 4,045 % OD VREDNOSTI ARANŽMAJA
dve tipični večerji in sicer ena v Gruziji , ena v Armeniji 45€
enoposteljna soba – 180 EUR
dod. zdravstveno zavarovanje z asist. v tujini
vse kar ni posebej navedeno v rubriki »Cena potovanja vključuje«

- DOPLAČILO ZA MIN. 35 POT. NA POSAMEZNEM AVTOBUSU 130 € *
* Projekt je mišljen na posebnem  letalu  (charter let), kjer je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu. Cena pa se preračuna na število potnikov v posameznem avtobusu.  Če je potnikov več kot 49 na istem programu,  se uporabita dva avtobusa in se obračuna višja cena za potnike na obeh avtobusih, dokler oba ne dosežeta optimalnega števila potnikov. Doplačilo za min. 35 potnikov  na posameznem avtobusu  je 130 €

Nekaj pomembnih podatkov:

VIZE: Za Gruzijo in Armenijo Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OoPAL

REZERVIRAJ