s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 30. avgust 2018 REZERVIRAJ

Napoleonov otok Elba in čudovite vasice Cinque Terre

· Dežela izjemnih barv, valovitih gričev in bogatih mest. · Celodnevni izlet na otok Elbo – Napoleonov otok. · Izlet na znamenite vasice Cinque Terre


· Dežela izjemnih barv, valovitih gričev in bogatih mest.
· Celodnevni izlet na otok Elbo – Napoleonov otok.
· Izlet na znamenite vasice.

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: SLOVENIJA–COLODI–TORRE DEL LAGO večerja, nočitev
Zgodaj zjutraj bomo odrinili proti Italiji. Vožnja bo z udobnim turističnim avtobusom prijetna, brzeli bomo mimo Benetk in Bologne, do ene najlepših pokrajin – Toskane. Pod prijetnim toskanskim soncem se vijejo zeleni, s cipresami in oljkami porasli griči, na njih pa so sezidani čudoviti samostani, dvorci in vile. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Collodi, kjer imajo vsi dolge nosove. No, od koder je doma pisatelj Carlo Collodi, avtor znane pravljice Ostržek. V mestu je vrt Garzoni, v katerem so številni vrtnarji uspeli narediti izjemno povezanost med renesanso in barokom. Torre del Lago Puccini, ki je znan po svojem odprtem gledališču, kjer vsako poletje prirejajo operne predstave, ni daleč. Tukaj bomo lahko obiskali Puccinijevo vilo, kjer je velik glasbenik napisal veliko svojih del. Spominska hiša hrani tudi skladateljevo grobnico. Po ogledu bomo nadaljevali do kraja nastanitve, kjer bomo povečerjali in sladko zaspali. Nočitev.

2. dan: OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet – otok Elbo. Ladja nas po odmajala do Portoferraia, kjer bomo začeli potep po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bomo obiskali njegovo vilo. Vrnili se bomo v čas, ko je Napoleon že bil premagan, ne pa tudi obupan. Prav na tem otoku je skoval načrt, kako se vrniti na oblast. Po krožni vožnji se bomo ustavili tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se sprehodili po čudoviti peščeni plaži. Z ladjo se bomo vrnili do pristanišča Piombino. Večerja nas bo čakala v hotelu. Nočitev.

3. dan: CINQUE TERRE zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpravili do La Spezie, kjer se bomo vkrcali na ladjo/vlak in se podali na izlet v znamenite Cinque Terre, ki so dobile ime po slikovitih ribiških vasicah, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale. Področje se ponaša z lepimi vinogradi, vasice pa imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Ustavili se bomo v dveh vasicah in začutili njihov utrip življenja. Čas bo za individualno kosilo, saj se področje ponaša z odlično kulinarično ponudbo, predvsem olivnim oljem in inčuni. V večernih urah se bomo vrnili do hotela, povečerjali in zaspali Nočitev.

4. dan: LUCCA–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku nas bo čakala Lucca. Nobeno drugo italijansko mesto ni tako umirjeno. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Lucca je mesto, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Po ogledu bo še čas za osvežitev, nato pa se bomo odpravili proti domu. Pot bomo tu in tam prekinili s krajši postanki za osvežitev in prispeli domov v večernih urah.

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 309 €

pri udeležbi 30 oseb 325 €

pri udeležbi 20 oseb 345 €


Cena vključuje:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 3 x polpenzion, izlet z ladjo na otok Elbo, izlet ladja/vlak Cinque Terre, vodenje in organizacija potovanja.
 

PODROBNE INFOMRACIJE IN POPUSTI:

· najmanjše število potnikov: 20
· doplačila po želji: enoposteljna soba 75 €,vstopnine pribl.20 €
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· obvezna doplačila: turistična lokalna mestna pristojbina


Odhodi:
30.08, 11.10.2018 

Vstopna mesta:
Maribor, Celje, Ljubljana


ooIca

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanjaREZERVIRAJ