s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 17. marec 2018
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

SRILANKA IN ODDIH NA RAJSKIH MALDIVIH

Narodni park Yale, čajne plantaže, botanični vrtovi, eksotične dišave in začimbe. Spoznavali bomo starodavno prestolnico Šrilanke in preživeli še kratek oddih na čudovitih Maldivih

KAJ BOMO DOŽIVELI
- safari v narodnem parku Yale
- čajne plantaže, botanične vrtove, eksotične dišave in začimbe
- vzpon na eno izmed najslavnejših gmot na Zemlji
- spoznavali starodavne prestolnice Šrilanke
- kratek oddih na čudovitih Maldivih

1.DAN: SLOVENIJA - EVROPA

POLET V PRESTOLNICO ŠRILANK

Zbor na odhodnem letališču in polet preko enega od evropskih letališč do Colomba.

2. DAN: COLOMBO - DAMBULLA
VOŽNJA SKOZI OBŠIRNA RIŽEVA POLJA
Vožnja skozi čudovito pokrajino, prepleteno z nasadi kokosove palme, plantažami ananasa in riževimi polji, ki dajejo ljudem možnost preživetja, ter srečanje z vedno nasmejanimi domačini. Že ob prihodu se bomo spoznali s cestami, ki so na Šrilanki res posebne, občasno adrenalinske. Prihod v prijetno mesto Dambula in nastanitev v hotelu. Po kratki osvežitvi sledi sprehod po mestecu. Ogledali si bomo Raja Maha Vihara ali Veliko kraljeve svetišče, kot ga imenujejo domačini, ki se ponaša s številnimi kipi Bude in starinskimi stenskimi poslikavami, starimi več kot 2000 let. Na poti do skalnega templja nas bodo spremljale stalne varovalke templja, vedno očarljive opice. Večerja in nočitev.

3. DAN: DAMBULA - POLONNARUWA - SIGIRIYA - DAMBULLA
KAMNITA LEVJA SKALA

Ogled Polonnaruwe, v času od 11. do 13. stoletja druge prestolnice Šrilanke. Srednjeveška prestolnica skriva številne parke, palače in templje, kjer je svoj mir našel tudi Buda. Pot bomo nadaljevali sredi tropskih gozdov, rezervatov vode do bližnje Sigiriye, kjer je bila nekoč palača ubežnega kralja Kasiapa iz 12 stoletja. Levja skala spada med najslavnejše skalnate gmote na Zemlji. Nanjo se bomo povzpeli mimo freske Deklice v oblakih (edine posvetne freske na Šrilanki), in stopili na vrh Sigiriye skozi levje žrelo med ogromnimi šapami. Vrnitev v hotel, čas za počitek, osvežitev. Večerja in nočitev.

4. DAN: MATALE - KANDY
VRTOVI ZAČIMB IN TOVARNA BATIKA

Vožnja do vasi Matale, kjer nam bodo domačini razkazali čudovite vrtove začimb, dišav in zdravilnih rastlin (vanilija, cimet, kokos, poper...), ki jih domačini uporabljajo tudi v zdravilstvu. V manufakturi batikov bomo spoznali delovni proces poslikave različnih motivov na bombaž in svilo. Končna postaja dneva bo Kandy, zadnja prestolnica singalskih kraljev v kateri še danes čutimo nekdanjo veličino tega mesta. Raziskovanje bomo začeli z obiskom templja Sri Dalada Maligawa, kjer hranijo relikvijo Bude, v muzeju dragih kamnov, pa bomo izvedeli vse o šrilanških safirjih. Po želji si lahko privoščite tudi kakšno ajurvedsko masažo. Zvečer ogled singalskih ljudskih plesov. Večerja in nočitev.

