s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 1. november 2017 REZERVIRAJ

ORVIETO, RIM, SAN GIOVANNI ROTONDO IN LORETO

Izjemno potovanje po slovitih svetih mestih Italije, povezanih z zgodovino krščanstva, velikimi svetniki in izjemno kulturno dediščino. Podali se bomo v Rim, obiskali Promontorio del Gargano, spoznavali Loreto, pa sloviti Orvieto.

SVETA MESTA ITALIJE
ORVIETO, RIM, SAN GIOVANNI ROTONDO IN LORETO

Izjemno potovanje po slovitih svetih mestih Italije, povezanih z zgodovino krščanstva, velikimi svetniki in izjemno kulturno dediščino. Podali se bomo v Rim, obiskali polotok Promontorio del Gargano, spoznavali Loreto, pa sloviti Orvieto in lepoto arhitekture v Vatikanu.

OPIS:
1. dan: SLOVENIJA – ORVIETO – RIM (večerja)
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Fernetičev in naprej proti italijanski prestolnici. Ustavili se bomo v zanimivem umbrijskem mestecu Orvieto. Sprehod in ogled znamenitosti. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do kraja nastanitve. V zgodnjih večernih urah prihod do kraja nastanitve (okolica Rima). Namestitev, večerja, prenočitev.

2. dan: RIM (zajtrk, večerja)
Po zajtrku nas bo pot vodila v Rim, kjer si bomo ogledali stare krščanske KATAKOMBE. Nato se bomo zapeljali do antičnega Rima in se sprehodili mimo glavnih znamenitosti: KOLOSEJ, KONSTANTINOV SLAVOLOK, FORUM ROMANUM, KAPITOL, BENEŠKI TRG ... Med ogledi bo tudi nekaj prostega časa za individualno osvežitev. Pot nas bo vodila tudi do PANTEONA, FONTANE DI TREVI in ŠPANSKIH STOPNIC. Vožnja do hotela (okolica Rima), večerja, prenočitev.

3. dan: RIM – VATIKAN – OKOLICA FOGGIE (zajtrk, večerja)
Po zgodnjem zajtrku vožnja do Vatikana. Ogledali si bomo TRG SV. PETRA in CERKEV SV. PETRA. Po želji se boste lahko povzpeli na kupolo bazilike in občudovali mesto pod seboj. Po ogledu bo čas za osvežitev, potem se bomo odpravili proti mestu San Giovanni Rotondo, do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, prenočitev.

4. dan: SAN GIOVANNI ROTONDO (zajtrk, večerja)
Po zajtrku vožnja do gradu Monte S. Angelo. Kratek čas za ogled izjemnega srednjeveškega jedra, grajenega iz belega kamna in s čudovitim razgledom nad Jadranskim morjem. Po ogledu čudovite bazilike sv. Mihaela bomo nadaljevali pot do svetišča San Giovanni Rotondo. Tukaj je živel in deloval pater Pij, ki je bil že med življenjem znan po svojih stigmah, znamenjih Kristusovih ran. Papež Janez Pavel II. ga je leta 2003 razglasil za svetnika. Čas za ogled muzeja patra Pija in cerkve. Nekaj prostega časa bomo namenili osvežitvi. Pot bomo nadaljevali proti Pescari, kjer se bomo tudi nastanili. Namestitev v hotelu, večerja, prenočitev.

5. dan: LORETO – SLOVENIJA (zajtrk)
Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo ob obali Jadranskega morja do Loreta, ki pripada pokrajini Marke. Po prihodu si bomo ogledali mestece, ki je drugo najpomembnejše italijansko svetišče. Na razširjen trg bomo stopili ob Apostolski palači, ki je danes muzej številnih umetnin. Občudovali bomo izjemno baziliko svete hiše. Po legendi so že v srednjem veku prinesli sem rojstno hišo Device Marije, ki jo danes obišče na milijone turistov in romarjev. Po ogledu bo čas za osvežitev. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji. Na poti bo nekaj krajših postankov za osvežitev. Predviden prihod domov v večernih urah.

Cena: 360 € pri udeležbi 45 oseb
      375 € pri udeležbi 35 oseb

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 4 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, gondolo Orvieto, predviden metro, vodenje in organizacijo potovanja.

Odhod: 1. 11. 2017

POTUJ CENEJE:
- 30 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30 dni pred odhodom
- 10 € popusta na osebo za sedež v zadnji vrsti


Dodatne informacije:

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor, Sežana

Najmanjše število potnikov: 35

Doplačila po želji: enoposteljna soba 100 €, vstopnine po želji

Popust: 10 % za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima

Obvezno doplačilo: turistične takse

oo ICA

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.


REZERVIRAJ