s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 10. marec 2018 REZERVIRAJ

KULINARIČNA ITALIJA: "EATALY" TRST, VIDEM IN PRŠUT SAN DANIELE

Ste pripravljeni za kulinarično pustolovščino? Obisk slovitega centra EATALY v Trstu, kjer vas čakajo okusi in vonji italijanske kulinarike. Obisk mesta Videm in slastni pršut v slovitem San Daniele.

Odhodi 27.1., 17.2., 10.3. 2018


Program izleta:
1. dan: SLOVENIJA–TRST Zjutraj bomo odpotovali v Trst, ki nas bo čakal za sprehod po ogromnem trgu Edinosti (prej Veliki trg). Obkrožajo ga mogočne palače: občinska, Lloyd, vladna, Vanoli in Stratti, že od daleč pa se blešči cerkev grške pravoslavne skupnosti. Trst je navdihnil že Tavčarja, Cankarja in Ketteja ... zagotovo bo tudi nas. Prosti čas bomo izkoristili po lastnem okusu, priporočamo pa priljubljeni Eataly, kompleks trgovinic, barov in restavracij, kjer se mešajo vonji vseh deželnih pokrajin. Proti večeru se bomo k počitku odpeljali na sever. (večerja, nočitev)

2. dan: VIDEM–SAN DANIELE–SLOVENIJA Zajtrk in kratka vožnja do Vidma. Po ogledu mestnega trga, Loggie San Giovani, gotske stolnice in drugih znamenitosti si bomo privoščili lokalni espresso, nato pa potegnili do San Daniele sredi zaobljene Furlanije Julijske krajine. Mesto slovi po izjemnem pršutu. Predelava se v osnovi ne razlikuje od drugih, edinstveni okus pa pripisujejo krmi prašičev in odličnim pogojem za zorenje, ki jih nudi mešanica soli, vlage in gorskega zraka – kot bi bil San Daniele del Friuli, na meji med Jadranom in Alpami, posebej ustvarjen za mesnato pregreho. Ob doplačilu si jo bomo lahko ogledali in poskusili, do večera pa bomo doma.


CENA:  
99  € pri udeležbi 45 oseb
119 € pri udeležbi 35 oseb

CENA VKLJUČUJE:Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Trst, Videm, San Daniele), vodenje in organizacija potovanja.


Rezervacija sedežev:
• v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
• v zadnji vrsti:     -10 € na osebo


Dodatne informacije:

Vstopna mesta:
Maribor, Celje, Ljubljana 


Najmanjše število potnikov: 35

Doplačila po želji:

enoposteljna soba 25 €,

degustacija pršuta 10 €,

morebitne vstopnineObvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina


Popust: 10% za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima


OOIca


Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja!


REZERVIRAJ