s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 3. november 2017 REZERVIRAJ

SKRIVNOSTNA KAMBODŽA

Veličastna naslednica ogromnega Kmerskega cesarstva, skrita v bujnem rastju tropskega gozda. krita za tančico misterija preprostih domačinov in velike zgodbe največjega religioznega objekta na svetu Angkor Wat.

Veličastna naslednica ogromnega Kmerskega cesarstva, skrita v bujnem rastju tropskega gozda. Kambodža že v 15. stoletju.Kasneje tudi Ljudska republika Kampučija, ki jo usodno zaznamoval general Pol Pot s poboji državljanov. Zadnji dve desetletji Kraljevina Kambodža. Azijska skrita lepotica, ki jo je zgodovina usodno zaznamovala in ji skozi udarce časa poklonila posebno življenjsko zgodbo. Skrita za tančico misterija preprostih domačinov in velike zgodbe največjega religioznega objekta na svetu Angkor Wat. Eno izmed sedmih svetovnih čudes? Prebujajoča se v novo ero na ulicah Pnom Penha. Skupaj se bomo dotaknili tega  azijskega misterija.

ODHOD: 03. 11. 2017

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE-PHNOM PENH

Zbirališče potnikov na letališču v Zagreb/Ljubljani. V primeru drugih bližnjih letališča bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Kambodži.

2. DAN: PHNOM PENH (V)

Pristanek v Phnom Penhu. Transfer do hotela. Phnom Penh (dobesedno »Hrib starke Penh) je največje in najbolj naseljeno mesto v Kambodži, ki je tudi glavno mestodržave. V 20. letih20. stoletja je bilo mesto znano tudi kot Biser Azije, ki je sedaj, skupaj s Siem Reapom, pomemben globalni in notranji turistični kraj za Kambodžo. Samo mesto slovi po tradicionalni kmerski in francoski arhitekturi ter po prijaznih meščanih. Phnom Penh je tudi gospodarsko, politično in kulturno središče Kambodže.Čas za počitek po dolgem letu, večerja v hotelu, nočitev.

3. DAN: PHNOM PENH-KAMPONG THOM-SIEM REAP (Z, K, V)

Zajtrk. Vožnja do province Kampong Thoma, kjer bomo obiskali templje Sambor Pre Kuk, kompleks svetišč iz pred angkorskega obdobja, zgrajenih v 6. stoletju. Kompleks predstavlja prvo kamnito tempeljsko mesto na svetu. Kosilo v lokalni restavraciji. Vožnjo bomo nadaljevali skozi pisano pokrajino do Siem Reapa, na poti pa izvedeli kaj več o deželi, ki je še danes ena izmed najrevnejših držav na svetu. V njej je veliko kriminala, mamil, prostitucije in vseh družbenih problemov, ki spremljajo revščino in pomanjkanje. Je pa vsekakor tudi dežela prisrčnih ljudi in širokih nasmehov. Ljudje namreč živijo vsak dan tako, kot da je njihov zadnji ... Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. DAN: SIEM REAP–TEMPLJI ANGKOR WAT (Z, K, V) 

Zajtrk v hotelu. Dan bo namenjen največjemu religioznemu objektu na svetu. Starodavno mesto Angkor Thom je bilo obkroženo z visokim obzidjem. Vanj se je vstopalo le skozi štiri vhode: na zahodni, severni, vzhodni in južni strani. Južni vhod v Angkor Thom je obnovljen in najbolj veličasten med vhodi kmerskega imperija. Pred 20 metrov visokim, s kamnitimi slonjimi rilci in obrazi bogov okrašenim vhodom, je most, na katerem je na levi strani nanizanih 54 bogov, na desni pa 54 demonov. Motiv je vzet iz mitološke zgodbe, ki je ilustrirana tudi na eni od sten templja Angkor Wat. Tempelj Bayon slovi predvsem po 216 gigantskih kamnitih obrazih Bude, ki z vseh strani tiho strmijo v obiskovalce. Obrazov se od daleč skorajda ne razloči, ko vstopite v kompleks templja, pa nenadoma dobite občutek, kot da vas nekdo opazuje. Po stopnicah se lahko povzpnemo na vrh templja Baphuon od koder se razprostre razgled po čudoviti okolici enega od osmih čudes sveta. Terasa slonov je 2,5 metra visoka in 300 metrov dolga terasa, katerih stene so okrašene z izrezljanimi sloni in mitološkimi ptiči garudami, okoli nje pa so v preteklosti organizirali velike parade, na katerih so kmerski kralji razkazovali svojo moč. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldan bomo obiskali Angkor Wat, največji, najbolje ohranjen in najznamenitejši tempelj v arheološkem parku Angkor. Angkor Watje edini tempelj, ki je obrnjen proti zahodu, zaradi česar tudi v popoldanski svetlobi zasije v svoji pravi luči. Če bo le vreme dopuščalo, bomo sončni zahod pričakali na visokem templju Pre Rup, ki od daleč daje vtis mogočne skalne gore. Po dostopnih podatkih naj bi Pre Rup nekoč služil kot grobnica. Vrnitev v hotel, večerja. Nočitev. 