5. DAN: PINNAWELA - PERADENIYA - NUWARA ELIYA
BARVITE ORHIDEJE

Obiskali bomo kraljevi botanični vrt v kraju Peradeniya, ki je pravi raj za ljubitelje različnega tropskega rastlinstva in sijočih orhidej. Nadaljevanje poti do Pinnawele, edine sirotišnice slonov, kjer bomo imeli možnost opazovati slone med kopanjem v reki in mlade slone pri hranjenju. Sledi vožnja po slikoviti hriboviti pokrajini, prevzele nas bodo neskončne plantaže čajevca, ki so jih zasadili Angleži; v eni od tovarn si bomo ogledali proizvodnjo čaja in ga po želji tudi nekaj kupili. Popoldan bo obisk mesta Nuwara Eliya ali »Little England«, ki so ga Angleži uporabljali za svoje letovišče in kjer je še danes mogoče čutiti nostalgijo po britanskih kolonialnih časih. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN: NUWARA ELIYA - ELLA
PRAVLJIČNA HRIBOVITA DEŽELA

Po zajtrku bodo pravljično hribovito deželo prepredeno s plantažami čaja zamenjala polja, kjer domačini pridelujejo različno zelenjavo. Območje je prepredeno s številnimi slapovi, najznamenitejši so vsekakor slapovi Ravana, kjer bomo naredili krajši postanek. Nadaljevanje skozi zeleno pokrajino, vse do obrobja narodnega parka Yalle. Nastanitev v hotelu v idiličnem okolju, večerja in nočitev.


7. DAN: YALLE - GALLE - COLOMBO
DOŽIVETJE V NARODNEM PARKU YALLE

Zgodnji zajtrk in vožnja v največji narodni park na Šrilanki, na jeep safari. Z džipi se bomo zapeljali po parku, kjer z malo sreče lahko vidite slone, krokodile, več kot 130 vrst ptic in morda celo leoparde, ki so najslavnejši prebivalci parka. Popoldan nadaljevanje do čudovitega obmorskega mesteca Gale, nekoč vodilnega pristanišča na Šrilanki. Sprehodili se bomo skozi mestece, si privoščili kavico in si ogledali utrdbo Gale Fort, utrdbo, ki se uvršča v seznam svetovne kulturne dediščine. Med vožnjo do glavnega mesta otoka, bomo za kratek čas pozdravili tudi slavne »ribiče na kolih«. Vožnja do letališča in v večernih urah polet proti Maleju. Po pristanku vožnja s hitrim čolnom do otoka. Namestitev in lahka večerja.

8. in 9. DAN: MALDIVI
Počitniški dnevi namenjeni brezskrbnemu uživanju na otočju Maldivi, ki se kot pikice lesketajo v kristalno čistem turkiznem morju indijskega oceana. Idealen kraj za pobeg iz vsakdanjika. Možnost številnih vodnih aktivnosti in zabavnega programa na otoku.

10. DAN: MALDIVI - MALE
Zajtrk in še zadnje lovljenje sončnih žarkov in brezskrbnega uživanja. V popoldanskih urah prevoz na letališče Male in polet proti enemu izmed mednarodnih letališč.

11. DAN
EVROPA - SLOVENIJA
Nadaljevanje leta do bližnjega letališča/Ljubljane.

ODHODI: 17.03.2018 - CENA 2090,00 EUR ZAGOTOVLJEN ODHOD

        25.04.2018- CENA 1990,00  EUR ZAGOTOVLJEN ODHOD

        23.06.2018- CENA 1990,00  EUR SKORAJ ZAGOTOVLJEN ODHOD

        13.07.2018- CENA 1990,00  EUR SKORAJ ZAGOTOVLJEN ODHOD

        15.09.2018- CENA 1990,00  EUR SKORAJ ZAGOTOVLJEN ODHOD

        21.10.2018- CENA 1990,00 EUR ZAGOTOVLJEN ODHOD


CENA: OD 1990,00 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz bližnje letališče/JP Ljubljana-Colombo -Male-Colombo-bližnje letališče/JP Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu na Šrilanki, oglede in vstopnine po programu, slovenskega spremljevalca in lokalnega vodnika na Šrilanki, polpenzione v hotelih 3*/4*na Šrilanki in 3*/4* na Maldivih (lokalne kategorije) v dvoposteljnih standardnih sobah, prevoz s hitrim čolnom do otoka in nazaj, stroške organizacije potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:
DOPLAČILA: vizum 40 €/osebo, lokalnemu vodniku, vozniku in nosačem prtljage približno 70 €/osebo

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 499 €, doplačilo za 3 x all inclusive 200 €, zavarovanje rizika odpovedi 4,045% na vrednost potovanja

DOPLAČILO ob prijavi: pri manj kot 15 potnikih doplačilo za manjšo skupino 100 €

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima na vprašanje


ooPal
Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.


REZERVIRAJ