s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 21. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ŠRILANKA IN ODDIH NA OBALI

Čajne plantaže, botanični vrtovi, eksotične dišave in začimbe. Spoznavanje starodavnih prestolnic Šrilanke, safari v narodnem parku Yale in vzpon na eno izmed najslavnejših gmot zemle.

PROGRAM POTOVANJA

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA
nočni let
POLET V PRESTOLNICO ŠRILANKE
Zbor na odhodnem letališču in polet preko enega od evropskih letališč do Colomba.

2. DAN
COLOMBO - DAMBULLA
večerja, nočitev
VOŽNJA SKOZI OBŠIRNA RIŽEVA POLJA
Vožnja skozi čudovito pokrajino, prepleteno z nasadi kokosove palme, plantažami ananasa in riževimi polji, ki dajejo ljudem možnost preživetja, ter srečanje z vedno nasmejanimi domačini. Že ob prihodu se bomo spoznali s cestami, ki so na Šrilanki res posebne, občasno adrenalinske. Prihod v prijetno mesto Dambula, kjer si bomo ogledali Zlati tempelj, ki se ponaša s številnimi kipi Bude in starinskimi stenskimi poslikavami, starimi več kot 2000 let. Na poti do skalnega templja nas bodo spremljale stalne varovalke templja, vedno očarljive opice. Nastanitev v hotelu in čas za osvežitev. Večerja in nočitev.

3. DAN
DAMBULA - POLONNARUWA - SIGIRIYA - DAMBULLA
zajtrk, večerja, nočitev
KAMNITA LEVJA SKALA
Ogled Polonnaruwe, v času od 11. do 13. stoletja druge prestolnice Šrilanke. Srednjeveška prestolnica skriva številne parke, palače in templje, kjer je svoj mir našel tudi Buda. Pot bomo nadaljevali sredi tropskih gozdov, rezervatov vode do bližnje Sigiriye, kjer je bila nekoč palača ubežnega kralja Kasiapa iz 12 stoletja. Levja skala spada med najslavnejše skalnate gmote na Zemlji. Nanjo se bomo povzpeli mimo freske Deklice v oblakih (edine posvetne freske na Šrilanki), in stopili na vrh Sigiriye skozi levje žrelo med ogromnimi šapami. Vrnitev v hotel, čas za počitek, osvežitev. Večerja in nočitev.

4. DAN
MATALE - KANDY
zajtrk, večerja, nočitev
VRTOVI ZAČIMB
Vožnja do vasi Matale, kjer nam bodo domačini razkazali čudovite vrtove začimb, dišav in zdravilnih rastlin (vanilija, cimet, kokos, poper...), ki jih domačini uporabljajo tudi v zdravilstvu. Končna postaja dneva bo Kandy, zadnja prestolnica singalskih kraljev v kateri še danes čutimo nekdanjo veličino tega mesta. Raziskovanje bomo začeli z obiskom templja Sri Dalada Maligawa, kjer hranijo relikvijo Bude, v muzeju dragih kamnov, pa bomo izvedeli vse o šrilanških safirjih. Po želji si lahko privoščite tudi kakšno ajurvedsko masažo. Zvečer po želji ogled singalskih ljudskih plesov. Večerja in nočitev.

5. DAN
PINNAWELA - PERADENIYA - NUWARA ELIYA
zajtrk, večerja, nočitev
BARVITE ORHIDEJE
Obiskali bomo kraljevi botanični vrt v kraju Peradeniya, ki je pravi raj za ljubitelje različnega tropskega rastlinstva in sijočih orhidej. Nadaljevanje poti do Pinnawele, edine sirotišnice slonov, kjer bomo imeli možnost opazovati slone med kopanjem v reki in mlade slone pri hranjenju. Sledi vožnja po slikoviti hriboviti pokrajini, prevzele nas bodo neskončne plantaže čajevca, ki so jih zasadili Angleži; v eni od tovarn si bomo ogledali proizvodnjo čaja in ga po želji tudi nekaj kupili. Popoldan bo obisk mesta Nuwara Eliya ali »Little England«, ki so ga Angleži uporabljali za svoje letovišče in kjer je še danes mogoče čutiti nostalgijo po britanskih kolonialnih časih. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN
NUWARA ELIYA – ELLA -YALLE
zajtrk, večerja, nočitev
PRAVLJIČNA HRIBOVITA DEŽELA
Po zajtrku bodo pravljično hribovito deželo prepredeno s plantažami čaja zamenjala polja, kjer domačini pridelujejo različno zelenjavo. Območje je prepredeno s številnimi slapovi, najznamenitejši so vsekakor slapovi Ravana, kjer bomo naredili krajši postanek. Nadaljevanje skozi zeleno pokrajino, vse do obrobja narodnega parka Yalle. Zgodnji zajtrk in vožnja v največji narodni park na Šrilanki, na jeep safari. Z džipi se bomo zapeljali po parku, kjer z malo sreče lahko vidite slone, krokodile, več kot 130 vrst ptic in morda celo leoparde, ki so najslavnejši prebivalci parka. Sledi nastanitev v hotelu v idiličnem okolju, večerja in nočitev.

7. DAN
GALLE - COLOMBO
zajtrk
Zgodnji zajtrk in vožnja do čudovitega obmorskega mesteca Gale, nekoč vodilnega pristanišča na Šrilanki. Sprehodili se bomo skozi mestece, si privoščili kavico in si ogledali utrdbo Gale Fort, utrdbo, ki se uvršča v seznam svetovne kulturne dediščine. Med vožnjo do glavnega mesta otoka, bomo za kratek čas pozdravili tudi slavne »ribiče na kolih«. Pozno popoldan polet proti Evropi (po želji do Maldivov ali podaljšanje počitnice na Šrilanki).

8. - 10. DAN
POČITNICE
Počitniški dnevi namenjeni brezskrbnemu uživanju na plaži. Po želji bomo lahko obiskali še katerega izmed narodnih parkov, se potepali po čudovitih obmorskih mestecih Galle, Bentota ali pa preprosto uživali na toplem soncu. Deseti dan prevoz na letališče polet proti Evropi.

11. DAN
EVROPA - SLOVENIJA
Nadaljevanje leta do bližnjega letališča ali do Ljubljane


ODHODI:
        
        21.09.2019- 1659,00
        26.10.2019- 1659,00-zagotovljeno


CENA: OD 1659,00 EUR

CENA VKLJUČUJE:letalski prevoz JP Ljubljan/bližnje letališče - Colombo – JP Ljubljana/bližnje letališče, avtobusne prevoze po programu na Šrilanki, oglede in vstopnine po programu, slovenskega spremljevalca in lokalnega vodnika na Šrilanki v času potovanja in ne počitnic, polpenzioni v hotelih 3/4*na Šrilanki v dvoposteljnih standardnih sobah (lokalne kategorije), stroške organizacije potovanja. 

DOPLAČILA:DOPLAČILA: vizum Eta 40 €/osebo, napitnine (tudi otroci) lokalnemu vodniku, vozniku in nosačem prtljage prib. Šrilanka 60 €.


MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 299 €/osebo, manjše število potnikov (10-24) 150 €, zavarovanje rizika odpovedi 4,045% od vrednosti aranžmaja, transfer do letališča 58 € na osebo

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.

OPOMBA: program in datum potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni, obrne se vrstni red ogledov.

Splošni pogoji so sestavni del programa!

ooPal

REZERVIRAJ