s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  ponedeljek, 30. oktober 2017 REZERVIRAJ

PRAGA ZA MALE ROMANTIKE

Razveselimo svoje najmlajše ... Krtek...Praški lego muzej...Črno gledališče...poleg tega pa bogata zgodovinska dediščina ene najlepših evropskih prestolnic..

Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PRAGA (nočitev)
Navsezgodaj se bomo udobno odpeljali proti Pragi – ne pozabite spakirati kakšne pravljice in najljubše potovalne igrače! Po prihodu se bomo sprehodili po romantičnem Starem mestu ter pred mestno hišo počakali, da nam Astronomska ura 'odigra' sprehod apostolov. Všeč nam bo tudi Karlov most, po katerem bomo prestopili Vltavo do baročnega bisera Malá Strana. Preostanek popoldneva bomo preživeli vsak po svoje. Lahko se bomo z zobato železnico povzpeli do razglednega stolpa Petrin, praškega malega Eifflovega stolpa iz leta 1891, kamor do razgledov vodi 299 stopnic (za lene tudi dvigalo). Čakal nas bo še muzej Lego kock s trgovino, veliko Kraljestvo miniaturnih železnic, voščene lutke GrĂŠvin in letala ter avti v tehniškem muzeju. Za precej strašni Muzej duhov smo verjetno premajhni – bosta odločila mami in oči. Proti večeru bomo lahko vsi skupaj zapluli z ladjico po Vltavi, preden nas bo šofer odpeljal v naš praški dom.

2. dan: PRAGA DRUGIČ (nočitev)
Po zajtrku si bomo skupaj ogledali četrt Hradčani z Zlato uličico (tu je trgovina Pohádka s Krtki) in Praški grad s čudovito stolnico sv. Vida, sobo s prestolom, stolp Daliborka in smodniški stolp Mihulka, kjer so dvorni alkimisti iskali recept za zlato. Muzej igrač je letos zaradi prenove zaprt, zato pa si bomo ob polni uri z veseljem ogledali menjavo dvorne straže, ki jo opoldne pospremijo še fanfare. Šoferja bomo prosili, da nas odpelje v praški ZOO, od tam pa se bomo vračali po svoje – najbolje nazaj v Prago, na češko večerjo ali na predstavo v Črno gledališče, potem pa z metrojem med rjuhe.

3. dan: PRAGA–HLUBOKA–SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo morda ustavili še po zadnji spominek na Prago in se odpeljali proti jugu, do pravljičnega gradu Hluboka, ki je sredi čudovitega parka kot izpod Disneyevega čopiča. Sprehodili se bomo po čarobnem grajskem svetu (doplačilo), kjer 141 soban s prekrasnim pohištvom in slikami priča o življenjskih razvadah in navadah češkega plemstva, ki nam bo burilo domišljijo vse do večernega prihoda domov.

Odhodi: 30.10.2017
        03.11.2017

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor

Cena: - ob prijavi najmanj 45 oseb 129,00 Eur
      - ob prijavi najmanj 35 oseb 149,00 Eur

Cena vključuje:
•Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v družinske sobe hotela/hostla A&O Prag Metro Strizkov, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu (Praga, Hluboka), lokalna turistična pristojbina, vodenje in organizacija potovanja.

Rezervacija sedežev:v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo•
                    v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije:•najmanjše število potnikov: 35

Doplačila po želji: metro, panoramska plovba po reki Vltavi (10 €), vstopnine (3–15 €, ugodne družinske vstopnice)

Hotel/hostel A&O Prag Metro Strizkov, 15 min. vožnje z metrojem do središča Prage•nastanitev v družinske sobe z lastno kopalnico: 3-posteljna za 3 osebe (2 odrasla + 1 otrok do 12 let); 
4-posteljna za 4 osebe (2 odrasla + 2 otroka do 12 let).
Cena je za vse osebe ista, ne glede na starostNa kratko
KRTEK PRAZNUJE 60 LETOb 60. obletnici krtka Mole na gradu ChvalskĂ˝ zámek (vzhodno predmestje Prage) do konca leta poteka razstava izvirnih ilustracij, stripov in knjig s projekcijami risank. Izvirne Krtke, ročno izdelane na Češkem, pa najdete v praških trgovinah z igračami Hračky u ZlatĂŠho Iva, Pohádka in Kopecká.OBVEZNOPraški ZOO je Tripadvisor.com po priljubljenosti uvrstil na 4. mesto na svetu – med najbolj obiskanimi so paviljoni Indonezijska džungla, Afriška hiša, Dolina slonov, gorile in povodni konji, vrstijo se številne predstave, uredili so odlično otroško igrišče, od letos pa je – pozor staršem kadilcem – po vsem parku prepovedano kajenje!
ZA VELIKE OČI Praški Lego muzej ponuja največjo zasebno zbirko modelov na svetu in v trgovini nudi številne ekskluzivne komplete, na 3000 kvadratnih metrih Kraljestva železnic se številni vlakci vozijo po miniaturni Pragi in drugih čeških krajih, muzej voščenih lutk GrĂŠvin pa vabi v 9 različnih zgodb in še eno – predsednika Trumpa.
ČRNO GLEDALIŠČE Praga slovi po Črnem gledališču (ČernĂŠ divadlo), s pantomimo in Laterno magiko, kjer redkobesedne predstave temeljijo na glasbi in zvokih, brez jezikovnih ovir. Priporočamo predstavi Aspects of Alice (gledališče Ta Fantastika) in Antologia (gledališče Srnec), na sporedu 30. in 31.10. ter 3. in 4.11.2017 – vstopnice po spletu rezervirajte vnaprej!
ZA RADOVEDNE Leta 2012 prenovljeni Narodni tehniški muzej poleg letala Jana Kašparja, pionirja češkega letalstva, razkazuje bogato industrijsko dediščino Češke, res dober

ooICA
Splošni pogoji so sestavnni del programa!

REZERVIRAJ