s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 12. april 2018 REZERVIRAJ

ŠVICARSKA PRAVLJICA

· Potepanje po deželi Alp, slastne čokolade, izjemnih sirov … · Bern je mesto vodnjakov, zanimivih hiš … · Bučanje Renskih slapov in občudovanje cvetličnih poti.

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: SLOVENIJA–LUGANO–INTERLAKEN večerja, nočitev

Odhod bo v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo podali čez mejni prehod v Italijo. Potovanje se bo nadaljevalo mimo Benetk, Verone proti italijansko-švicarski meji. V dopoldanskih urah bomo že prispeli v Lugano. Sprehodili se bomo ob jezeru in si z doplačilom ogledali muzej na prostem »Švica v malem«, kjer bomo lahko v pomanjšanem merilu prepoznali številne znamenitosti. Obiskali bomo še muzej čokolade, kjer boste lahko degustirali njihove izdelke in se seveda tudi odločili za nakup odlične in kvalitetne švicarske čokolade. Potovanje se bo nadaljevalo v smeri St. Gothard – Interlaken do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.


2. dan: BERN–LUZERN zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpeljali do Berna. Po prihodu v najpomembnejše in najlepše švicarsko mesto, si bomo ogledali mestne znamenitosti: mestna hiša, katedrala Sv. Vincenta, Barengraben – kjer domujeta medveda, po katerem ima mesto tudi ime, hiša Alberta Einsteina ... V mestu bomo lahko našli številne muzeje, univerzo, gledališča,restavracije in trgovinice ... Vse to v starem mestnem jedru, ki je na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine in se razprostira od centralne železniške postaje pa vse do reke Aare, ki se tako kot reka Sarine vije okoli starega mestnega jedra. Mesto je znano tudi po svojih urnih stolpih. Prosti čas bomo izkoristili za individualen sprehod. Naslednji postanek bo v Luzernu, pri mogočni figuri leva, ki jo je izklesal sloviti danski kipar Thorwaldsen. Glavno znamenitost mesta pa predstavlja KapellbrÄ‚Ä˝cke, 170 m dolg most čez reko Reuss, ki so ga postavili leta 1333. Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

3. dan: EINSIEDELN–ZURICH zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bo potepanje nadaljevalo do Einsiedelna. Sledil bo postanek pri mogočnem benediktinskem samostanu, ki časti devico Marijo. Po sprehodu se bo vožnja nadaljevala v smeri Zuťricha. Ogledali si bomo ožje mestno jedro z znamenitostmi: stolno cerkev, cerkev sv. Petra, mestno hišo ... Vožnja do kraja nastanitve. Večerja, nočitev.

4. dan: RENSKI SLAPOVI–OTOK MAINAU–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku nas bo čakalo bučanje. V Schaffhausna so na največji zahodnoevropski reki nastali čudoviti Renski slapovi. Ob prelepem pogledu na to naravno lepoto si bomo ob grmenju vode vzeli čas za fotografiranje in se nato odpravili do zanimivega turističnega mesteca Stein am Rhein, ki nas bo očaralo s svojo zanimivo poslikavo. Po ogledu srednjeveškega jedra bomo nadaljevavali do Konstanze in otoka Mainau. Čudovit cvetlični otok, ki se nahaja na Bodenskem jezeru, bo očaral vsakogar. Imeli bomo čas za sprehod med cvetličnimi gredami, občudovali bomo čudovite cvetlične skulpture ... Dovolj bo časa za osvežitev v eni izmed restavracij. V popoldanskih urah se bo pričelo potovanje proti domu. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod bo v kasnejših večernih/nočnih urah.

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 355 €
pri udeležbi 30 oseb 375 €

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***,3 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, ogled muzeja čokolade, Renski slapovi, otok Mainau, vodenje in organizacija potovanja.

Podrobne infomracije:
najmanjše število potnikov: 30

doplačilo po želji: enoposteljna soba 75 €,

vstopnine pribl. 20 €

popust: 10% do 12 let v sobi z dvema odraslima
obvezna doplačila: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina

Odhodi:12.4., 29.4.2018


Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OoICA

REZERVIRAJ