s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 21. oktober 2017 REZERVIRAJ

ŠRILANKA IN ODDIH NA OBALI OCEANA...

Dežela dragih kamnov, začimb in čaja. Dežela najprijaznejših ljudi! Tropska čudežna zemlja, kjer bohotno džunglo ovijajo čudovite rože.

Dežela dragih kamnov, začimb in čaja. Dežela najprijaznejših ljudi! Tropska čudežna zemlja, kjer bohotno džunglo ovijajo čudovite rože. Njihov vonj se razpreda med pisanimi pticami in slončki v divjini... Med terasami riža se izgubljajo osamljeni samostani. Ostanki starih mest izpričujejo veličino in bogastvo nekdanjega cesarstva. Slikovita mesta na obali spominjajo na kolonialno dobo. Otok, kjer se prepletata preteklost in sedanjost...


ODHOD: 21. 10.  in  22. 10. 2017


PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE - COLOMBO

Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Šrilanki. 

2. DAN: COLOMBO – NEGOMBO – MARAWILA (V)

Popoldanski pristanek v Colombu. Nadaljevali bomo proti severu in prispeli v Negombo. Nekdaj je mesto slovelo kot prestolnica industrije cimeta, ki so jo upravljali portugalski in nizozemski gospodarji, po prevzemu oblasti s strani angleške krone, je posel s cimetom začel usihati. Stara nizozemska trdnjava, zgrajena leta 1672 je spomin na kolonialistične čase. Pot bomo nadaljevali do ribiške vasice Marawile, ki prestavlja  center ribiške skupnosti. Ob obali bomo videli značilne ribiške ladjice, imenovane oruwe, ki jih domačini uporabljajo za ribolov. Skozi stoletja so se tukaj naseljevali tujci, razmahnila se je katoliška vera in zaradi številnih cerkva, zgrajenih tukaj, pravijo temu delu tudi »mali Rim«. Danes je prebivalstvo pretežno ruralno, področje pa zavarovano kot naravni rezervat za številne ptice, ki domujejo tukaj. Prihod v hotel, večerja, nočitev.

3. DAN: MARAWILA – DAMBULLA – NP MINNERIYA (Z, V)

Zajtrk. Odpravili se bomo v osrčje pokrajine Matale, do mesta Dambulla. Tukaj se nahaja največji in najbolj ohranjen kompleks votlinskega templja. Do sedaj so odkrili že več kot 80 votlin, mi se bomo sprehodili skozi najpomembnejše in si ogledali freske, ki pokrivajo okoli 2.100 kvadratnih metrov površine, pod njimi pa se nahaja 153 kipov Bude, 3 kipi šrilanških kraljev, 4 kipi bogov in boginj... Ne poti do skal nam bodo družbo delale igrive opice, ki se prosto sprehajajo med turisti. Ustavili se bomo pri stadionu Randiri, ki ob priljubljenih tekmah kriketa sprejme 30.000 gledalcev in so ga zgradili v rekordnih 167 dneh. Gore, ki obdajajo Dambullo v svoji notranjosti hranijo tudi največje zaloge »ljubezenskega« minerala roževca. Nadalje proti NP Minneriya, kjer je kralj Mahasena dal zgraditi velik jez, ki je ustvaril umetno jezero. Področje nacionalnega parka zajema 1.600 kvadratnih kilometrov. Popoldanski prihod v  hotel, prosto do večerje. ***Po želji pa se lahko odločite za fakultativni izlet z džipi v osrčje nacionalnega parka, kjer bomo iz varne razdalje lahko opazovali črede makakov, divjadi, množico slonov z vodjem krdela na čelu in tudi kakega leoparda, ki ob sončnem zahodu, ko se malce shladi, prihajajo potešit žejo. Večerja in nočitev v hotelu. 

4. DAN: NP MINNERIYA - ANURADHAPURA – POLONNARUWA (Z, V)

 Zajtrk. Obiskali bomo Anuradhapuro, eno antičnih prestolnic velike civilizacije, ustanovljeno v 4. stoletju pred našim štetjem, ki je svoj status ohranjala vse do 11. stoletja, kot ena najbolj stabilnih in trajnih centrov politične moči na področju južne Azije. Ogledali si bomo ruševine, ki sestavljajo zgodovino edinstvene kulture v podobah stup, bazenov in samostanov. Zvončaste stupe imajo obseg do 340 metrov, in obsegajo področje mesta za 25.000 prebivalcev. Najlepša samostanska palača je Bronasta palača, ki je nekoč blestela v devetih nadstropjih, njeno veličino lahko vidimo v stotinah stebrov, ki so ostali do današnjih dni. Največja atrakcija je vsekakor Sri Mahabodhi, eno najstarejših figovih dreves na svetu, ki šteje že dobrih 2.200 let. Pot bomo nadaljevali proti Polonaruwi, drugi antični prestolnici otoka, ki je vznikla po zatonu  Anoradhapure. Kralji družine Singhala so ustvarili nepremagljivo trdnjavo, ki je osvajalci iz indijskega podkontinenta niso mogli osvojiti. Zlato obdobje kraljestva je bilo za časa kralja Parakrama Bahu in njegovega naslednjika Nissanka Malle 12. stoletju, o čemer še danes pričajo ostanki in impresivni vodni rezervoarji z namakalnimi sistemi in umetnimi jezeri, ki so omogočali življenje takratnim rodovom. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN: NP MINNERIYA - SIGIRIYA – MATALE – KANDY (Z, K, V)

