s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 26. oktober 2018
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

VEČNI RIM IN VATIKAN

Ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti »Večnega mesta«. Najprej si bomo ogledali veličasten Kolosej, kjer so v antiki potekale različne prireditve. Ob njem stoji Konstantinov slavolok,ki je eden od zadnjih, ki so jih postavili v Rimu...

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - RIM
nočna vožnja
Odhod v večernih urah in nočna vožnja proti Rimu.

2. DAN
CELODNEVNI OGLED RIMA
večerja, nočitev
Ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti »Večnega mesta«. Najprej si bomo ogledali veličasten Kolosej, kjer so v antiki potekale različne prireditve. Ob njem stoji Konstantinov slavolok, ki je eden od zadnjih, ki so jih postavili v Rimu. Ob ogledu ostankov rimskega in cesarskih forumov se bomo skušali vrniti v burne čase razprav in pestrega dogajanja na tem mestu. Popoldne nadaljevanje ogledov s poudarkom na spoznavanju znamenitosti baročnega Rima: slikoviti trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon - vrhunska mojstrovina rimskih statikov in arhitektov, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor za ponoven povratek v Rim vržete kovanec. Pozno popoldne vožnja v okolico Rima in nastanitev v hotelu.

3. DAN
RIM - VATIKAN
zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja v Vatikan in ogled trga Sv. Petra. Sledi obisk Bazilike Sv. Petra - največje bazilike na svetu, ki so jo skozi stoletje trajajočo gradnjo okrasili z najlepšimi izdelki pomembnih avtorjev: od Michelangela in Berninija, do Canove in Pollaiuola. Po želji in za doplačilo priporočamo vzpon na kupolo, od koder je lep pogled na zaprti del Vatikana in okolico. V kolikor bo čas dopuščal možnost samostojnega obiska Vatikanskih muzejev, kjer si poleg izjemne zbirke iz različnih umetnostno - zgodovinskih obdobij ogledate tudi edinstveno Sikstinsko kapelo. Popoldne prosto za samostojne oglede Rima ali nakupe. Vrnitev v hotel.

4. DAN
RIM - ORIVETO - SLOVENIJA
zajtrk
Po zajtrku vožnja v novi del Rima in po starodavni Apijski cesti do starokrščanskih podzemnih grobišč - Kalistovih katakomb. Po ogledu katakomb vožnja v Oriveto. Ogled očarljivega mesta, ki leži na strmo dvigajočem se pobočju iz vulkanskega tufa. Razpoznavni znak mesta je katedrala, ki je nekoč bila papeška utrdba. Ogled zunanjosti in nato nekaj prostega časa in nato vožnja v Slovenijo

CENA POTOVANJA: OD 219,00 EUR NA OSEBO
CENA VKLJUČUJE:Avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, stroške spremstva in organizacije potovanja.

ODHODI:
CENA 219,00 €

04.10.ZAGOTOVLJENO 
18.10

CENA 229,00 €
26.10.ZAGOTOVLJENO 
29.10.ZAGOTOVLJENO 
01.11.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
POPUST: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

DOPLAČILO: Pri manj kot 44 potnikov in minimalno 35 potnikov 20 €; turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 49 €, Vatikanski muzeji (vstopnina in predrezerva-cija vstopa) 26 €, mladi do 18 let: 20 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: kupola bazilike 7 €, vožnja z metrojem pribl. 5 € na dan, zobata železnica Oriveto: 5 €, Kolosej in Rimski forumi: pribl 15 €, katakombe 9 €.

Splošnni pogoji so sestavni del programa!
OoPAL

REZERVIRAJ