s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 29. oktober 2017 REZERVIRAJ

Indija – Zlati trikotnik

Ali je mogoče z besedami opisati veličastnost indijske podceline? Lahko fotografija zajame ozemlje zelenih gozdov, zlatih puščav in dostojanstvenih himalajskih vrhov?

Ali je mogoče z besedami opisati veličastnost indijske podceline? Lahko fotografija zajame ozemlje zelenih gozdov, zlatih puščav in dostojanstvenih himalajskih vrhov? Lahko zgodbe opišejo pisano kulturo indijskega ljudstva, njihovih številnih jezikov, dialektov, ritualov in pisane etnološke zapuščine? Občutimo njeno mistično čarobnost, duhovnost drugega okolja in razmišljanja, dotaknimo se izkušnje nasprotujočih podob. Tako radoživih in mogočnih. Povezanih tudi z naravo. Spomini na veter, ki je vel med čarobnimi templji, nam bo pomagal. OMMM...

ODHODA:   29. 10. 2017

PROGRAM POTOVANJA: 1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE – DELHI Zbirališče potnikov na letališču v Zagrebu/Ljubljani. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Indiji.

2. DAN:  DELHI (K)  Jutranji pristanek v Delhiju. Po pristanku sledi transfer do hotela. Pripravili nam bodo topel tradicionalni indijski sprejem z »aarti« - posebnim ritualom v tradicionalnih oblačilih, kjer nas bodo s svetim ognjem posvetili in nam zaželeli čudovito potovanje. Znotraj obreda bodo izvedli tudi »tikko«, posvetitev, v kateri ti na čelo nanesejo rdečo piko. Po krajši osvežitvi bomo pojedli kosilo. Zatem se bomo podali na celodnevno spoznavanje glavnega mesta Indije. Delhi je razdeljen na stari (muslimanski) in novi (britanski) del. Očarali nas bodo kontrasti med tradicionalnim življenjem in moderno energijo, bleščečimi palačami in osupljivo revščino. Foto postanek pri znameniti Rdeči trdnjavi, od tam pa se bomo naprej popeljali z rikšami, na tradicionalen način, skozi stari del mesta. Na najbolj znani ulici Chandi Chowk (Srebrni trg) se boste prvič srečali s pravim indijskim živopisanim bazarjem. Trušč in gneča, močne vonjave in neobičajni glasovi... Dariba Kalan, Kinari Bazaar, grob Maulana Azada ter ogled Jama Masjid, najlepše mošeje v Delhiju in največje v Indiji. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. DAN: DELHI-AGRA (Z, V) Zajtrk. Vožnja do Agre. Mesto je bilo nekdaj prestolnica mogulskega imperija in še danes daje vtis, da je navezano na preteklost. To ne preseneča, saj so mogulski vladarji s svojo strastjo do arhitekture poklonili svetu stavbe, ki predstavljajo sam vrh svetovne umetnosti  gradbeništva. Ko se sprehajaš med temi znamenitimi stavbami, si lahko predstavljaš življenje in intrige na mogulskem dvoru. Agra je pridobila na pomembnosti, ko jo je Sikandar Lodi proglasil za svojo prestolnico. A njegova vladavina je bila kratkočasna. Padla je namreč v posest Mogulov. Torej prispeli bomo v Agro. Sledi ogled trdnjave Agra, ki se v razdalji 2 km razteza na obrežju reke Yamuna. Akbar, največji ustvarjalec mogulskega imperija je naročil gradnjo utrdbe leta 1.565. Njegov vnuk Shah Jahan je nekaj čudovitih stavb iz lokalnega rdečega peščenjaka dal podreti in jih je nadomestil z marmornimi zgradbami. Popoldne bomo popili tradicionalni čaj na vrtu Taj Khema hotela in uživali v brezčasnem razgledu na arhitekturno pravljico, ujeto v bel marmor, Taj Mahal. Fantastična priložnost za fotografiranje. Večerja v hotelu, nočitev.  

4. DAN: AGRA-JAIPUR (Z, K) Še pred sončnim vzhodom se bomo odpravili na ogled veličastne znamenitosti. Taj Mahal, je še danes simbol brezpogojne in večne ljubezni vladarja Shah Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal. Ta »spomenik ljubezni« je približno 20.000 mojstrov iz vse Indije gradilo 22 let. Kombinacija mogulske dediščine, perzijske, islamske in centralno azijske arhitekture. Več kot veličastno! 40 m visoki minareti, v kamen ujete čipke s cvetličnimi in geometrijskimi vzorci, tako značilnimi za islamsko umetnost. Vrnitev v hotel, zajtrk. Sledi vožnja v smeri Jaipurja. Na poti se bomo ustavili ob jezeru Umaid, kjer si boste ogledali tekmo v polu, ki pa je prilagojen na indijsko »ozračje«. Elegantne konje bodo zamenjale kamele, igralci pola pa so oblečeni v indijska oblačila in turbane. Organizirano kosilo. Nadaljevanje vožnje. Prihod v Rožnato mesto Jaipur, prestolnico države Radžastan, znano po rožnati barvi peščenca iz katerega so zgrajena poslopja. Mesto je ustanovil Maharaja Sawai Jai Singh. Mogulci so maharadži podelili še naziv Sawai, kar pomeni »tisti, ki ve vse«. Tako so domačini in Mogulci prvič sklenili nekakšno zvezo. Jaipur nedvomno predstavlja najpomembnejši primerek kulture in tradicije Radžastana. Vožnja do hotela, nastanitev. Nočitev.

