s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 26. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

JAPONSKA - V DEŽELI ŠOGUNOV IN SAMURAJEV

ČUDOVITO POPOTOVANJE PO DEŽELI VZHAJAJOČEGA SONCA. PRESTOLNICA TOKYO, GORA FUJI-SIMBOL JAPONSKE,KYOTO-KRALJESTVO GEJŠ, KOMBINACIJA ZGODOVINSKIH IN NARAVNIH ZNAMENITOSTI.-SKORAJ ZAGOTOVLJENO!

PROGRAM

1. DAN
POLET V MODERNO JAPONSKO PRESTOLNICO
polet

Polet z letališča JP Ljubljana/bližnjega letališča preko enega od vmesnih letališč proti prestolnici Japonske.

2. DAN
TOKYO
nočitev

SODOBNOST SE SREČA S TRADICIJO 
Pristanek na tokijskem letališču in po obmejnih formalnostih vožnja do hotela in nastanitev. Tokyo velja za tretje največje mesto na svetu z modernimi nebotičniki, izmed katerih izstopata 634 m visok Sky Tree in malce nižji, a nič manj spektakularen Tokyo Tower, ki sta obdana s številnimi templji. Mesto je zanimiva mešanica tradicije in modernega.

3. DAN
TOKYO
zajtrk, nočitev

ŠINTOIZEM IN BUDIZEM
Po zajtrku bomo začeli z ogledi japonske prestolnice. Za začetek bomo obiskali mestno četrt Ginza, ki velja za elegantni in dragi predel s številnimi luksuznimi trgovinami. V bližini se nahaja ena najvišjih zgradb v mestu, znameniti stolp Tokyo Tower, kjer se bomo povzpeli na razgledno točko na to čudovito velemesto. Nato bomo obiskali znamenito ribjo tržnico Tsukiji, ki velja za največjo na svetu. Popoldne bomo nadaljevali do trga Cesarske palače, kjer prebiva cesarska družina, ki se le dvakrat letno javno prikaže na vhodu palače, drugače je zaprta za javnost in si bomo trg ogledali le z zunanje strani. Nato bomo nadaljevali do templja Meiji, ki je posvečen prednikom vladarja Meiji in njegove žene. Obiskali bomo tudi budistični tempelj Asakusa Kannon. Videli ne bomo le dveh različnih templjev, ampak se spoznali tudi z dvema glavnima verovanjema na Japonskem, šintoizmom in budizmom. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN
TOKYO - NIKKO - TOKYO
zajtrk, nočitev

V KRALJESTVU ŠOGUNOV
Po zajtrku bo sledila vožnja proti severu skozi japonsko podeželje v mesto Nikko, ki je staro japonsko budistično središče in narodni park. Mesto, v davnini eno najpomembnejših v šogunatu Edo, ki so mesto varovali in podpirali več sto let, je pod zaščito Unesca in se ponaša s številnimi templji. Ogledali si bomo Toshogu tempelj, posvečen družini Tokugawa. Tu je pokopan tudi veliki šogun Tokugawa, ki je vladal skoraj celi Japonski. Sledil bo prosti čas za kosilo. Nadaljevali bomo s postankom pri jezeru Chuzenji in bližnjih, skoraj stometrskih slapovih Kegon, na poti se bomo peljali tudi mimo znamenitega rdečega mostu Shinkyo. Povratek v Tokyo in nočitev.

5. DAN
TOKYO - GORA FUJI - JEZERO ASHI - GORA KOMAGATAKE - HAKONE
zajtrk, večerja, nočitev

SVETA GORA JAPONCEV
Vožnja do gore Fuji, enega najlepših simbolov Japonske in hkrati japonska sveta gora. Vožnja do pete postaje, do višine 2.305 metrov nadmorske višine, od koder je lep razgled na okolico (v kolikor nam bo to dopuščalo vreme). Tu se nahaja polno trgovinic, tudi z razglednicami in spominskimi žigi gore Fuji. Nadaljevali bomo do jezera Ashi, ki leži v objemu japonskih Alp, nato pa se bomo z gondolo povzpeli še na goro Komagatake in uživali v pogledu na lepo pokrajino. Nadaljevali bomo vožnjo v Hakone, kjer so številni vulkanski vrelci, ob katerih so zrasla številna zdravilišča. Nastanitev v hotelu, zgrajenem v tradicionalnem japonskem slogu - Ryokanu. V hotelu boste imeli možnost poskusiti japonsko večerjo. Nočitev.

6. DAN
HAKONE - KYOTO
zajtrk, nočitev

V KRALJESTVU MESTA GEJŠ
Po zajtrku sledi prevoz do železniške postaje od koder se bomo z hitrim vlakom odpeljali proti Kyotu, ki velja za enega najlepših japonskih mest. Obiskali bomo budistični tempelj Kiyomizu, svetišče Heian Jingu, ki se ponaša z enimi največjih vstopnih vrat na Japonskem, grad Nijo in eno najbolj obiskanih točk na Japonskem, budistični tempelj Kinkakuji. Kyoto slovi tudi kot mesto gejš, na drugi strani reke Kamogawe, v Gionu so stoletja gojili glasbo, ples, eksotično kulinariko in poskrbeli, da so se gospodje dobro počutili. Sprehodili se bomo mimo lesenih okijev, hiš, kjer se šolajo gejše in mimo čajnic, kjer so se v preteklih časih zbirali samuraji. Povratek v hotel in nočitev.

