s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 28. avgust 2018 REZERVIRAJ

Pariz in čudoviti gradovi ob reki Loari

· Pariz, mesto, ki bi ga lahko obiskali tudi vsak mesec. · Diha jemajoči gradovi ob Loari in grajske zgodbe. · Zakaj pa ne? Potep po pokopališču, bogatih vrtovih … · Priporočamo plovbo po Seni in obisk nočnega lokala s pr

Pariz, mesto, ki bi ga lahko obiskali tudi vsak mesec.
· Dih jemajoči gradovi ob Loari in njih grajske zgodbe.
· Zakaj pa ne: še potep po pokopališču, bogatih vrtovih ...
· Priporočamo: plovbo po Seni in obisk nočnega lokala s programom.

Program potovanja:
1. dan: SLOVENIJA–PARIZ nočna vožnja
Popoldne nas bo, lagodno nameščene na udobnem turističnem avtobusu, pot peljala skozi Avstrijo, mimo Salzburga, Mu€žnchna, Stuttgarta in Strasbourga proti Parizu.

2. dan: VERSAILLES–PARIZ nočitev
V dopoldanskih urah bomo prispeli v Versailles, kjer si bomo ogledali zunanjost znamenitega dvorca Sončnega kralja Ludvika XIV., ki ga je dal zgraditi na vrhuncu svojega vladanja. Po želji se boste lahko sprehodili po grajskih vrtovih. Nadaljevali bomo do Eifflovega stolpa, se sprehodili po Elizejskih poljanah in izkoristili možnost panoramske vožnje z ladjo po reki Seni. Zvečer se bomo z metrojem zapeljali do hotela in nastanili v sobah. Nočitev.

3. dan: PARIZ zajtrk, nočitev
Po zajtrku nas bo potep po mestu popeljal med številne znamenitosti: muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opera, mestna hiša, latinska četrt, mestni otok s katedralo Notre Dame, Dom invalidov (grobnica generala Napoleona I. in vojaški muzej) ... Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. V večernih urah se bomo sprehodili do Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Nočitev.

4. dan: DOLINA LOARE zajtrk, nočitev
Francoski zajtrki niso glavni obrok dneva, saj Francozi dajejo prednost kvaliteti pred količino. Vseeno pa se bomo dovolj okrepčali, da se bomo mirno odpeljali v dolino reke Loare. Obiskali bomo Chambord, najmogočnejšega med približno 1000 gradovi. Sprehodili se bomo ob gradu in si z doplačilom vstopnine ogledali še sobane. Sledil bo postanek ob elegantnem gradu Chenonceau, ki stoji nad reko Cher. V mestu Ambois stoji še tretji lepotec, kjer si lahko ogledamo tudi kapelo, kjer naj bi bil pokopan Leonardo da Vinci. Zvečer nas bo znova čakal Pariz, kjer bomo morda obiskali nočni kabare program. Nočitev.

5. dan: PARIZ–NEMČIJA–AVSTRIJA zajtrk
Po zajtrku lahko nadaljujete individualno potepanje po pariških ulicah, si morda ogledate katerega od zanimivih muzejev: npr. muzej Orsay (impresionizem), Muzej sodobne umetnosti ... ali se odločite za potep in doživljanje pariškega utripa. Lahko se sprehodite po izjemnih pariških vrtovih ali morda obiščete katerega od pariških pokopališč. Dan lahko doživite tudi v pravljičnem svetu Disneyevih junakov. V poznih popoldanskih urah se bomo spet zbrali skupaj. Slovo in vožnja v smeri proti domovini, čez Nemčijo, Avstrijo.

6. dan: AVSTRIJA–SLOVENIJA
V jutranjih urah bomo nadaljevali vožnjo čez Avstrijo v smeri Slovenije. Domov se bomo vrnili predvidoma v opoldanskih urah.Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **lux/***, 3 x nočitev z zajtrkom, vožnjo z metrojem 2. dan, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.


PODROBNE INFORMACIJE IN POPUSTI:
· najmanjše število potnikov: 20

· doplačila po želji ob prijavi: – enoposteljna soba 75 €;

vstopnine na izletu:
Versailles približno 18 €/ osebo,
Louvre približno 15 €/os.,
Eifflov stolp pribl. od 16 € do 25 €/os.,
vožnja z ladjo po Seni približno 15 €/os.,
Disneyland pribl. 75 €/os.,
gradovi ob Loari pribl. 30 €/os.,
metro in RER zadnji dan pribl. 15 €


· popust: 10% do 12 let v sobi z dvema odraslima

· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina


Odhodi :28.8., 26.10.

pri udeležbi 40 oseb 285 €

pri udeležbi 30 oseb 305 €

pri udeležbi 20 oseb 329 


Vstopna mesta:
Maribor, Celje, Ljubljana


ooIca

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja


REZERVIRAJ