s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 26. oktober 2018
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

CVETLIČNI OTOK MAINAU

Otok cvetja, izjemne naravne poti, bučanje slapov... Innsbruck, mesto, ki očara in predstavi lepote Tirolske. ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.10.2018 20 € POPUSTA!

PROGRAM POTOVANJA

1. dan:
SLOVENIJA–NEMČIJA nočna vožnja

Od doma se bomo odpravili v poznih večernih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali v smeri Avstrije, Nemčije proti Bodenskemu jezeru.

2. dan: OTOK MAINAU–RENSKI SLAPOVI nočitev

V dopoldanskih urah se bomo s trajektom pripeljali do Konstanze in otoka Mainau. Čudovit cvetlični otok, ki se nahaja na Bodenskem jezeru očara vsakogar. Imeli bomo čas za sprehod med cvetličnimi gredami, občudovali bomo čudovite cvetlične skulpture ... Dovolj časa bo za osvežitev v eni izmed restavracij. Potepanje bomo nadaljevali v Švico do Schaffhausna, kjer so na največji zahodnoevropski reki nastali čudoviti renski slapovi. Ob prelepem pogledu na to naravno lepoto, si bomo, ob bučanju vode, vzeli nekaj prostega časa. V popoldanskih urah pa nas čaka samo še vožnja do kraja nastanitve, kjer se bomo nastanili v hotelu. Nočitev.

3. dan: INNSBRUCK–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku nas bo čudovita alpska pokrajina spremljala do Tirolske prestolnice Innsbruck, ki leži ob zeleni reki Inn. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in ogledali znamenitosti: slavolok Triumphpforte, ki ga je dala postaviti cesarica Marija Terezija leta 1765 ob poroki svojega sina Ludvika s Španko Marijo Ludoviko. Sprehod bomo nadaljevali mimo cerkve Servitenkirche s samostanom, Stare deželne hiše, zgrajene v letih 1724- 1730, ki je najbolj razkošna baročna zgradba v mestu. Na vzhodni strani so kasneje prizidali Novo deželno hišo. Steber Sv. Ane, kjer je bila nekoč tržnica, nas bo usmeril do začetka starega mesta, ki se ponaša z veliko lepimi baročnimi in renesančnimi meščanskimi hišami. Ponos je tudi 56 m visoki Mestni stolp, simbol mesta pa predstavlja Zlata strešica, ki so jo v poznogotskem stilu zgradili v letih 1494-1496. Ustavili se bomo še pri gostilni iz 16. st Zlati orel, pri najstarejši hiši Ottoburg in pri stolnici Sv. Jakoba. Dvorec Hofburg nam bo predstavil vso slavo, bogastvo in blišč Tirolske pod vladavino Habsburžanov, Dvorna cerkev, ki jo krasi grobnica cesarja Maksimiljana I, pa pomembnost cerkve za Tirolsko. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Odhodi in cena

Odhodi:26.10.-SKORAJ ZAGOTOVLJENO

pri udeležbi 40 oseb 149 €

pri udeležbi 30 oseb 169 €

pri udeležbi 20 oseb 189 €

ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.10.2018 20 € POPUSTA!

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 1 x nočitev z zajtrkom, vožnja s trajektom, vstopnina otok Mainau,vstopnina na Renske slapove, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija izleta.


Rezervacija sedežev

•v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

•v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije

•Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

•najmanjše število potnikov: 20

•doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €,vstopnine

obvezno doplačilo: lokalno-mestna turistična pristojbina

popust: 10% za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OoICA

REZERVIRAJ