s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 7. april 2018
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

KITAJSKA CESARSKA MESTA, HONG KONG, MACAO

Skrivnostna cesarska mesta Kitajske- Peking, Xian, Shanghai. Živahna Hong Kong in Macao.

PROGRAM POTOVANJA
1. DAN
SLOVENIJA – PEKING
polet

Predvidoma v popoldanskih urah prevoz do letališča v Zagrebu, od koder bomo preko enega izmed vmesnih letališč poleteli proti Kitajski. 

2. DAN
PEKING
zajtrk, večerja, nočitev

Predvidoma v popoldanskih urah pristanek na letališču v Pekingu. Peking, cesarsko mesto, je prestolnica Ljudske republike Kitajske, a po velikosti drugo, takoj za Šanghajem. Leta 2008 je gostil poletne Olimpijske igre, kar je mesto korenito spremenilo.

Po pristanku bomo začeli s prvimi ogledi mesta. Naredili bomo krožno vožnjo po mestu in se ustavili na Trgu nebeškega miru oziroma Tiananmenu, ki je s 40 ha največji trg na svetu. Tu se je odigralo veliko ključnih dogodkov novejše kitajske zgodovine, v središču pozornosti svetovne javnosti pa se je znašel predvsem zaradi dogodkov iz leta 1989. Nastal je po zamisli Mao Zedonga in predstavlja srce Pekinga. Ob njem se nahajajo mnoga znamenita poslopja in spomeniki: Muzej revolucije, mavzolej Mao Zedonga, Kitajski parlament, vrata Tiananmen, Qiananmen vrata, spomenik neznanemu junaku. Obiskali bomo tudi Narodni muzeja, ki je z več kot sedmimi milijoni obiskovalcev letno najbolj obiskan muzej na svetu.

Sledi nastanitev v hotelu, večerja in prva nočitev na Kitajskem.

3. DAN
VELIKI KITAJSKI ZID IN GROBNICE MING
zajtrk, večerja, nočitev

Podali se bomo na celodnevni izlet z avtobusom v približno 80 km oddaljeni Badaling, kjer se na dobrih 6000 kilometrih od severozahodne province Gansu do zaliva Bohai na vzhodni obali razteza Veliki kitajski zid, eno od osmih čudes sveta. Zid so skozi stoletja za obrambo pred tujimi vpadi zgradile številne kitajske dinastije. V zadnjih desetletjih so bili nekateri deli obnovljeni, med drugim tudi najbolj obiskan del, Badaling, ki ga letno obišče več sto tisoč turistov. Ogledali si bomo tudi grobnice znamenite kitajske dinastije Ming z več kot 500-letno zgodovino in veljajo za najbolje ohranjene na celi Kitajski. Za konec bomo obiskali še center sladkovodnih bisernic, kjer se bomo seznanili z dolgoletno tradicijo gojenja školjk in izdelovanja bisernega nakita. Večerja v lokalni restavraciji. Po večerji se bomo prvič seznanili s kitajsko kulturo, obiskali bomo kung fu predstavo.

4. DAN
PEKING - PREPOVEDANO MESTO – XIAN
zajtrk, večerja, nočitev na vlaku

Zjutraj se bomo podali na raziskovanje pekinškega Prepovedanega mesta: kompleksa palač in stavb, od koder je več kot 500 let vladalo 24 cesarjev dinastij Ming in Qing. Zunaj prepovedanega mesta, ki ga je obdajal 12 metrov visok zid, je bilo zasnovano nekdanje Cesarsko mesto, v katerem so čudovita jezera, parki in stavbe.

Sledi ogled Nebeškega templja, ki slovi po čudoviti arhitekturi iz časov dinastije Ming, ter Lama templja, ki slovi kot najlepši budistični tempelj na Kitajskem. Pozno kosilo/večerja, nato pa nočna vožnja z vlakom na relaciji Peking - Xian (nastanitev v 4 posteljnih spalnih kabinah).

