s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 25. oktober 2018
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

VEČNI RIM, RADOŽIVI NEAPELJ IN SLAVNI POMPEJI

Večno mesto Rim, bogata zgodovinska prestolnica Italije,ogled papeške državice Vatikan,Neapelj in slavni Pompeji. ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.10.2018 20 € POPUSTA!

Opis potovanja

1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja
Ob dogovorjeni uri se bomo z udobnim turističnim avtobusom podali mimo Fernetičev in Benetk, Bologne, proti Toskani, kjer raznoliki Apenini in srednjeveške Citadele razkazujejo svoje čare. Nočno vožnjo bomo nadaljevali v smeri Lacija, vse do Rima.

2. dan: RIM–KAMPANIJA večerja, nočitev
V jutranjih urah bomo prispeli v »večno mesto«, Rim. Hitro nas bo prevzel vrvež v italijanski prestolnici. Najprej se bomo ustavili v papeški državici Vatikan. Lahko si boste ogledali neprecenljive zaklade Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami ... Ustavili se bomo na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Po osvežitvi bomo sprehod nadaljevali po rimskih trgih. Ogledali si bomo: baročni trg Navona, Panteon, Fontano di Trevi – najlepši rimski vodomet, Španske stopnice ... Med ogledi bo tudi čas za kapučino ali espreso. V večernih urah se bomo odpeljali do hotela, na poti proti Neaplju. Po nastanitvi v sobah nam bodo postregli z večerjo.Nočitev.

3. dan: NEAPELJ–POMPEJI zajtrk, večerja, nočitev
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v pokrajino Kampanijo, ki se je včasih imenovala »srčna dežela«, saj ima čudovite razglede, dobra vina, jasno nebo in radodarno pokrajino. Ustavili se bomo v Pompejih, ki niso bili nikoli tako slavni, kot so danes. Nesreča Pompejev je bila sreča za arheologe, saj se je zaradi vulkanskega izbruha za poznejše rodove ohranilo marsikaj iz vsakdanjega življenja 1. stol. Glede na razpoložljiv čas in možnost (z doplačilom) se bomo povzpeli še do vulkana Vezuv. Po ogledu bomo nadaljevali do Neaplja, ki je značilen primer velemestne more, a na drugi strani očarljivega mestnega jedra. Ogledali si bomo njegove znamenitosti in se sprehodili skozi mestno jedro. Pozno popoldne se bomo vrnili do hotela, kjer bomo ponovno lahko uživali v večerji z italijanskim pridihom. Nočitev.

4. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku bomo dopoldne preživeli v Rimu, kjer si bomo ogledali antične znamenitosti: Konstantinov slavolok, Kolosej, grič Kapitol, Forum Romanum, ustavili se bomo še v cerkvi sv. Peter v vezeh in na Beneškem trgu. Med ogledi bo nekaj časa za osvežitev. Ker bomo v mislih že pri domačih, ki nas bodo skrbno pričakovali, bomo odrinili tako, da bomo domov prispeli v kasnejših večernih urah.

Odhodi IN CENA POTOVANJA:

 25.10., 01.11.2018

pri udeležbi 40 oseb 204 €
pri udeležbi 30 oseb 224 €
pri udeležbi 20 oseb 249 €

ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.10.2018 20 € POPUSTA!

Cena vključuje:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, metro, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja
Odhodna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor


Rezervacija sedežev:
•1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
•v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije
•najmanjše število potnikov: 20
doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine ob rezervaciji 30 € (Pompeji z  lokalnim vodenjem in pristojbino), Vezuv z lokalnim prevozom in vstopnino pribl. 20 €
popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
obvezna doplačila: turistična lokalna mestna pristojbina

Splošni pogoji so sestavni del programa!
OoICA

REZERVIRAJ