s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 24. oktober 2018 REZERVIRAJ

SONČNA SICILIJA (AVTOBUS-LETALO)

Čudovito in udobno doživetje največjega otoka Italije - Sicilije. Poleg, Palerma Catanie, vulkana Etne, Siracuese, pa boste doživeli še živahni Neapelj in plobvo po Tirenskem morju.

PROGRAM POTOVANJA

1. DAN: SLOVENIJA nočna vožnja
Odhod avtobusa v večernih urah. Nočna vožnja proti jugu Italije.

2. DAN: NEAPELJ - POMPEJI - VKRCANJE NA LADJO                                       nočna plovba
Jutranji prihod v eno najbolj živahnih italijanskih mest - Neapelj. Ogled. Vožnja do Pompejev, ki so jih po naključju odkrili leta 1748. Ogled arheološkega nahajališča. Nekaj prostega časa in nato vkrcanje na ladjo, nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah in nočna plovba proti Siciliji.

3. DAN:PALERMO  –SIRAKUZA -TAORMINA - CATANIJSKA RIVIJERA          zajtrk, večerja
V jutranjih urah pristanek v Palermu. Izkrcanje iz ladje in nadaljevanje v smeri vzhodne obale. Najprej v Sirakuzo, staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: grško gledališče, Apolonovo svetišče, rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevem ušesom, Arethusin vodnjak, stolnica. V popoldanskih urah do Taormine, bisera vzhodne obale. Ogled grškega teatra in starega mestnega jedra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v enem izmed številnih gostiln ali barov. Nastanitev v hotelu na catanijski rivieri, večerja in nočitev. Po želji sprehod po letoviškem mestecu.

4. DAN: CATANIJSKA RIVIERA - ETNA – PALERMO zajtrk, večerja
Vožnja do bližnje Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov okoli vulkana. Vožnja v Palermo, prestolnice Sicilije: Normanska palača, Teatro Massimo, fontana Pretoria, stolnica s slovitimi vladarskimi grobovi... Nekaj prostega časa za obisk živahne tržnice, sprehod po mestnem središču, mimo številnih fontan in parkov... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: PALERMO - SLOVENIJA
Zajtrk, vožnja na letališče in polet v Slovenijo.


ODHODI IN CENE:

                24.10.2018 - 495,00

                31.10.2018 - 495,00

                03.11.2018 - 495,00

CENA VKLJUČUJE : avtobusni prevoz, plovba Neapelj - Palermo oz. Palermo - Neapelj in nočitev v štiri posteljnih TWC kabinah, dva polpenziona v hotelu 3*, zunanje oglede, letalski prevoz Catanija/Palermo - Ljubljana oziroma Ljubljana - Palermo/Catanija, letališke in varnostne pristojbine, stroške spremstva in organizacije potovanja


DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €, turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba, troposteljna kabina 60 € in dvoposteljna kabina na ladji 90 € ( na odhodu 23.4. 1/2 in 1/3 kabine ni možno doplačati )

MOŽNA DOPLAČILA na poti: Pompeji - arheološko nahajališče 13 €, Etna: vzpon z gondolo 62 €, Taormina: grško gledališče 10 €, Siracusa 10 €, arheološki park 10 €, morebitne dodatne vstopnine.


Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPal


REZERVIRAJ