s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 27. oktober 2018 REZERVIRAJ

NIZOZEMSKA Z AMSTERDAMOM IN IDILIČNO POKRAJINO

Amsterdam, prikupno mesto, ki se ponaša s svojimi kanali, muzeji,... Priporočamo obisk cvetličnega parka. Star pregovor pravi; Bog je ustvaril Zemljo, Nizozemci pa Nizozemsko.

Opis potovanja

1. dan: SLOVENIJA–AVSTRIJA–NEMČIJA nočna vožnja
Na pot se bomo odpravili v popoldanskih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom bo tekla skozi Avstrijo in Nemčijo v smeri Nizozemske.

2. dan: AMSTERDAM nočitev
V dopoldanskem času bomo prispeli v Amsterdam, prikupno mesto, ki se ponaša s svojimi kanali, zanimivimi muzeji, »rdečo četrtjo« ... Najprej ga bomo spoznali s krožno vožnjo in si nato pretegnili ude s sprehodom mimo številnih znamenitosti: cvetlične tržnice, ustavili se bomo na trgu Dam s Kraljevo palačo in Novo cerkvijo, pokukali bomo v nekdanjo borzo, osvojili pristanišče in podoživeli usodo žensk, ki so objokovale svoje mornarje na Stolpu jokanja. Obiskali bomo tudi brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore in si ogledali demonstracijo obdelave (možen tudi nakup diamantov), nato pa bomo prosti čas izkoristili za ogled muzejev. Priporočamo ogled Van Goghovega muzeja ali Rijksmuzeja, kjer se nahaja Rembrandtovo delo Nočna straža. Po ogledih bomo odkrili čarobnost mesta tudi z vožnjo z ladjico po amsterdamskih kanalih. Nekaj časa bo ostalo za individualno okrepčilo, nato pa se bomo z avtobusom odpeljali do hotela. Nastanitev in nočitev.

3. dan: AMSTERDAM Z IDILIČNO POKRAJINO(mlini na veter, cokli, siri in polderji) zajtrk, nočitev
Po zajtrku bomo obiskali muzej na prostem Zaanse Schans, kjer bomo občudovali mline na veter in stare domače obrti: coklarstvo in sirarstvo. Po ogledih gremo do tipične holandske ribiške vasi Volendam, ki leži ob Markerskem jezeru. Ob dogovorjeni uri se bomo iz Volendama ponovno vrnili v Amsterdam in najprej izkoristili čas za individualen potep, nato pa se bomo v večernih urah sprehodili še po »rdeči četrti«. Nočitev.

4. dan: AMSTERDAM–DEN HAAG–DELFT–ROTTERDAM–NEMČIJA zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo zapeljali v mesto Den Haag. Ogledali si bomo vladni predel s številnimi ministrstvi, sedež nizozemskega parlamenta, Mauritshuis, ter se za kratek čas ustavili ob Palači miru. Sledila bo vožnja v Scheveningen. Tukaj bo čas namenjen za uživanje ob morju, kavico ... Nadaljevali bomo do Delfta, kjer si bomo ogledali porcelarno, nekaj časa pa preživeli še v njegovem starem jedru. Zapeljali se bomo v Rotterdam. Panoramska vožnja skozi najmodernejše nizozemsko mesto nas bo pripeljala do razglednega stolpa Euromast, s katerega je lep razgled na največje evropsko pristanišče, ki se razprostira v dolžini 40 km. Po postanku bo sledila vožnja v smeri proti Nemčiji, do kraja nastanitve. Nočitev.

5. dan: NEMČIJA–AVSTRIJA–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku se bo vožnja nadaljevala čez Nemčijo in Avstrijo s postanki na poti. Pot nas bo vodila mimo frankfurtskega letališča, WÄ‚Ä˝rzburga, kjer so znana vinorodna območja, NÄ‚Ä˝rnberga, Ingolstadta, čez reko Donavo proti MÄ‚Ä˝nchnu, od tam pa ob Kimskem jezeru proti Avstriji. Na avstrijski strani bomo nadaljevali mimo Salzburga proti Sloveniji. Predviden prihod je v kasnejših večernih urah

Odhodi 27.10.2018

Cena:pri udeležbi 40 oseb 299 €
     pri udeležbi 30 oseb 319 €
     pri udeležbi 20 oseb 345 €

Cena vključuje:Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 3 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.

Rezervacija sedežev
•v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
•v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije
•Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
•najmanjše število potnikov: 20
•doplačila po želji:  enoposteljna soba 75 €, vstopnine (Van Goghov muzej, Rijksmuzej, Hiša Ane Frank pribl. 45 €, vožnja z ladjico pribl. 12 €)
•obvezno doplačilo: lokalno-mestna turistična pristojbina
•popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

Splošni pogoji so sestavni del prograna!
OOIca

REZERVIRAJ