s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 20. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

VZHODNI TRIKOTNIK ZDA IN KANADA

Enkratno doživetje v »središču vesolja«,sprehod med nebotičniki največjega ameriškega mesta,zanimiva vožnja skozi slikovito pokrajino od New Yorka do Toronta, dežela Amišev ,prestolnica ZDA Washington in zgodovinsko pomembna Philadelphia.

PROGRAM

1. DAN
LJUBLJANA - EVROPA - NEW YORK
nočitev
POLET PROTI VELIKEMU JABOLKU 
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v New York (doplacilo za prevoz). Po pristanku na letališču prevoz do hotela. Glede na čas pristanka letala za najbolj zagrete in ne preveč utrujene, še krajši sprehod do osrčja mesta in sicer do Rockefeller centra ter na znameniti Times Square. 

2. DAN
NEW YORK
nočitev
MED MOGOČNIMI NEBOTIČNIKI 
Vabimo vas na poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti ,,Velikega jabolka‘‘, številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Videli bomo palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glasbenega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art -decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockefeller centru, Radio City... Vožnjo mimo Kitajske četrti, umetniškega Soha, Tribece in Greenwich Villege bomo zaključili z ogledom Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. Vožnja tudi do Brooklynskega mostu in South Street Seaporta. Ogled točke »Ground Zero« – prostora, kjer sta stala znamenita stolpa Dvojčka, simbola globalnih ameriških dosežkov in po želji vzpon na One WTC–najvišji nebotičnik v Severni Ameriki, visok 541 m. 

3. DAN
NEW YORK
nočitev
RAZKOŠJE UMETNOSTI
Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij: Muzej Moderne umetnosti MoMa; prenovljen ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met), ki v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura, Narodno zgodovinski muzej z planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov ali muzej Guggenheim, ki ga poznamo kot odštekano okroglo stavbo, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Predlagamo izlet z ladjico okoli Manhattna z nepozabnim pogledom na nebotičnike finančnega dela mesta ter otoka Ellis in Liberty, z legendarnim Kipom Svobode. Posebno doživetje je sprehod po znamenitem Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi organizirajo koncerte, predstave, in športne prireditve...Pred povratkom v hotel bomo pokusili še pravo Newyorško Cheese Cake in si morda ogledali katero od predstav na Broadwayu. Po želji si bomo mesto, ki nikoli ne spi ogledali prav ta večer z razgledne ploščadi Top of the Rock ali Empire State Buildinga, od koder je v lepem vremenu prekrasen pogled na nebotičnike in avenije. Na simbol in ponos New Yorka, velikana Empire State building z 381 m se je vsekakor potrebno povzpeti. Razgledna ploščad na 102 nadstropju omogoča 360-stopinjski razgled na New York. 

4. DAN
NEW YORK - NIAGARSKI SLAPOVI
nočitev
TOM FORD IN OSTALI 
Čas do odhoda na naše potovanje, lahko namenimo sprehodu na Peti Aveniji, ki jo zaznamuje živahno ulično dogajanje ali pa se odpravimo v eno izmed številnih in znamenitih veleblagovnic (Macy‘S, Bloomingdales, Sax Fifht...). Mesto zaznamuje moda, zato so prisotni vsi najpomembnejši modni oblikovalci s svojimi trgovinami in navdušeni bomo opazovali najnovejše modne trende. Prav tako pa boste presenečeni nad modo samih Američanov in njihovo znamenito kombinacijo elegantnih oblek ter športnih copat. Zgodaj popoldne začetek avtobusnega potovanja skozi zvezno državo New York in Pensilvanija mimo področja imenovanega “Finger Lakes”. V večernih urah prihod na Niagarske slapove. Niagarski slapovi so skupina velikih slapov na reki Niagari, ki razmejujejo ZDA in Kanado in slovijo po svoji lepoti. Nastanitev v hotelu na kanadski strani. 

5. DAN
NIAGARSKI SLAPOVI - TORONTO - NIAGARSKI SLAPOVI
nočitev
MULTIKULTURNA METROPOLA TORONTO IN GRMEČA VODA
Zjutraj obisk največjega kanadskega mesta – Toronta on jezeru Ontario. V nasprotju s “starimi” kanadskimi mesti nas Toronto preseneti z moderno arhitekturo in steklenimi nebotičniki. Toronto je zanimivo mesto, saj predstavlja slikovito mešanico ljudi različnih barv in kože in narodnega izvora ter jezika in prav to daje mestu poseben značaj. Ogled mesta vključno z 553 m visokim CN Tower ter Skydome – prvim večnamenskim stadionom s povsem premično streho, parlamentarnimi poslopji, mestno hišo in finančnim predelom. Popoldne povratek na Niagarske slapove in ogled svetovnega čuda. Indijanci so dali najslavnejšim slapovom ime Grmeča voda, saj se 169 milijonov litrov vode na minuto zliva čez 50 m visoke pečine v obliki podkve iz Eriejskega v Ontarijsko jezero, ki ju reka Niagara povezuje. Proti doplačilu možnost vožnje z ladjo “ Hornblower” pod slapove, kjer nad prepadom vedno visi meglica vodnega pršca. V primeru, da ladja spomladi in jeseni ne vozi, je ogled slapov le iz parka nad slapovi. Povratek v hotel.