5. DAN
XIAN
zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj prihod v Xian, eno najstarejših in najpomembnejših kitajskih mest, ki je tudi eno od štirih zgodovinskih prestolnic Kitajske. Znano je tudi kot začetek Svilne ceste in pa kot dom znamenite Glinene (Terracota) vojske.

Ogledali si bomo eno redkih stavb, ki je nastala že v času dinastije Tang, sedemnadstropno Pagodo divje gosi. Zgradili so jo leta 652 v času dinastije Qiang, da bi vanjo shranili 650 budističnih spisov, ki so jih prinesli iz Indije. Nato se bomo podali na mestno obzidje, ki si ga bomo ogledali z najbolj značilnim kitajskim prevoznim sredstvom: s kolesi. Ogledali si bomo tudi islamsko četrt, v kateri se zlivata islamska in kitajska kultura. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. DAN
XIAN – GLINENA VOJSKA – SHANGHAI
zajtrk, večerja, nočitev na vlaku

Danes se bomo odpeljali do približno 30 km oddaljenega Litonga, kjer stoji Muzej glinene vojske. Leta 1974 so kmetje kopali studenec in na globini okoli sedem metrov našli eno najbolj fascinantnih arheoloških najdišč na svetu, 6000 glinenih vojakov naravne velikosti. Postaviti jih je dal prvi cesar združene Kitajske, Shi Huangdi, da bi ga po njegovi smrti varovali v onstranstvu. Po ogledu se bomo vrnili v Xian na zgodnjo večerjo, nato sledi prevoz do železniške postaje in potovanje z vlakom z nastanitvijo v štiri posteljnih kabinah proti Shanghaju.

7. DAN
SHANGHAI
zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj prihod v Shanghai, eno najhitreje razvijajočih se mest Azije. S 25 milijoni prebivalcev je največje kitajsko mesto in njeno finančno središče. Leži na severnem bregu reke Huangpo, v bližini ustja Chang Jianga (Modre reke), kjer se nahaja največje pristanišče na svetu. Zapeljali se bomo skozi sodobne mestne četrti do starega mestnega jedra, kjer se nahaja čudovito ohranjen kitajski vrt Yu iz dinastije Ming. Ustavili se bomo v najznamenitejši kitajski čajnici Hu Xin Ting, do katere vodi most z devetimi zavoji. Po kitajskem verovanju se zli duhovi gibljejo samo naravnost in tako ne morejo dospeti do čajnice.

Sledi obisk predela Bund, ki se razteza ob bregu reke s čudovitimi pogledi na poslovni predel Pudong, ter sprehod po peš coni Nanjing Road, nato pa še vožnja z ladjico po mogočni reki Huangpo. Večerja v lokalni restavraciji, nato pa nastanitev v hotelu.

8. DAN
IZLET V SUZHOU
zajtrk, večerja, nočitev

Danes se bomo odpravili izlet v mesto Suzhou, ki mu pravijo tudi „Kitajske Benetke". Prihod v mesto trgovcev, obrtnikov ter umetnikov, ki je posebej poznano po številnih klasičnih kitajskih vrtovih, pagodah, templjih, mostovih. Tu se bomo podali na izlet z ladjico. Posebno pozornost bomo namenili ogledu procesa izdelave dragocene lahkotne in nežne kitajske svile. Obiskali bomo namreč delavnico kitajske svile, kjer si bomo ogledali proces izdelave dragocene lahkotne in nežne kitajske svile, seveda pa bomo imeli možnost to tudi kupiti. Povratek v Shanghai. Zvečer predstava z akrobati.

9. DAN
SHANGHAI - HONG KONG
zajtrk, večerja, nočitev

Dopoldne let v Hong Kong. Po pristanku pričetek ogledov te nekdanje britanske kolonije. Sprehodili se bomo po glavni ulici Nathan Road, mimo parka Kowloon do predela Tsim Sha Tsui, kjer se nahaja ogromno pristaniško mesto s številnimi nakupovalnimi središči. Popoldne nastanitev v hotelu. Zvečer bomo obiskali eno od mestnih tržnic, kjer bomo uživali v živahnem mestnem vrvežu. Večerja. Zvečer bomo lahko obiskali Lan Kwai Fong, ki je priljubljena zabaviščna četrt z bogatim nočnim življenjem blizu poslovnega središča Hong Konga.

