s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 27. oktober 2018
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

CINQUE TERRE IN FIRENCE

Čarobna barvitost znamenitih ribiških vasic Cinque terre. Bogata kulinarika. Renesančne Firence, Michelangelov David in Da Vincijeve mojstrovine.ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.10.2018 20 € POPUSTA!

Opis potovanja

1. dan: SLOVENIJA–CINQUE TERRE večerja, nočitev
V zgodnjih jutranjih urah bomo zapustili naše domove in se z udobnim turističnim avtobusom zapeljali po Sloveniji do Fernetičev. Italija nas bo pozdravila v jutru, od daleč bomo pomahali Bologni, griči in doline bodo naša scenografija vse do Ligurske obale, do La Spezie. Vkrcali se bomo na ladjo/vlak in se podali na izlet v znamenite Cinque Terre, ki so dobile ime po slikovitih ribiških vasicah, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale. Področje se ponaša z lepimi vinogradi,vasice pa imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Da bomo lahko začutili utrip življenja, se bomo ustavili v dveh vasicah. Čas bo za individualno kosilo, saj se področje ponaša z odlično kulinarično ponudbo. Domačini prisegajo na njihov pesto, olivno olje in inčune. V popoldanskih urah se bomo vrnili do avtobusa in se odpeljali do kraja nastanitve. Uživali bomo v okusih italijanske večerje in sladko zaspali. Nočitev.

2. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku se bodo zapeljali do Firenc, rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija, ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki so se zraven bankirskih poslov zelo dobro spoznali tudi na umetnost, za kar smo jim danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji, nadaljevali do Cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Stolnični trg, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu, so simboli Firenc. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593. leta. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V popoldanskih urah se bomo poslovili od Firenc in se odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah


Odhodi: 
13.10.-ZAGOTOVLJENO
27.10.-ZAGOTOVLJENO

Cena:pri udeležbi 40 oseb 149 €
     pri udeležbi 30 oseb 169 €
     pri udeležbi 20 oseb 189 €

ZA REZERVACIJO DVEH OSEB DO 15.10.2018 20 € POPUSTA!

Rezervacija sedežev
•v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
•v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije:
•Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana
•najmanjše število potnikov: 20
•doplačila po želji: vstopnine, enoposteljna soba 25 €
•obvezno doplačilo: lokalno-mestna turistična pristojbina
•popust: 10% za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima

Splošni pogoji so sestavni del programa!
OOIca

REZERVIRAJ