s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 11. november 2017 REZERVIRAJ

MARTINOVANJE IN GOSJI PRAZNIK - 2 dni

Martinov praznik na Vipavskem, domačija Cejko in prelepa vasica Goče. Praznovali pa bomo tudi Gosji praznik v sosednji Italiji, v imenitnem mestecu Mirano. Šegavo in razposajeno na "kmečkih igrah brez meja".

ODHOD. 11.11.2017

PROGRAM MARTINOVEGA IZLETA:

1. dan: SLOVENIJA–STARA GORICA
(večerja, nočitev) Ob sončnem vzhodu odrinemo na Vipavsko, kjer nad vinogradi že od leta 1376 bdi vasica Goče. Prav taka je, kot pred stoletji, zato je v celoti kulturni spomenik. Za zavetnika so si izbrali sv. Andreja in vaški ulici urezali v obliki Andrejevega križa, nanju pa se stekajo stopnišča in med kamnite hiše stisnjene gase, ponekod ožje od enega metra. Med sprehodom po vasi bomo pozorni na ganke, portale in druge detajle, morda nam uspe pokukati tudi v katero od 60 velbanih kleti, od koder diši po ljubezni Gočanov do vina. Sredi vasi se bomo v obnovljeni Cejkotovi domačiji ustavili na kavico ali požirek domačega in se odpeljali do turistične kmetije na Martinovo kosilo. Kupček bomo podrli na avtobusu, s katerim preskočimo mejo do stare Gorice. Njen največji trg Travnik (Piazza della Vittoria) krasijo Neptunov vodnjak, cerkev sv. Ignacija in palača Torriana, kjer je Casanova leta 1773 nabiral moči med obiski goriških razočaranih gospodinj. Znamenite stavbe obdajajo še Trg Cavour, za katerim se vzpenja stolnica sv. Hilarija in Tacijana. Drevored Annunzio nas bo popeljal na Goriški grad, ki poleg krasnih razgledov gosti še Muzej goriškega srednjega veka, z replikami hladnega orožja in naprav za obleganje mest ter sobo glasbe Theatrum Instrumentorum z izjemno zbirko starodavnih glasbil. Ob mraku se bomo odpeljali proti Benečiji in našemu hotelu ***.

2. dan: MIRANO (ZABAVNI GOSJI PRAZNIK) – SLOVENIJA
Po zajtrku mimo Benetk potegnemo do mesteca Mirano, kjer se glavni trg na Martinov vikend preobleče v kuliso kmečke tržnice iz 9. stoletja. La Fiera de l'Oca je pravi gosji praznik pridelkov, izdelkov in lokalnih dobrot, kjer morate poskusiti gosjo rižoto, pašto in raviole ter za domov kupiti pršut, salame, paštetke in druge gosje pregrehe. Srednjeveški rokodelci in ulični zabavljači skrbijo za razvedrilo, točno ob 15. uri pa fanfare naznanijo Zogo del'Oca in Piazza. Šest mestnih ekip se ob krohotu gledalcev pomeri na 'kmečkih igrah brez meja', ki so našle navdih v starodavni družabni igri. Nazdravili bomo zmagovalcem in se zvečer vrnili domov.


CENA:   115 € PRI UDELEŽBI 45 POTNIKOV
        135 € PRI UDELEŽBI 35 POTNIKOV

CENA VKLJUČUJE:Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 1 x polpenzion, 1 x Martinovo kosilo, zunanji ogledi po programu (Goče, stara Gorica), vodenje in organizacija potovanja.
 
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

Rezervacija sedežev • v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo •
v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije:

Najmanjše število potnikov: 35

Doplačilo za enoposteljno sobo: 25 €
Morebitne vstopnine

Obvezna doplačila: lokalna turistična pristojbina

ooICa

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanj


REZERVIRAJ