s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  torek, 24. oktober 2017 REZERVIRAJ

DUBAJ IN ABU DHABI - arhitekturni presežki Arabskega polotoka

Ej, habibi, povleči sladkast vonj vodne pipe vase in naj te ta, kakor pisana leteča preproga ponese med vitkimi minareti in ponosnimi ultra modernimi nebotičniki.

Ej, habibi, povleči sladkast vonj vodne pipe vase in naj te omamen vonj kakor pisana leteča preproga ponese med vitkimi minareti in ponosnimi ultra modernimi nebotičniki. Neverjetno bogastvo se umirjeno vpija v peščena puščavska prostranstva, nežne sipine se na horizontu zlivajo v najlepše sončne zahode. Spokojnost prekine samo črnooki beduin, ki na svoji kameli ubira pot kdo ve kam....

ODHODA: 24. oktober 2017

Program potovanja: 

1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE – DUBAJ

Zbirališče na odhodnem letališču v Ljubljani/Zagrebu. V primeru poleta z drugega letališča bo organiziran prevoz na letališče. Lahko noč nad oblaki.

2. DAN: DUBAJ 

V Dubaj bomo z vmesnim pristankom prispeli v zgodnjih jutranjih urah. Po opravljenih letaliških formalnostih nas bo na letališču že pričakoval predstavnik lokalne turistične agencije. Krenili bomo proti modernemu Dubaju. Najprej se bomo ustavili v novi “hipsterski” četrti Dubai Marina. Sledi vožnja do znamenitega umetnega otoka Palm Jumeirah. Ta je bil izgrajen prvi v nizu umetnih arhipelagov v perzijskem zalivu. S svojima bratskima umetno izgrajenima otokoma Palm Jebeil Ali in Palm Deira bo Dubaj pridobil skupno kar 520 km nove obale. Ustavili se bomo seveda tudi za fotografiranje znamenitega hotela Atlantis.  Postanek pred mošejo Jumeirah. Naslednji postanek bo na plaži pred slikovitim hotelom Burj Al Arab. Mesto za odlične fotografije. Vožnja mimo palač kraljeve družine in po prestižni cesti Sheikh Zayed do hotela v najstrožjem centru mesta. Nastanitev. Prost popoldan za počitek ali pa morda namakanje v hotelskem bazenu. Še malce nočnega Dubaja??? Nočitev.

3. DAN, 05.05.: DUBAJ (Z)

Zajtrk. Poldnevni ogled Dubaja. Najprej se bomo ustavili v utrdbi Al Fahidi, izgrajeni leta 1787. V njej gostuje miniaturen izredno zanimiv muzej dubajske zgodovine. Med kratkim sprehodom po muzeju se boste seznanili z bogato kulturno dediščino tega emirata. Muzej predstavlja življenje v tradicionalni arabski hiši, na souku (tržnici), na plantažah dateljev in predvsem izredno zanimivo obdobje, ko je bil glavni zaslužek domačinov v potapljanju in iskanju biserov na morskem dnu. Sprehodili se bomo skozi tekstilni souk in se nato s tipičnim plovilom “abro” popeljali s četrti Bur Dubaj preko dubajskega kanala do Deire. Obiskali bomo souk začimb in zlatarski souk. Zlatarne se šibijo pod težo zlatarskih izdelkov in dokazujejo, kako je zlato še vedno prisotno v vsakodnevnem življenju bogatih arabskih družin. Pot nas bo v kratkem sprehodu peljala tudi skozi Bastakiyo, kjer se boste srečali z vetrnimi stolpi, ki so v preteklosti služili hlajenju bivalnih prostorov. Sledi prevoz proti najvišji stavbi na svetu. Stolp Burj Khalifa. Stavbo presežnikov so pričeli graditi v letu 2004, končana pa je bila ta neo-futuristična stavba v januarju 2010. Kar 829,80 m je visoka... in šteje skupno  kar 211 nadstropij. Skozi največji dubajski shopping center (vključuje več kot 1000 trgovin!) se bomo sprehodili do največje glasbene fontane na svetu. V času svoje predstave segajo brizgi vode tudi do 150 m v višino in so ponoči pospremljeni še s 6000 svetlobnimi telesi in 50 brarvnimi projektorji. Za doplačilo se lahko povzpnemo tudi na Burj Kalifo in secer do opazovalnega nadstropja. V to 124. nadstropje se pripelješ s super hitrim dvigalom. Pogled je za bogove. Proti staremu centru mesta, morju, Marini... Vrnitev v hotel, prost popoldan. Nočitev.