5. DAN: JAIPUR (Z, V)  Po zajtrku vožnja do le nekaj kilometrov oddaljene trdnjave – palače Amber, nekdanje prestolnice pokrajine. Avtobus bomo zamenjali za drugo prav posebno transportno sredstvo -  slone, ki nas bodo na svojih hrbtih ponesli do mogočne trdnjave. Vsa zadeva je zelo varna in prilagojena tako, da je sesti in sestopiti s slona zelo enostavno. Palača je zgrajena na dominantni legi na vrhu hriba leta 1.592 v času Man Singha. Zakaj prav na tem kraju? Ker  je vojska imela dober pregled nad pokrajino... še danes očara s pogledom na jezero Maota. Pravljični spoj mogulske in hindujske arhitekture. Impozantno stopnišče nas pripelje do Diwani-Am-dvorane za avdienco, Jagmandir-dvorane zmage, Sukh Niwas-dvorane užitkov... Popoldne ogled mesta, ki leži na dnu nekdanjega jezera. Mestna palača, kjer hranijo kraljeve zaklade, vključno z največjimi srebrnimi posodami na svetu, orožjem, preprogami, čudovitimi oblačili maharadž. Hawa Mahal - palača vetrov, petnadstropna stavba, ki je simbol mesta je bila zgrajena 1799. leta z namenom, da bi kraljeve spremljevalke lahko opazovale vsakdanje življenje in številne procesije. Seveda pa ne smemo pozabiti na največji indijski observatorij Jantar Mantar, postavljen 1728. leta, z 28 m visoko sončno uro in številnimi ogromnimi napravami za merjenje časa in uporabo v astrologiji. Šokantno impresivno!  Del popoldneva prost. Morda se boste odpravili na lokalno tržnico. Tematska večerja z lutkovno predstavo,  nočitev.

6. DAN:  JAIPUR-DELHI (Z, K)  Zajtrk. Vožnja do Delhija. Kosilo. Po prihodu v indijsko prestolnico bomo dan namenili še preostalim ogledom. Popoldne si bomo ogledali kompleks Qutab Minar, 72,5 m visok stolp, ki datira v 13. stoletje in je spomenik prve muslimanske skupnosti v Indiji. Ob njem stoji železni steber, iz še bolj zgodnjega obdobja, za katerega še do danes niso ugotovili, zakaj ni zarjavel. V novem delu mesta si bomo ogledali Indijska vrata - slavolok zmage, ki nas opominjajo na brezsmiselnost vojne; na 42 m visokem spomeniku je vklesanih 85.000 imen vojakov iz prve svetovne vojne. Nadaljevali bomo vožnjo mimo parlamenta in predsedniške palače. V parlamentu imajo sedež tudi ministrstva, v njem se nahaja tudi ena najlepših in največjih knjižnic. Vrnitev v hotel. Nočitev. 

7. DAN: DELHI-ODHODNO LETALIŠČE  Zgoden zajtrk in jutranji prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti odhodnemu letališču Zagreb/Ljubljana. V primeru drugih bližnjih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA:

1299 € pri udeležbi najmanj 20 potnikov

1379 € pri udeležbi najmanj 15 potnikov

1539 € pri udeležbi najmanj 10 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 215 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah Zagreb/Ljubljana–Delhi-Zagreb/Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine (291,28 EUR na dan oblikovanja ponudbe), vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 5 nočitev v hotelih 4*/4* superior v dvoposteljnih sobah, 2 večerji in 3 kosila, vse oglede po programu, vožnja z riško v Delhiju, vstopnine po programu (trdnjava  Amber, mestna palača, Jantar Mantar – Jaipur, Taj Mahal, trdnjava Agra, Qutab Minar Delhi), ježa slonov do trdnjave Amber v Jaipuru, 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku in strokovno vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: vize, obveznih napitnin 40 USD – plačilo vodniku na poti.

STROŠEK PRIDOBITVE VIZUMA: 65 EUR

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri spi le en gost.  

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi. 

Viza: 30 dni pred odhodom je potrebno dostaviti na agencijo potni list. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po izhodu iz države, imeti 2 prazni strani, potrebujete barvno fotografijo na svetli/beli podlagi. 

MOREBITNA CEPLJENJA: Za Indijo ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo. 

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.

Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,...  Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika. 

Organizator si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). 

Tečaj USD je bil v času izračuna: 100 USD = 93 EUR

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,045% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 300 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15.02.2017 za prvi odhod in do 29.07.2017 za drugi odhod oz. do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.


REZERVIRAJ