s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. februar 2018
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ISTANBUL

OGLED ŽIVAHNE TURŠKE PRESTOLNICE, KJER SE SREČATA ORIENT IN ZAHOD. KJER SE BOGATA PRETEKLOST PREPLETA S SODOBNOSTJO.

PROGRAM POTOVANJA

1. DAN
SLOVENIJA - ISTANBUL
nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet proti Istanbulu. Po prihodu avtobusni prevoz do hotela in nastanitev. Z vodnikom se bomo sprehodili po centru starega dela Istanbula, vse do osvetljenih minaretov mošej na Beyazitu in Sultanahmetu. Prosto za večerjo in povratek v hotel.
 
2. DAN
ISTANBUL
zajtrk, nočitev
Sprehodili se bomo do ene najlepših mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, v bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. V dopoldanskem času ob doplačilu predlagamo dve urno križarjenje po Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Popoldan sprehod in postanek pri Egipčanski tržnici, obisk zanimive male mošeje Rustem paša, neobičajna pot po polnih ulicah tradicionalnih nakupov do pokrite tržnice z več kot 4000 trgovinami, kjer se je najlepše izgubiti in barantati. Zvečer po želji ob doplačilu obisk nočnega lokala z večerjo in tradicionalnimi plesi ter trebušnimi plesalkami.

3. DAN
ISTANBUL
zajtrk, nočitev
Dan namenjen ogledu glavnih mestnih znamenitosti (vstopnine in lokalni vodnik doplačilo): Modre mošeje s skrivnostno modro meglico, cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia - 1000 let največja krščanska cerkev na svetu, palače Topkapi palača turških sultanov, nekdanjega Hipodroma in veličastne Podzemne palače. Zvečer se bomo sprehodili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno polne vrveža Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali. Sledila bo zanimiva pešpot - čez istanbulski Montmartre mimo Galata stolpa do Galata mostu, od koder je dih jemajoč pogled na osvetljeni večerni Istanbul. Možnost obiska enega izmed lokalov pod mostom, kjer bomo popili kozarček turškega čaja in pokadili vodno pipo.

4. DAN
ISTANBUL - SLOVENIJA
zajtrk
Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali po podvodnem tunelu Marmaray na azijsko stran Istanbula, kjer se bomo sprehodili mimo mošeje Mihrimah in lokalne tržnice. Nekaj časa bo tudi za samostojne potepe in turško kavo. Povratek v evropski del in odhod avtobusa na letališče, od koder bomo poleteli proti Ljubljani.

CENA: 399,00

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, povratni prevoz do hotela, tri nočitve z zajtrkom v hotelu 3*, ogled Istanbula brez vstopnin, slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 17.02.- skoraj zagotovljen odhod
        24.02.- skoraj zagotovljen odhod
        29.03.- skoraj zagotovljen odhod
        27.04.- skoraj zagotovljen odhod
        29.04.- ZAGOTOVLJEN ODHOD
        24.05.

POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

DOPLAČILO: za manjšo skupino (med 25 in 34 potniki) 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 81 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: ogled mesta z vstopninami 50 €, križarjenje po Bosporju 25 €, večerna folklorna predstava z večerjo 55  €, morebitne vstopnine na poti, vožnja z javnim prevozom.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OoPAL

REZERVIRAJ