s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 28. februar 2018 REZERVIRAJ

Skrivnosti Apulije in slovito mesto Matera - po izboru Mela Gibsona

Petdnevno srečanje s pokrajino Apulijo na jugi Italije vas bo navdušilo. Čudovite "bele vasi", skrivnostna Matera, San Giovani Rotondo... Apulijo je vzljubil tudi igralec Mel Gibson, ko je tam, leta 2004, snemal film Kristusov Pasijon.

Odhoda: 28.2., 21.3. 2018


Opis potovanja:
1. dan: SLOVENIJA–BARLETTE–CASTEL DEL MONTE–BARI Zjutraj bomo pohiteli na ostrogo italijanskega škornja. V starodavnem mestecu Barlette bomo izmerili 4,5-metrski Colosso, največji ohranjeni antični bronasti kip, in pokukali v romansko stolnico Santa Maria Maggiore. Sledila bosta 8-kotna trdnjava Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, in Bari - prestolnica Apulije, z ogledom bazilike sv. Nikolaja za lahko noč. (večerja, nočitev)

2. dan: ALBEROBELLO–LECCE–TARANTO Po zajtrku bomo nadaljevali v mesto Alberobello. Slovi po četrti Trulli, kjer se bomo sprehodili med nenavadnimi stožčastimi hiškami. Zgrajene so iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. Popoldne bomo prispeli v Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite kodre, bujne okrasne vence in druge umetniške detajle po ulicah in Stolnem trgu, pridušali se bomo v Cerkev sv. križa in vladno palačo, nato pa se odpravili do pristanišča Taranto, kjer je v Museo Nazionale bogata zbirka iz obdobja Magna Graecia. (večerja, nočitev)

3. dan: MATERA–ALTAMURA–SAN GIOVANNI ROTONDO Slikovita Matera ne bo daleč, zato bomo po zajtrku hitro tam. Mesto je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo globeli. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Pred potovanjem si oglejte film Kristusov pasijon v režiji Mela Gibsona, ki je tako Kristusa kot eno in edino božansko Monico Belucci sprehajal prav po stopnicah Matere – morda se bomo tudi mi povzpeli nanje? Nadaljevali bomo v Altamuro z lepim srednjeveškim jedrom in zanimivo stolnico. Mikaven vonj nasbo prepričal, da v ulični pekarni pomalicamo odličen kruh iz Altamure, ki so ga že pred stoletji cenili romarji. Sledil bo San Giovanni Rotondo, eden najbolj obleganih romarskih krajev Evrope, saj je tam živel in deloval pater Pij. Že za časa življenja je bil znan po svojih stigmah, znamenjih Kristusovih ran, papež Janez Pavel II. pa ga je leta 2003 razglasil za svetnika. Ogledali si bomo njegov muzej, se okrepčali in nadaljevali do hotela. (večerja, nočitev)

4. dan: LANCIANO Obilen zajtrk bomo premlevali med vožnjo v Lanciano. Mesto s tisočletno zgodovino se je zaradi ugodne lege med hribi hitro razvijalo in postalo eno najpomembnejših trgovskih središč Rimskega cesarstva, v 8. stoletju pa ga je 'evharistični čudež' povzdignil v pomembno romarsko postojanko. Lanciano bomo temeljito raziskali – izhodišče nam bo trg Plebiscito, kjer se križajo poti preteklosti in sedanjosti. (večerja, nočitev)

5. dan: ASCOLI PICENO–SLOVENIJA Zadnji zajtrk na tokratnem potovanju in vožnja domov. Sredi pokrajine Marche si bomo vzeli čas za srednjeveško jedro mesteca Ascoli Picena. Po sprehodu se bo prilegla odlična kava in sladek sladoled, do večera pa bomo že pozdravili domače.

CENA:
289,00 € pri udeležbi 45 oseb
305,00 € pri udeležbi 35 oseb

CENA VKLJUČUJE: Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu *** (4 x polpenzion), zunanji ogledi po programu (Barlette, Castel del Monte, Alberobello, Lecce, Taranto, Matera, Altamura, San Giovanni Rotondo, Lanciano, Ascoli Piceno), vodenje in organizacija potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje,DDV.


CENA NE VKLJUČUJE: vstopnine po programu


Rezervacija sedežev:
• v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
• v zadnji vrsti:    -10 € na osebo

Dodatne informacije:

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
• najmanjše število potnikov: 35
• doplačila po želji: enoposteljna soba 80 €, vstopnine po programu

• obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina

• popust: 10% za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima

OOIca

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja!


REZERVIRAJ