s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 27. oktober 2017
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

AMSTERDAM IN ČUDOVITA NIZOZEMSKA

• vključena izleta po severni in južni Holandiji • obisk borze cvetja v Aalsmerju (ali cvetlične razstave Keukenhof) • ogledi živahnega Amsterdama, ki ga imenujejo tudi severne Benetke

Odhod:27.10.2017 (zagotovljen!)

Trajanje 5 dni

PROGRAM POTOVANJA:
1. DAN: SLOVENIJA - NIZOZEMSKA Nočna vožnja
Odhod iz Slovenije v popoldanskih urah in nočna vožnja proti Nizozemski.

2. DAN: SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS, VOLENDAM IN AMSTERDAM  Nočitev
Po prihodu na Nizozemsko bomo najprej obiskali dve tipični holandski vasici: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo. Obiskali bomo coklarno in sirarno, po želji pokukali še v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Popoldne nastanitev v hotelu v Amsterdamu ali okolici, nato pa se bomo z javnim prevozom podali na prvo spoznavanje nizozemske prestolnice. Sprehodili se bomo po glavni mestni ulici, po želji pa tudi po znameniti Rdeči četrti. Zvečer povratek v hotel.

3. DAN: CVETLIČNA RAZSTAVA KEUKENHOF (ALI BORZA CVETJA V AALSMERJU) - DELFT - ROTTERDAM - DEN HAAG - SCHEVENINGEN  Zajtrk, nočitev
Celodnevni izlet po južni Holandiji. Najprej bomo obiskali eno največjih razstav cvetja na svetu, Keukenhof, ki jo nizozemski vrtnarji pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo vsako leto več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje pa seveda nizozemski simbol, tulipan.* Sledi obisk Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Popeljali se bomo skozi pristanišče in se po želji povzpeli na mestni simbol, več kot 100 m visoki stolp Euromast, od koder se odlično vidi ogromno pristanišče. Seveda ne bomo izpustili ogleda znamenite pokrite tržnice Markthal, ki predstavlja arhitekturni in umetniški presežek. Po otvoritvi v letu 2014 je kaj hitro dobila ime rotterdamska Sikstinska kapela, z edinstvenimi stropnimi poslikavami. Odprta vse dni v tednu in letu gosti odlične ponudnike svežih dobrot, restavracij, barov, na vrhu pa so modernistična stanovanja z najlepšim možnim razgledom. Nato se bomo podali v Delft, ki je po svetu znan po odličnih izdelkih iz keramike. Naslednji na našem izletu je Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament. Za konec še postanek v Scheveningenu, največjem nizozemskem letovišču. Povratek v hotel.

* Ogled Keukenhofa je možen samo na pomladnih odhodih. Na ostalih odhodih namesto tega obiščemo največjo borzo cvetja na svetu v mestecu Aalsmer, kjer se dnevno trguje z več kot 19 milijoni kosi cvetja.

4. DAN: AMSTERDAM - SLOVENIJA  Zajtrk, nočna vožnja
Zjutraj se bomo z javnim prevozom odpravili v Amsterdam. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: glavni trg Dam s Kraljevo palačo, Židovsko četrt, Rembrandtovo hišo, se ustavili pred hišo Ane Frank, cvetlično tržnico Bloemenmarkt... Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave, nato pa se po želji zapeljali z ladjico po mestnih kanalih (doplačilo). Še nekaj prostega časa pred vrnitvijo.

5. DAN: PRIHOD V SLOVENIJO
Po nočni vožnji skozi Nemčijo in Avstrijo, sledi prihod v Slovenijo, ki je predviden v dopoldanskih urah.


Cena: 269,00 € (pri najmanj 45 plačanih potnikih)

Cena vključuje: Vse avtobusne prevoze po programu, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3* v Amsterdamu ali okolici, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila in popusti:


POPUST: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 80 €, zavarovanje rizika prijave 4,045% od vrednosti potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: javni prevozi v Amsterdamu pribl. 5 € na smer, vožnja z ladjico po kanalih 12 €, vstopnine: borza cvetja Aalsmer 6 €, Keukenhof od 13,50 do 16 € (odvisno od velikosti skupine), muzeji v Amsterdamu pribl. 15 - 18 € za muzej.

Vstopna mesta: Celje, Ljubljana
REZERVIRAJ