10. DAN
IZLET V MACAO
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo z ladjo odpravili na celodnevno odkrivanje otoka Macao, nekoč najstarejše evropske kolonije na Daljnem Vzhodu. Sledi ogled te nekdanje portugalske kolonije, ki je danes pod zaščito UNESCA in danes slovi kot raj za ljubitelje iger na srečo. Ogledali si bomo tempelj A-Ma, spomenik Kum Lam, most Macao-Taipa, ... Vmes kosilo. Povratek v Hong Kong. Večerja in nočitev.

11. DAN
HONG KONG – EVROPA
zajtrk, pozno kosilo, nočni let

Nadaljevanje z raziskovanjem Hong Konga, celinskega in otoškega dela: Viktorijin zaliv, najdaljše pokrite tekoče stopnice na svetu, vpisane v Guinnesovo knjigo rekordov, številni lokalni bari, Hollywood Road, ki se ponaša z izborom umetnostnih galerij, antikvitet, trgov, ... Kosilo bomo imeli v največji kitajski plavajoči restavraciji, kar bo posebno doživetje. Povzpeli se bomo na Viktorijin vrh, ki je eden izmed najatraktivnejših zelenih hribov mesta, z vrha katerega se ponuja lep razgled na središče, zaliv in okolico. Pot nas bo vodila tudi do predela Wan Chai - gospodarsko razstavišče, nadaljevali bomo po južnem otoškem delu z zanimivo tržnico Stanley ... Sledi prevoz do letališča in večerni polet proti Evropi.

12. DAN
PRIHOD V SLOVENIJO

V jutranjih urah z vmesnim prestopanjem pristanek na letališču FT v Zagrebu. Prevoz v izhodiščne kraje.


CENA POTOVANJA:  OD 2.490,00 EUR NA OSEBO

CENA VKLJUČUJE:
- avtobusni transfer na odhodu in povratku na letališče FT Zagreb (iz Ljubljane/Novega mesta)
- vse letalske prevoze po programu (povratni medcelinski let ter en interni let),
- letališke in varnostne pristojbine
- 7 x polpenzion v hotelih 4*  (večerje v hotelu ali lokalnih restavracijah, po programu)
- 2 x nočitev z zajtrkom v 4-posteljnih notranjih kabinah na nočnih vlakih po programu + 2x večerja v restavraciji,
- 2 x dodatno kosilo
- vse oglede in vstopnine po programu
- napitnine
- kitajskega lokalnega vodnika in odlično slovensko vodenje
- organizacijo potovanja.

DOPLAČILA:

- enoposteljna soba 360 EUR

- kitajski vizum 60 EUR
- zavarovanje rizika odpovedi, zavarovanje rizika odpovedi 4,095%

POMEMBNO!!!

1.Slovenski državljani za vstop na Kitajsko potrebujemo VIZUM.  Za izpolnitev dokumenta potrebujemo fotografijo in  potni list, ki  mora biti veljaven še 6 mesecev po prihodu iz Kitajske. Potniki bodo naknadno obveščeni o terminu viziranja.

2.Cena potovanja je izračunana pri min. udeležbi 40 potnikov na avtobusu.

3.V ceni so upoštevani stroški letaliških pristojbin v višini 359 EUR.

4.Odgovorni organizator potovanja (TA PALMA Celje ) si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem valutnem tečaju EUR /USD ali sprememb v tarifah prevoznikov (podražitev goriva ali povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, v skladu z zakonikom, ki ureja obligacijska razmerja in predpise, ki so veljavni v Republiki Sloveniji. O morebitni spremembi cene potovanja (le ta se skupno lahko poviša za največ 10% prodajne cene objavljene na programu) je organizator dolžan obvestiti potnika najkasneje 20 dni pred odhod.


Splošni pogoji so sestavni del potovanja!

OoPal

REZERVIRAJ