5. DAN: SIEM REAP (Z, K, V)

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi čudovitih templjev. Ta Som, zgrajen v 12. stoletju, posvečen kralju kmerskega imperija Dharanindravarmanu II. Sestavlja ga eno samo svetišče. Postanek pri templju Ta Prohm, prizorišče snemanja filma Tomb Raider. Masivne kamnite stene so že zdavnaj prekrile tropske ovijalke, zvoki iz džungle pa poskrbijo za nadrealistične občutke. Fantastična je tudi terasa slonov, ki je bila včasih osrednje mestno zbirališče, od tam pa je Kmere nagovarjal tudi sam kralj. Tempelj East Mebon v obliki teras, ki sestavljajo piramido, je bil posvečen hindujskemu bogu Shivi, in časti kraljeve starše. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne bomo posvetili plavajočim vasicam. Reka Tonle Sap se izliva v mogočni Mekong. Naraščajoča voda napolni pritoke, ki so v sušnem obdobju presahnili. Ob nadaljnjem monsunskem deževju se reka Tonle Sap obrne in prične namesto proti jugu teči proti severu. Tako poplavljajoča reka teče nazaj in se na koncu zlije v jezero Tonle Sap, ki v sušnem obdobju obsega kakšnih 3000 kvadratnih kilometrov. Toda ob deževnem obdobju voda toliko naraste, da se jezero poveča za štiri- do petkrat in tako postane največje sladkovodno jezero v jugovzhodni Aziji. Voda zalije riževa polja, ceste, drevesa in vasi. Ribiči, ki so predtem s čolni pluli po komaj meter visoki vodi, sedaj plujejo nad vrhovi dreves tudi do 10 metrov više! Drugod bi tolikšno poplavljanje običajno označili za naravno katastrofo. Toda za Kambodžane je to pogosto blagoslov. Izvedeli boste zakaj. Večerja v tradicionalni restavraciji, nočitev v hotelu. 

6. DAN: SEIM REAP–BATTAMBANG (Z, K, V)

Zajtrk v hotelu. Vožnja do Battambanga, glavnega mesta istoimenske province, ki velja za prestolnico riževih polj v državi. Kamboške železnice nikoli niso slovele po hitrosti, udobju ali zanesljivosti in tako so pred nekaj leti povsem propadle, ostali so pa tiri in iznajdljivi domačini, vajeni, da so svoje pridelke po tirih vozili iz vasi v vas, so kaj kmalu našli rešitev. Vkrcali se bomo na t.i. “bambusov vlak”, in se popeljali na okoli 7 km dolgo pot skozi riževo pokrajino. Ko bomo izstopili, si bomo ogledali skromno tovarno opeke. Tudi vračali se bomo z vlakom, vznemirljiva izkušnja bo, verjemite. Kosilo v lokalni restavraciji. Pričakuje nas še tempelj Ek Phnom, zgrajen v 11. stoletju. Ob njem sedi velikanski sedeči Buda iz belega kamna, ki usmerja do templja, obkroženega s svetimi drevesi. Ta kraj je eno najbolj priljubljenih romarskih središč, ob njem so tudi v preteklosti potekala pomembna praznovanja Kmerov. Večerja v hotelu, nočitev.