6. DAN
NIAGARSKI SLAPOVI – DEŽELA AMIŠEV-PHILADELPHIA
nočitev
DAN MED »ENAKIMI LJUDMI« IN NJIHOVE ZANIMIVE NAVADE 
Odhod z Niagarskih slapov in avtobusna vožnja skozi slikovito podeželje države Pensilvanije ob reki Susquehanna v Philadelphio. Na poti postanek v t.i. “Amish County” oz deželi Amišev, kjer veliko nemški priseljencev še vedno živi tako kot njihovi predniki v 17. stol. Gričevnato območje, približno uro in pol vožnje od Philadelphie, je slikovit, iz preteklosti vzet kolaž rodovitne pokrajine, konjskih vpreg, skodlastih kmetij in Amišev, oblečenih v resnobne črne oprave. Amiši so skupina pripadnikov radikalne krščanske vere, ki v svojem življenju ne uporablja nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrike, avtomobilov) in se večina ukvarja le s kmetijstvom. Z malo sreče bomo videli značilne kočije, s katerimi se Amiši prevažajo. Nepozabna izkušnja. Popoldne nadaljevanje vožnje v Philadelphio, mesto kjer je bila podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti 4. 7. 1776, danes pa 4. julij predstavlja enega največjih zveznih praznikov Američanov. Nastanitev.

 

7. DAN

PHILADELPHIA - WASHINGTON DC

nočitev
V MIKROKOZMOSU DEŽELE VELIKIH IDEALOV
Ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA. Leta 1776 so prav tu podpisali Deklaracijo o neodvisnosti in kasneje na osnovi le te tudi prvo ameriško ustavo. Ogledali si bomo zgodovinski predel mesta s hišo neodvisnosti oz “Independence Hall”, Liberty Bell in Liberty Hall ter mestno hišo s kipom ustanovitelja mesta in države Pensilvanije, Williama Penna, Muzej umetnosti, Rodinovo galerijo, knjižnico, Old Mint oz kovnico prvega denarja, najstarejšo ulico v ZDA Elfreth`s Alley in seveda hišo Betsy Rose, kjer so sešili prvo zastavo ZDA. Nadaljevanje potovanja v Washington D.C., glavno mesto ZDA. Panoramski ogled predela, ki ga imenujemo mall. Mall je več kot slaven park, saj so ob njem Kapitol, Bela hiša in številni spomeniki: spomenik Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, spomeniki posvečeni korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni, številni muzeji Smithsonian. Mimo največje stavbe na svetu, Pentagona se bomo zapeljali do vojaškega pokopališča Arlington, kjer je poleg 290.000 vojakov pokopan tudi priljubljen ameriški predsednik J. F. Kennedy. Nastanitev v hotelu.

8. DAN
WASHINGTON DC - EVROPA
polet proti Evropi
OBISK NAJBOLJ SLAVNIH MUZEJEV SVETA 
Čas do odhoda na letališče bo namenjen samostojnim ogledom glavnega mesta ali pa ogledu nekaterih muzejev. Priporočamo ogled letalskega in vesoljskega muzeja “Smithsonian Air and Space Museum”, v katerem je največja zbirka letal in vesoljskih plovil. Predvidoma v popoldanskih urah prevoz na letališče in polet v Evropo. 

9. DAN
EVROPA - SLOVENIJA
ljubo doma
Po pristanku na enem od bližnjih evropskih letališču sledi prevoz v Slovenijo (doplačilo).
       
ODHODI: 
20.09.2019 - 1799 €
28.10.2019 - 1799 € - zagotovljeno
20.03.2020 - 1799,00
25.04.2020 - 1790,00
25.06.2020 - 1790,00


CENA: od  1.790,00 EUR 

CENA VKLJUČUJE letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, sedem nočitev v hotelih turistične kategorije 2*/3* v New Yorku, 3*/4* na Niagari na Niagarskih slapovih, v Philadelphii in Washingtonu v dvoposteljnih sobah, avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu v ZDA, izlet v Toronto, državne pristojbine, vodenje in stroške organizacije.


DOPLAČILA OB PRIJAVI:DOPLAČILA: za manjšo skupino od 10 do 24 potnikov: 160 €, napitnine (tudi otroci).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi

avtobusni ogled New Yorka 40 € (ob prijavi najmanj 15 potnikov), enoposteljna soba 520 €, 

registracija za vstop v ZDA – ESTA: 27 €, 

prevoz na letališče (v primeru odhoda iz bližnjega evropskega letališča) 58 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek podzemne železnice in vožnja s taxi-jem, vzpon na Empire State building, One WTC, CN Tower, vstopnine v muzeje, izlet z ladjica – New York in na Niagarskih slapovih.

POPUSTI: otrok do 12 leta z dvema odraslima v sobi: 17 %; popust za tretjo osebo v sobi 100 € in četrto osebo v sobi: 150 €

SPLOŠNA DOLOČILA (velja za vsa potovanja v ZDA):

  • osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo, Sudan, Libija, Somalija in Jemen ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je pribl. 159 USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in predložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu.
  • Slovenski državljani za vstop v ZDA potrebujemo vstopni dokument ESTA. Za izpolnitev dokumenta potrebujemo kopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po prihodu iz ZDA. Na prodajnem mestu dobite formular na podlagi katerega vam pridobimo ESTO. • Cena potovanj je izračunana na dan 15. 2. 2018. Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem valutnem tečaju EUR /USD ali sprememb v tarifah prevoznikov (podražitev goriva ali povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, v skladu z zakonikom, ki ureja obligacijska razmerja in predpise, ki so veljavni v Republiki Sloveniji. O morebitni spremembi cene potovanja (le ta se skupno lahko poviša za največ 10% prodajne cene objavljene na programu) je organizator dolžan obvestiti potnika najkasneje 20 dni pred odhodom. 

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPal
REZERVIRAJ