s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 13. september 2018 REZERVIRAJ

DIŠEČA PROVANSA IN DIVJI CAMARGUE

Provansa-slikovite vasice,bogata kulturna dediščina,sivkina polja. Ogled katedrale St. Trophine, papeške palače v Avignonu, ...Sloviti Monte Carlo in Nica.

Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA–FRANCIJA–ARLES nočitev
V zgodnjih jutranjih urah nas bo udoben turistični avtobus odpeljal čez mejni prehod in mimo Benetk, Verone, v smeri Genove, do Ventimiglie. Popoldansko vožnjo bomo nadaljevali proti osrčju Provanse z vmesnimi krajšimi postanki. Prispeli bomo do Arlesa, kjer si bomo v mestnem središču ogledali katedralo St. Trophime in postali ob dobro ohranjenem amfiteatru, ki je še danes prizorišče različnih prireditev. Čas bo za kavico v eni izmed kavarn, morda Caffe du Nuit, ki slovi zaradi upodobitve Van Gogha. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev.

2. dan: ARLES–ST. MARIES DE LA MER–AVIGNON–LES BAUX zajtrk, nočitev
Po zajtrku bomo nadaljevali s potovanjem proti St. Maries de la Mer, ki je znano romsko središče in prizorišče svetovnih festivalov romske narodne skupnosti. Glede na dogovor bo možno tudi križarjenje po delti reke Rhone. Vožnja se bo nadaljevala do rimskega akvadukta Pont du Gard, ustavili se bomo v Avignonu za ogled znamenitosti: Papeškepalače, Notre Dame, mostu St. Benezet ... Po ogledu pa se bomo usmerili v slikovito hribovje Chaine des Alpilles, do vasi Les Baux. Na divjem romantičnem mestu, ki stoji na obronku nazobčane gorske verige, bilo nekoč protestantsko središče, danes pa je izjemno privlačen kraj. Vožnja do hotela, nočitev.

3. dan: GORDES–GRASS–NICA zajtrk, nočitev
Po zajtrku bomo nadaljevali do kraja Gordes, ki velja za živahno središče dežele Borie. Nad ravnino in na strmih terasah se dvigata renesančni grad in cerkev s stolpiči. Pot nas bo pripeljala tudi do cistercijanske opatije v Senanque, ki stoji v ozki dolini med sivkinimi polji. Po krajši osvežitvi bomo nadaljevali v smeri sinje modre obale, v Grass, kjer si bomo ogledali eno izmed znanih parfumerij. Vožnja do kraja nastanitve, nastanitev v hotelu, nočitev.

4. dan: NICA–MONACO–ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku nas bo vožnja skozi Nico popeljala v kneževino Monaco. Sprehodili se bomo mimo katedrale in si ogledali zunanjost palače Grimaldijevih. Tudi Oceanografski muzej z znamenitim morskim akvarijem je zagotovo vreden ogleda. Pred igralnico v mondenem Monte Carlu bomo preverili zbirko parkiranih avtomobilskih zverinic in nadaljevali z vožnjo proti Italiji. Pot domov nas bo peljala mimo Verone, Benetk v Slovenijo. Na poti bodo seveda krajši postanki za osvežitev. Prihod je predviden v poznih večernih urah.

Odhodi: 13.09.2018

Cena potovanja:
pri udeležbi 40 oseb 265 € 
pri udeležbi 30 oseb 285 €
pri udeležbi 20 oseb 315 €

Cena vključuje:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 3 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja
Odhodna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana


Rezervacija sedežev
•1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
•v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije
•najmanjše število potnikov: 20
•doplačila po želji: enoposteljna soba 75 €, vstopnine 3–10 €/ muzej
•popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
•obvezna doplačila: turistična lokalna mestna pristojbina

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OoICA

REZERVIRAJ