Zajtrk. Začeti jutro na slonjem hrbtu.... Zakaj pa ne. ***Lahko se odločite za ježo na slonih, kjer boste iz malce višje perspektive spoznali njihovo pot, ki jo ubirajo po džungli. Lahko jih hranite, božate, žgečkate, se z njimi fotografirate. Zanimiva izkušnja, ni kaj. Pred nami pa že fascinantna Sigiriya. Trdnjava nad trdnjavami, pol boginja, pol princesa. Na vrhu mogočne granitne skale, monolita, ki se ozira na harmonično podobo nekdanjih vrtov, ustvarjenih v 5. stoletju našega štetja. Od leta 1982 je pod zaščito UNESCA. Strašljiv kralj Kasyapa, eden najmogočnejših vladarjev Šrilanke je zgradil nepremagljivo utrdbo, do katere vozi ozka pot skozi skalo, in ji rečejo tudi levja skala, obkrožena z jarkom, braniki in vrtovi. Največji umetniki tistega časa so delali na njegovem dvoru, iz te ere izhajajo tudi čudovite freske Nebeških deviških deklic iz Sigiriye. Na poti do regije Matale se bomo ustavili v vrtu začimb in od bliže spoznali, zakaj je Cejlon tudi dežela dišavnic. Šrilanka je poznana tudi po čaju. Ustavili se bomo na eni od plantaž, kjer si bomo ogledali kako ga  pridobivajo. Možnost nakupa različnih vrhunskih čajev. Organizirano kosilo na plantaži. Do restavracije v objemu narave se bomo zapeljali s tuk-tuki. Popoldanski prihod v Kandy, ki predstavlja središče tradicionalnih  umetnosti in religiozno središče Šrilanke. Srce Kandyja predstavlja jezero. Ogledali si bomo mesto. Zvečer si bomo ogledali Tempelj zoba, kjer v sedmih šatuljah hranijo enega od Budinih zob. Po večerji pa si bomo ogledali predstavo tipičnih folklornih plesov. 

6. DAN: KANDY – PERADENIYA – PINNAWELA – OBALA (Z, V) 

Zajtrk. Več kot 4000 rastlinskih vrst, ogromno teh je endemičnih, se razteza po botaničnih vrtovih Peradeniya, ki najbolj slovijo po orhidejah, ki po številu vrst presegajo vse ostale vrtove v Aziji. Tropska klima daje ugodno podlago za obstanek nešteto vrst endemičnih rastlin. Ko si bomo odpočili oči od bleščeče palete barv številnih cvetov in bujnega zelenja, se bomo odpravili do Pinnawelle, kjer je sirotišnica za slone, v katerem je zatočišče našlo več kot 60 slončkov, ki so jih mamice zapustile v divjini. Najlepše je videti, kako po stekleničkah hranijo čisto majhne slončke in kako se tisti malo večji kopajo v reki. Pot bomo nadaljevali do obale, kjer se bomo nastanili v udobnem obmorskem hotelu. Večerja in nočitev.

7. in 8. DAN: OBALA IN KRATEK ODDIH (Z, V)

Storitev polpenziona. Prosto za predajanje sončnim žarkom, ki vas bodo božali v toplem vetru. Kopanje v oceanu ali v hotelskem bazenu. Lenobni zaključek našega potovanja se bo prav prilegel. Predvidena nastanitev v Cinnamon Bey Resort Bentota.

9. DAN: OBALA – COLOMBO (Z) 

Zajtrk. Čas za slovo. Odpeljali se bomo proti prestolnici. Colombo iz dneva v dan spreminja svojo podobo. Obzidje s starim parlamentom, številne stare rezidence okoli cimetovih vrtov, budistični, hinduistični templji, mošeje, Nacionalni muzej z knjižnico, ki hrani več kot pol milijona knjig, od tega več kot 4.000 antičnih rokopisov. Poslovno središče okoli novega parlamenta, WTC. Treba bo proti letališču, od koder bomo v večernih urah poleteli proti domu. Polet proti Evropi.

10. DAN: ODHODNO LETALIŠČE

Z vmesnim pristankom bomo pristali v Ljubljani. V primeru drugih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta.


OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

CENA:

1.679 € pri najmanj 30 potnikih

1.719 € pri najmanj 25 potnikih

1.759 € pri najmanj 20 potnikih

1.799 € pri najmanj 15 potnikiH


DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 398 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah Ljubljana–Colombo-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine (373,31 EUR na dan oblikovanja ponudbe), vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 7 nočitev z zajtrkom v hotelih 4*/4* superior v dvoposteljnih sobah, 7 večerij, 1 kosilo, vožnjo s tuk-tukom, vse oglede po programu, vstopnine po programu (Anuradhapura z ogledom Isurumouniya in drevesa Bo, Dambulla, tempelj zlatega zoba v Kandyju, predstavo folklornih plesov, NP Minneriya, obisk plantaže čaja, Peradeniya, Pinnawela, Polonnaruwa, Sigiriya), 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku in strokovno vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.


CENA NE VKLJUČUJE: vize, safari z džipi (40 EUR), jahanje slonov (20 EUR), obveznih napitnin (40 USD) – plačilo vodniku na poti.  

STROŠEK PRIDOBITVE VIZE:  45 EUR

Viza: 30 dni pred odhodom je potrebno dostaviti na agencijo potni list. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po izhodu iz države, imeti 2 prazni strani. 

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi! 

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi. 

MOREBITNA CEPLJENJA: Za Šrilanko ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo. 

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.

Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,...  Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika. Organizator si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). 

Tečaj USD je bil v času izračuna: 100 USD = 93 EUR

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,045% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 400 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15. 06. 2017 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

Splošni pogoji so sestavni del programa


REZERVIRAJ