4. DAN: DUBAJ (možnost safarija v puščavi) (Z)

Zajtrk. Prost dan za kopanje in druge individualne aktivnosti. Popoldan pa se lahko odločite za posebno arabsko izkušnjo. Safari in večerja v puščavi. Z jeepi – terenskimi izleti v puščavo, kar predstavlja posebej noro izkušnjo. Med nepreglednimi sipinami. Izlet nudi neprimerljive fotografske možnosti in izredno doživetje bližine samih peščin. Sredi puščave se nahaja elegantno puščavsko šotorišče. V soju bakel boste posedli na preproge. Lahko boste jezdili kamele, lahko vam naredijo tatoo iz hene.... V soju zvezd bo po zraku zaplaval vonj po žaru. Za vas bodo pripravili 3-hodno večerjo na žaru. V soju bakel in ob arabski glasbi bodo zaplesale trebušne plesalke...pod zvezdami.  Nepozaben večer. Vrnitev z jeepi v hotel. Nočitev. 

5. DAN: DUBAJ - ABU DHABI  - DUBAJ (Z, K)

Zajtrk. Vožnja do sosednjega emirata Abu Dhabija. Mesto predstavlja prestonico ZAE in je po velikosti drugo največje za Dubajem. Ime izvira seveda iz arabščine in pomeni “oče gazele”... v daljni preteklosti so namreč te prijazne živali živele na območju Abu Dhabija. Ogled bomo pričeli z obiskom veličastne mošeje šejka Zayeda. Izgradnjo več kot impresivne mošeje so končali leta 2007. Pri načrtih in gradnji je sodelovalo kar 38 priznanih podjetij in 3.000 delavcev. Sodelovali so strokovnjaki iz Nemčije, Maroka, Paksistana, Indije, Turčije, Irana, Kitajske in Velike Britanije. In tako je nastal velik center ob mošeji šejka Zayeda, ki obiskovalcem omogoča ob molitvi tudi izvajanje izobraževalnih programov, je zbirališče vernikov, kjer izvajajo programe zanje. Ta religiozni objekt lahko pod svojo streho sprejme kar 41.000 obiskovalcev in ga obdajajo 4 minareti, visoki kar 107 m!!! Ponaša se kar z 82 kupolami sedmih različnih velikosti. Mošeja presežnikov. Popeljali se bomo v samo osrčje mesta in do etnološke vasi, kjer se nahaja tudi muzej na prostem Šejka Zayeda, ki prikazuje življenje pred odkritjem nafte, beduinske šotore, iskanje morskih biserov, treniranje sokolov. Organizirano bifejsko kosilo v restavraciji. Srečali se boste tudi z znamenitim hotelom Emirates palace – palača emiratov, moderno impresivno arhitekturo, parki. Popeljali se bomo tudi po njihovi prestižni ulici Corniche, ki jo obdaja več kot impresivna arhitektura mesta. Za konec pa nekaj za moške... Popeljali se bomo do otočka Yas in si privoščili foto postanek pred Ferrari World-om in prizoriščem vsakoletne dirke Grand prix formule 1. Vrnitev v Dubaj. Nočitev.

6. DAN:  DUBAJ – ODHODNO LETALIŠČE (Z)

Zgoden jutranji transfer do letališča. Potrebno se bo posloviti. Konec veselja, Habibi! Polet z vmesnim prestopom do letališča Ljubljana/Zagreb. V primeru drugih bližnjih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta. 


OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk


CENA:

899 € pri najmanj 20 potnikih

955 € pri najmanj 15 potnikih

1.039 €  pri najmanj 10 potnikih

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 230 EUR 

CENA VKLJUČUJE: letalske karte v ekonomskem razredu na relacijah Ljubljana/Zagreb – Dubaj in Dubaj – Ljubljana/Zagreb, letališke in varnostne pristojbine na teh poletih (242,44 EUR), vse prevoze po programu v klimatiziranih turističnih avtobusih, 4 nočitve z zajtrkom izbranem v hotelu 4* v Dubaju (center mesta) v dvoposteljni sobi, poldnevni ogled Dubaja z vstopnino v dubajski muzej in vožnjo z abro, celodnevni izlet v Abu Dhabi z bifejskim kosilom, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku na vseh organiziranih izletih in transferjih, strokovno vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.


CENA NE VKLJUČUJE: pijače ob obrokih, napitnine lokalnim vodnikom in voznikom, kar znaša 20 EUR 

– plačilo vodniku na poti in fakultativnih možnosti: 

- stolp Burj Khalifa, do razglednega nadstropja – 40 EUR (čez dan)

- Jeep safari z večerjo in možnostjo jahanja kamel 70 EUR.

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi. 

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri lahko spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi! 

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.

MOREBITNA CEPLJENJA: Za Dubaj ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo. 

Viza: za slovenske državljane več ni potrebna.. 

Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,... Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. Člena Obligacijskega zakonika. 

Organizator si v skladu z 900. Členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. Členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Tečaj USD je vil v času izračuna: 100 USD = 93 EUR

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,045% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: 

do 15. 02. 2017 za prvi termin 

do 30. 07. 2017 za drugi termin 

oz. do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

REZERVIRAJ