PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 27. april 2018 REZERVIRAJ

Otok Brač in obiranje jagod v delti Neretve

Otok Brač eden najlepših otokov v Jadranskem morju. Čudovita narava, izjemne plaže, bogata ponudba.

Otok Brač eden najlepših otokov v Jadranskem morju.
Čudovita narava, izjemne plaže, bogata ponudba. Doživimo še obiranje jagod v delti reke Neretve!


PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: SLOVENIJA–TROGIR–OTOK BRAČ večerja, nočitev
V zgodnjih jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpravili v smeri Hrvaške. Pot do Trogirja bo hitro minila, saj bomo lahko brezskrbno uživali v mirni vožnji. Mestece, ki na vsakem koraku skriva neko zgodbo, je v dobesednem pomenu mesto-muzej z zelo dolgo zgodovino vse od rimskih časov pa do danes. Mnogi menijo, da gre za eno najbolje ohranjenih romantično-gotskih mest srednje Evrope, zaradi česar je res edinstveno in posebno. Jedro Trogirja sestavljata grad in stolp, ki sta obkrožena z mestnim obzidjem, ki je del Unescove dediščine. Posebno vrednost Trogirju dajeta stolna cerkev sv. Lovra in delo slavnega dalmatinskega mojstra iz 13. stol. Radovana - Radovanov portal. Po ogledu se bomo odpeljali do pristanišča Split. Verjetno bo nekaj časa za osvežitev, preden se vkrcamo na trajekt in odplujemo na otok Brač. Po izkrcanju se bomo z avtobusom odpeljali do hotela Postira. Sledila bo nastanitev, nekaj prostega časa, večerja in nočitev.

2. dan: SUPETAR–VIDOVA GORA–POSTIRA/DOL zajtrk, večerja, nočitev
Otok Brač je z Vidovo goro najvišji otok na Jadranu. Z dolžino 40 km, širino 13 km je Brač tretji največji otok med vsemi otoki in otočki na hrvaški obali. Otok je naseljen že nekaj stoletij, na njem pa so tudi našli ostanke pračloveka v jami »Kopačina«. Po zajtrku in jutranji kavici se bomo sprehodili skozi Supetar in z avtobusom nadaljevali na Vidovo goro (778m), od koder se nam bo ponudil čudovit razgled na bližnje otoke in Italijo. V popoldanskih urah bomo poskusili domače žganje, rdeče in belo vino ter se okrepčamo s prigrizkom (pršut, sir, kruh). V zgodnjih večernih urah bomo znova v hotelu. Imeli bomo prosti čas za sprostitev in kasneje uživali na večerji. Nočitev.

3. dan: BRAČ–DOLINA NERETVE–SLOVENIJA zajtrk
Po zgodnjem zajtrku se bomo vkrcali na trajekt in se prepeljali do Splita. Vožnja se bo nadaljevala proti Vrgoracu in dolini reke Neretve. Ustavili se bomo na eni izmed plantaž jagod, poznanih po nasadih vrgorske jagode. Po dobrodošlici se bo začelo obiranje tega okusnega sadeža. Na plantaži bomo nabirali jagode, se z njimi posladkali ali jih odnesli s seboj domov. V bližnji restavraciji se bomo okrepčali z domačim kosilom ter nadaljevali s potovanjem proti domu. Predviden prihod je v večernih urah.


Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
195 € pri udeležbi 40 oseb
215 € pri udeležbi 30 oseb


Cena vključuje:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, vse oglede zunanjosti po programu, degustacija lokalnih dobrot, obiranje jagod (vključena posodica 2 x 0,50 kg) s kosilom, vodenje in organizacija izleta.
 
PODROBNE INFOMRACIJE IN POPUSTI:
· najmanjše število potnikov: 30
· doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine 5–10 €/ muzej oz. cerkev
· popust: 10% do 12 let v sobi z dvema odraslima


Odhodi:
27.4., 30.4. 2018

Vstopna mesta:
Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto

OOicA

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja!


REZERVIRAJ