7. DAN
KYOTO - NARA - KYOTO
zajtrk, nočitev

JELENJI PARK IN BRONASTI BUDA
Po zajtrku vožnja do mesteca Nara, kjer se nahajajo zgodovinske znamenitosti, ki so na listi Unescove kulturne dediščine. Ogledali si bomo tempelj Todaj-ji, ki velja za glavno znamenitost tega mesta. Gre za eno največjih lesenih poslopij na svetu z velikim bronastim Budo, največjim na Japonskem. Prosti čas bo tudi za Jelenji park, kjer se prosto giblje 1200 jelenov, ki so svete živali templja. Popoldne bo prosto na lokalni tržnici za oglede, nakupe in kosilo. Sledil bo povratek v Kyoto. Zvečer je ob doplačilu možnost ogleda predstave z gejšami v četrti Gion (predstava vključuje čajno ceremonijo, ples gejš, izdelavo ikebane in lutkovno predstavo). Povratek v hotel in nočitev.

8. DAN
KYOTO ali po želji IZLET V HIROŠIMO (doplačilo)
zajtrk, nočitev

JAPONSKI NAČIN ŽIVLJENJA

Po zajtrku sledi prost dan za raziskovanje mesta Kyoto. Vodnik vam bo svetoval, kaj si lahko v mestu ogledate in kaj lahko doživite. Priporočamo obisk svetišča Fushimi-Inari, ki je najbolj poznan po tunelu torii vrat, ki stojijo ob vhodu v svetišče. V mestu lahko najdete še ogromno drugih zanimivosti, kot os razni templji in parki med katerimi se lahko sprehodite ali pa se prepustite mestu Kyoto.

*Izlet v Hirošimo:

SPOMINSKI PARK ŽRTVAM PRVE ATOMSKE BOMBE
S hitrim vlakom se bomo zapeljali v Hirošimo, ki je v zgodovini zapisana kot nesrečno mesto, kjer so Američani odvrgli prvo atomsko bombo v zgodovini, eksplodirala je 6.8.1945 ob 8.15 in v trenutku ubila na tisoče ljudi. Obiskali bomo pretresljiv muzej in bližnji spominski park, posvečen vsem žrtvam. Nato bomo obiskali še otoček Miyajima, kjer stoji svetišče Itsukushima, »plavajoča vrata« pa veljajo za eno od treh najbolj fotogeničnih točk na Japonskem. Do otoka se bom zapeljali s trajektom in si ogledali zanimivosti. Povratek v Kyoto, nastanitev v hotelu in nočitev.

9. DAN
KYOTO - HIMEJI - OSAKA
zajtrk, nočitev

GRAD BELE ČAPLJE
Vožnja do Osake, tretjega največjega mesta na Japonskem in eno najmočnejših gospodarskih središč. Pred prihodom v Osako bomo obiskali še enega najlepših gradov na Japonskem, imenovan tudi Grad Bele čaplje, kjer so snemali znane filme, med drugim tudi Poslednji Samuraj s Tomom Cruisom. Pot bomo nadaljevali v Osako, moderno mesto, ki slovi tudi po odlični hrani. V kolikor nam bo dopuščal čas, se bomo povzpeli na eno najvišjih zgradb v mestu, Umeda nebotičnik, od koder je čudovit razgled na mesto, zgradba pa je bila razglašena za eno izmed dvajset najbolj atraktivnih zgradb na svetu. Nastanitev v hotelu in nočitev.

10. DAN
OSAKA - KOBE - OSAKA
zajtrk, polet

MUZEJ JAPONSKEGA ŽGANJA SAKEJA
Z vlakom se bomo odpeljali v bližnjo mesto Kobe, kjer si bomo ogledali zanimiv muzej Hakutsuru, ki je posvečen tradicionalnemu japonskemu žganju - sakeju, kjer ga bomo poizkusili in na koncu tudi kupili. Obiskali bomo še kitajsko četrt, ki je le ena izmed treh na Japonskem in spominski park Meriken, ki je spomin na katastrofalni potres v mestu leta 1995. Povratek v Osako, vožnja na letališče in polet proti vmesnemu letališču.

11. DAN
JAPONSKA - EVROPA - BLIŽNJE LETALIŠČE
polet, obroki na letalu

SAYONARA
Po pristanku na vmesnem letališču še polet proti bližnjemu letališču /JP Ljubljana.CENA POTOVANJA:  od 2.795,00 EUR pri MIN: 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Zagreb - Dubaj - Tokyo in Osaka - Dubaj - Zagreb v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, prenočevanje z zajtrkom v dvoposteljni sobi v v hotelih 3*, eno nočitev z večerjo v tradicionalnem Ryokanu, oglede po programu, avtobusne prevoze po programu, prevoze z vlakom po programu, vse vstopnine po programu, lokalno govoreče angleške vodnike, slovenskega spremljevalca in stroške organizacije. 

ODHODi in cena 
        08.04.2019- 2915,00 € ZAGOTOVLJENO
        26.10.2019- 2795,00 € skoraj zagotovljeno

DOPLAČILA: za manjšo skupino med 10 in 19 potniki 290 €, napitnine na licu mesta (tudi otroci) 40 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 495 €, paket večerij 210 €, predstava gejš 58 €, celodnevni izlet v Hirošimo s hitrim vlakom 370 € (min. 10 prijavljenih potnikov).

MOŽNA DOPLAČILA na poti: morebitne dodatne vstopnine. 

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje


OPOMBA

Programi so pripravljeni po pogojih na dan 31. 8. 2014 (1 EUR je 1,30 USD; 1,39 AUD). V kolikor bo prišlo do večjih razlik v menjalnih tečajih, bomo skladno s tem oblikovali končno ceno, objavljeno v evrih. Skladno s členom 900. Obligacijskega zakonika in zakonom o Varstvu potrošnikov si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja, ki je navedeno na programu potovanja.

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OoPAL

REZERVIRAJ