7. DAN: BATTAMBANG–UDONG–PHNOM PENH (Z, K, V)

Po zajtrku odhod proti glavnemu mestu Kambodže. Ustavili se bomo še v nekdanji prestolnici Udongu, kjer so bili v dveh stoletjih med 1618 in 1866 kronani številni kralji. Zadnji kralj Norodom, je kmersko prestolnico preselil v Phnom Penh. Kosilo v lokalni restavraciji. Pot bomo nadaljevali do Phnom Penha, kamor bomo prispeli proti večeru. Legenda pravi, da je starka po imenu Penh na nabrežju Mekonga našla štiri podobe Bude, ki jih je odnašal tok reke. Slike je hitro zvlekla na kopno in jih posušila, nato pa jih odnesla na bližnji hrib, kjer so bile na varnem pred vodo. Na hribu so božjim podobam postavili malo pagodo, molilnico, okoli nje pa je začelo rasti malo mestece. Prebivalci so mestece poimenovali Phnom Penh, "hrib starke Penh". Pravzaprav ne gre za posebno visoko vzpetino, saj je hrib visok vsega 27 metrov, vendar je zaradi zanimive kupolaste oblike in pagode na njem ena glavnih mestnih znamenitosti. Danes je prestolnica Kambodže milijonsko mesto, ki se razteza med izlivom Tonle Sapa in TonleBassaca v Mekong na eni strani in malim jezerom Boeng Kak na drugi strani. Večerja v hotelu, nočitev. 

8.DAN: PHNOM PENH–LETALIŠČE (Z, K)

Zajtrk v hotelu. Dotaknili se bomo žalostne zgodovine Rdečih Kmerov in obiskali t.i. Polja smrti, prostor, ki nas bo spomnil na žalostno ideologijo Rdečih Kmerov, ki so želeli ustvariti brezrazredno družbo, utopično državo, kjer so ustanavljali agrarne komune, ki so pozneje postale znane kot "polja smrti", v katere so naseljevali izobražence iz mest in jih tako skoraj povsem izpraznili. Zatem bomo spoznali Phnom Penh, mesto, ki v sebi nosi neverjeten šarm. Na našem spoznavanju prestolnice bomo obiskali Narodni muzej, pravi biser z zbirkami kmerske umetnosti iz vse dežele. Med glavne mestne znamenitosti zagotovo sodi kraljeva palača s t. i. srebrno pagodo. V pagodi je po tleh nameščenih kar 5.000 srebrnih ploščic, kraljeva molilnica pa služi tudi kot muzej za različna darila, ki so jih v zgodovini prejeli kmerski kralji. Kambodža je še vedno kraljevina, najbolj legendaren pa je bil kralj Sihanouk, po katerem se imenuje tudi znamenito letovišče. Kralj je v svojem življenju počel že domala vse; bil je uspešen filmski igralec, pisatelj, politik, menih ... Bil pa je tudi eden izmed kraljev z najdaljšim stažem, svoj prestol pa je pred časom prepustil sinu. Vodnik vam bo natrosil številne, celo žgečkljive zgodbe o njihovem sedanjem kralju. Le povprašajte ga! Transfer do letališča in polet z vmesnim prestopom proti domu.

9. DAN: ODHODNO LETALIŠČE

Predviden opoldanski pristanek na letališču v Zagrebu/Ljubljani. V primeru drugih odhodnih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta. 

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA:  

1.956 € pri najmanj 20 potnikih 

1.999 € pri najmanj 15 potnikih

2.199 € pri najmanj 10 potnikih 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 280 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah Zagreb/Ljubljana–Phnom Penh-Zagreb/Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine (294,44 EUR na dan oblikovanja ponudbe), vse avtobusne prevoze po programu, 6 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* v Phnom Penhu in Siem Reapu ter hotelu 3* v Battambangu v dvoposteljnih sobah, 6 kosil in 6 večerij, vse oglede po programu, vožnjo z bambusovim vlakom, izlet z ladjico na jezeru Tonle, vstopnine po programu vključno z ogledom polja smrti, 1 steklenico (1/2 l) mineralne vode na dan na avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku in strokovno vodenje vodnika v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.


CENA NE VKLJUČUJE: vize, napitnin, ki so v Kambodži pravilo - 30 USD – plačilo vodniku na poti.

STROŠKI PRIDOBITVE VIZE: 45 EUR

Viza: 30 dni pred odhodom je potrebno dostaviti na agencijo potni list. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po izhodu iz države, imeti 2 prazni strani, potrebujete barvno fotografijo in izpolnjen obrazec. 

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi! 

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi. 

MOREBITNA CEPLJENJA: Za Kambodžo ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Svetujemo pa sredstvo za zaščito proti komarjem. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo. 


OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.

Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,...  Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika. 

Organizator si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

Tečaj USD je vil v času izračuna: 100 USD = 93 EUR

ZAVAROVANJE POTNIKOV: gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 400 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 25.03.2017 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.


REZERVIRAJ