s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 1. november 2017
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Transilvanija Drakule z Bukarešto

Odlično popotovanje po Romunski Transilvaniji in po sledeh grofa Drakule. Spoznali pa boste tudi prestolnico Bukarešto! Priporočamo.

Odhodi: 27.9., 1.11. 2017


PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: SLOVENIJA–MADŽARSKA nočna vožnja
Odhod v večernih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Madžarske, mimo Blatnega jezera in Budimpešte do romunske meje.

2. dan: HUNEDOARA–BRASOV–BRAN večerja, nočitev
Po nočni vožnji mimo Arada in Deve se bomo ustavili v Huneduari. Slovi po največjem gradu v Romuniji, kjer je živel Matija Korvin in kjer je bil grof Drakula zaprt 7 let. Grad je iz 14.stol. in je zgrajen v gotskem slogu. Po ogledu tega fascinantnega objekta nas bo pot vodila mimo mesta Sibiu proti Brasovu, ki je po mnenju mnogih najlepše mesto v Romuniji. Sprehod mimo nekaterih znamenitosti mesta: najbolj znane gotske cerkve v Romuniji, t. i. Črnecerkve, stare mestne hiše z lepo urejenim osrednjim trgom, pravoslavne cerkve... Popoldn enadaljujemo pot po sledovih Drakule in se zapeljemo do gradu Bran, ki ga imenujemo tudi grad grofa Drakule. Ogled gradu, kjer se začuti duh grofa Drakule. Za časa svojega življenja se je Drakula uspešno boril proti Turkom in njegov sloves se je hitro razširil po Evropi.Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije.  ogledu vožnja do mesta Sinaia, ki ga zaradi lepote imenujejo»biser Karpatov«. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

3. dan: BUKAREŠTA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku nadaljujemo čez Karpate do glavnega mesta Romunije – Bukarešte, ki jo imenujejo tudi »Pariz na Balkanu«. Mesto, ustanovljeno v 14. stol., je po legendi bilo poimenovano po pastirju Bucurju. Leta 1698 je postala prestolnica takrat samostojne Vojvodine Vlaške, leta 1861 pa še romunsko glavno mesto. Ogledali si bomo Slavolok zmage, drugo največjo stavbo na svetu za ameriškim Pentagonom– Hišo ljudstva oz. nekdanjo palačo romunskega diktatorja Cheauchesca, Trg revolucije in druge markantne znamenitosti. Po ogledu še nekaj prostega časa, nato pa vrnitev do hotela v kraju Sinaia, večerja, nočitev.

4. dan: SINAIA–SIGHISOARA–CLUJ zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku ogled imenitne kraljeve palače Peles, poletne rezidence kralja Karla I. Notranjost poslopij, zgrajenih v renesančnem slogu, so opremili vrhunski mojstri rezbarske umetnosti. Med sprehodom skozi grajske sobane bomo občudovali tapiserije, keramične in steklene umetnine,čudovito stilno pohištvo... Po ogledu zapustimo Karpatein se podamo do Sighisoare, enega najlepših mest v srcu Transilvanije, ki je pod zaščito Unesca. Mesto se ponaša z arhitekturo iz daljnega 14. stol. Sprehod po srednjeveškem mestu do Citadele. V mesto bomo vstopili skozi urni stolp, zgrajen leta 1360. Sighisoara je rojstni kraj grofa Drakule, o čemer priča tudi hiša, imenovana »Casa VladDracul«, kjer je živel oče grofa Drakule. Pot nas bo vodila do mesta Cluj, ki je glavno mesto province Transilvanija.Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan: CLUJ – SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku si v Cluju ogledamo njegove največje znamenitosti: Tailorjev stolp, pravoslavno katedralo, Palačo pravice...nadaljujemo mimo Oradeje naprej na Madžarsko.Vožnja proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah


Trajanje: 5 dni

Cena:
235 € pri udeležbi 45 oseb
250 € pri udeležbi 35 oseb


POSEBNE UGODNOSTI:
30 € popustaza dve osebi - za rezervacije do 30 dni pred odhodom

10 € popusta na osebo za sedež v zadnji vrsti!


Dodatne informacije:

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor 

Najmanjše število potnikov: 35

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 75 €

Vstopnine za notranje oglede (grad Bran, Cluj, Peles, Hiša ljudstva, Hunedoara, Sighisoara) pribl. 25 €

Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

Obvezno doplačilo turistične takse

ooIca

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja
REZERVIRAJ