s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 14. oktober 2017
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

ROMANTIČNA ISTRA IN MEDNARODNI DNEVI TARTUFOV ZIGANTE

Šli bomo na »jago« za tartufi, jih seveda tudi jedli, okušali druge dobrote in vince, obiskali Motovun, Grožnjan in Rovinj… in se strašansko dobro imeli.

Giancarlo Zigante od nekdaj živi s tartufi. Zadnjih 25 let pa se posveča posebni misiji – približati čudoviti svet tartufov vsem, ki ne živijo v notranjosti Istre, a so veliki gurmani. Zaradi tega se že nekaj let organizira gastronomski sejem, obarvan s tartufi in ostalimi kulinaričnimi dobrotami. Iz Istre, a tudi drugih sodelujočih držav. Šli bomo na »jago« za tartufi, jih seveda tudi jedli, okušali druge dobrote in vince, obiskali romantična istrska mesta Motovun, Grožnjan in Rovinj... in se strašansko dobro imeli.


TERMIN POTOVANJA: 14.10. – 15.10.2017  (polnimo dodatna mesta!)

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: SLOVENIJA - LIVADE (MEDNARODNI DNEVI TARTUFOV) - MOTOVUN – GROŽNJAN – NOVIGRAD
Odhod avtobusa iz Maribora ob 06.15, iz Ljubljane 0b 07.45. Pot do Buzeta. Pod starim mestom na vrhu griča stoji tudi tradicionalna restavracija, kjer pripravljajo izvrstne istrske dobrote. Čas za malico (ravioli z divjačinskim golažem). Vožnja do kraja Livade, kjer se bodo od polovice oktobra in prvi polovici novembra odvijali tradicionalni dnevi tartufov Zigante. Na razstavi bo predstavljeno preko 50 proizvodov iz belih in črnih tartufov, organizirana bo degustacija le-teh, možno pa jih bo tudi kupiti. Hkrati pa bo na razstavi prisotna tudi promocija avtohtonih istrskih proizvodov (pršut, sir, oljčno olje, med,..) Ob tem bo prisotna tudi mednarodna razstava vin iz Hrvaške in okoliških držav. Za vse naše goste bo lepo poskrbljeno. Postregli nam bodo znamenite fuže s črnimi tartufi. Vsak v naši skupini bo dobil kozarec in posebno zapestnico, s katero bo lahko degustiral vina pri različnih proizvajalcih. Nepozaben bo tudi prikaz iskanja tartufov s specialisti in izurjenimi psi v motovunskem gozdu. Obisk Motovuna. Mestece na griču kraljuje nad dolino reke Mirne, znano po poletnem filmske festivalu. Nato nas čaka Grožnjan - danes poznan kot »mesto umetnikov«. Med izvajanjem projekta revitalizacije so številne zapuščene hiše preuredili v slikarske ateljeje, galerije in druge objekte namenjene kulturni dejavnosti. Tako se v Grožnjaju nahaja dvajset galerij in umetniških ateljejev, poletna mednarodna filmska šola,...  Vožnja do Novigrada. Nastanitev v izbranem hotelu, večerja. Za vikende je običajno v hotelu tudi živa glasba.. Morda še večerni sprehod ob morju? Nočitev.

2. DAN: NOVI GRAD – ROVINJ - SLOVENIJA
Zajtrk. Dopoldan bomo izkoristili pisan izbor storitev hotela. Pokrit bazen in bazen na prostem... welnes, savne... prodnata plaža ob hotelu. Popoldan si bomo ogledali romantični Rovinj. Čudovito  mestece leži od srede 18. st., ko so domačini zasuli ozek kanal med kopnim in otokom, na polotoku. Z obveznim lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po starem delu mesta. Ozek prostor je pogojeval  gosto grajene hiše, ozke ulice in majhne trge. Posebnost sta dve mestni jedri in značilno grajeni dimniki, cerkev Sv. Evfemije, akvarij, mestna palača, obzidje.... Zaradi teh znamenitostih je bil stari del mesta leta 1963 razglašen za kulturni spomenik. Nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta in morebitno kosilo v kateri od restavracij. Počasi se bomo odpravili proti domu.  V večernih urah bomo odpravili proti domu. Izkušnje bogatijo, torej smo ponovno bogatejši.

CENA:
126 EUR     Pri najmanj 40 plačnikih v avtobusu
132 EUR     Pri najmanj 35 plačnikih v avtobusu
139 EUR     Pri najmanj 30 plačnikih v avtobusu
149 EUR     Pri najmanj 25 plačnikih v avtobusu

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 20 EUR

PRIJAVE DO 1.9.2017  OZIROMA DO ZASEDBE PROSTIH MEST


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah, malico v konobi v Buzetu, vstopnino za obisk praznika tartufov Zigante, fuže s črnimi tartufi, kozarec Zigante, zapestnico za nekaj brezplačnih pokušin vina, organiziran prikaz iskanja tartufov, ogled Rovinja z lokalnim vodnikom, vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov ter posladek ob odhodu.
CENA NE VKLJUČUJE: pijače ob obrokih, morebitnih vstopnin, ki niso navedene v programu.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

PREDVIDENA NASTANITEV: Hotel AMINESS MAESTRAL NOVIGRAD 4* (ocena Booking 8,7 sijajno). 80 m od morja, 10 min. hoje od mesta Novigrad. Ponuja 308 sob, konferenčne prostore, 2 restavraciji, brezžični internet, parkirišče. Vključuje zunanji in notranji bazen, bar v preddverju. Na razpolago je wellness z 2.500 m² sodobnimi površinami, spa, fitnes, solarij, masaže in kozmetični salon. Sobe: moderne, lepe, klima, LCD TV, kopalnica prha/kad.

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov je sklenjeno z ZAVAROVALNICO SAVA in se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje  z asistenco SAVA

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti potovanja ali 10,00 EUR za potovanja nižjih vrednosti, kjer je znesek ZAVAROVALNINE  manjši od 10.00 € Potrebno se je zanjo odločiti in vplačati ob prijavi. Kasnejša odločitev ni možna.

ooGAL

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.


REZERVIRAJ