s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 21. oktober 2017 REZERVIRAJ

Kostanjev piknik ob jezeru Attersee in jesenski Passau

Uživali bomo na tradicionalnem kostanjevem pikniku na obali jezera Attersee in morda pokusili še odlične ribe in vino v mestecu Passau. Prelepa jesen v prelepi naravi!


Obiščite prelepo pokrajino Salzkammergut in sosednjo Bavarsko. Čas, ko se narava odene v tople jesenske barve, je tam prav očarljiv. Uživali bomo na tradicionalnem kostanjevem pikniku na obali jezera Attersee in morda pokusili še odlične ribe in vino v mestecu Passau.


PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: SLOVENIJA–BAD ISCHL–ATTERSEE (večerja, nočitev)
Zjutraj jo bomo popihali med hribe Zgornje Avstrije in po prijetni dolini Salzkammergut do Bad Ischla. Že stoletja je to kraj uživačev – sredi parka stoji Kaiservilla, letni dvorec cesarja Franca Jožefa, ki ga je od mame prejel v dar ob poroki s cesarico Sissi. Po sprehodu med vrtovi in vilami termalnega mesteca se bomo podali v sosednjo dolino, na obalo jezera Attersee. V družbi vaščanov se bomo posvetili kostanjem vseh okusov in oblik: na uličnih stojnicah, v priložnostnih jedeh ali le toplim, pravkar pečenim sladkim kostanjem. Ko nam bo dovolj, se bomo odpeljali k počitku v hotel ***.


2. dan: PASSAU–SLOVENIJA (zajtrk)
Po zajtrku bomo prečkali nemško mejo, za katero ždi slikoviti Passau na sotočju Donave, Inna in Ilza. Od nekdaj bogato mesto nas bo med sprehodom po starem jedru povsem očaralo: mogočna trdnjava Veste Oberhaus, veličastna gotska mestna hiša, stolpi in cerkve, trgi in promenade ter stolnica sv. Štefana z največjimi orglami na svetu. Med prostim časom se boste lahko podali po nakupih (odprto imajo tudi ob nedeljah) ali skočili na HÄ‚Ä‚‚Ă‚¶llgasse, ulico umetnikov in rokodelcev. Za kosilo si lahko naročite ribo na žaru (iz vseh treh rek so enako dobre in kozarec belega Passau Stiftswein – ves dobiček od prodaje gre že od leta 1358 v dobrodelne namene. Čez Alpe se bomo z okusnimi spomini zvečer vrnili domov.


Odhod: 21.10.2017

CENA: 120 € pri udeležbi 45 oseb
      135 € pri udeležbi 35 oseb


Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

Popust:  Sedeži  v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije:

Najmanjše število potnikov: 35

Doplačilo za enoposteljno sobo: 25 €

Popust: 10 % OTROK do 12 let v sobi z dvema odraslima

Obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina

OOica

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja


REZERVIRAJ