s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 29. april 2021 REZERVIRAJ

ZELENA UMBRIJA IN ČOKOLADNE SANJE ITALIJE

Izjemno atraktivna doživetja v Italiji. Umbrija je zeleno srce dežele Italije. Perugia ponuja arhitekturne bisere iz časa Etruščanov, Assisi, mestece Svetega Frančiška, prelepi srednjeveški Gubio in Urbino. Potovanje za prave sladokusce!

ZELENA UMBRIJA IN ČOKOLADNE SANJE ITALIJE

Izjemno atraktivna doživetja v Italiji. Umbrija je zeleno srce dežele Italije. Perugia ponuja arhitekturne bisere iz časa Etruščanov, Assisi, mestece Svetega Frančiška, prelepi srednjeveški Gubio in Urbino. Potovanje za prave sladokusce!


ODHODI: 29.4., 20.5., 10.6, 24.6., 12.8. 2021

Program potovanja:

1. DAN: SLOVENIJA - PERUGIA večerja, nočitev

V zgodnjih jutranjih urah vožnja mimo Benetk in Bologne v Umbrijo - deželo, ki jo imenujejo srce Italije. Znana po gričevnati pokrajini in številnih mestih, ki tvorijo pomemben del italijanske zgodovine. Med zanimivejša štejemo Perugio, ki ni samo priznano Univerzitetno središče, temveč tudi mesto, ki se lahko pohvali z izjemno preteklostjo. Mogočno Etruščansko obzidje je varovalo veliko mesto že v času, ko je bil Rim še manj pomembno mestece.  Skozi stoletja je mesto ohranilo svoj ugled in vrsto znamenitosti v starem mestnem središču, med katerimi sta najbolj pomembni stolnica in Fontana Maggiore. Ker je Perugia tudi svetovno znana prestolnica čokoladnih dobrot, bomo popoldanske ure namenili obisku muzeja in tovarne čokolade. Ljubitelji sladkih dobrot bomo svojo spretnost lahko preizkusili na kratki predstavitvi izdelovanja čokoladnih izdelkov, zagotovo pa si bomo vzeli čas tudi za pokušino poznanih čokoladnih poljubčkov Baci.


2. DAN: PERUGIA - JEZERO TRASIMENO - PERUGIA večerja, nočitev

Dan bo namenjen sproščanju in uživanju v naravi. Obiskali bomo jezero Trasimeno, kjer je točka ko se Umbrija prelije v Toskano. Okrog jezera se razprostirajo čudoviti oljčni nasadi, gozdovi hrastov in cipres, trta in sončnična polja. Celotno jezero spada pod zaščiteno območje in ponuja veliko pohodnih poti okoli jezera. Na eno izmed teh se bomo podali. Ne bo prehudo, hoja bo trajala nekje od 1,5 do 2,5 ure.


3. DAN: PERUGIA - ASSISI - SPOLETO - TODI - ORVIETO  večerja, nočitev

Mesto Assisi je dobilo ime po svetniku Frančišku Assiškemu. Mogočna katedrala, ki se dviguje nad mestom je ena od največjih znamenitosti v pokrajini in je zaradi bogate notranjosti vsekakor vredna ogleda. Sledi vožnja v Spoleto, ki ima Rimske korenine, njegova podobo pa krasi zanimivo srednjeveško mesto in vpliv Longobardov. Bližnji Todi so ustanovili Umbrijci, v njegovi zgodovini pa so se pomembnejši dogodki odvijali v romansko - gotski stolnici, na trgu Piazza del Popolo in palači Priorjev. Pot na popelje do Orvieta.  Očarljivo mesto, ki leži na strmo dvigajočem se pobočju iz vulkanskega tufa. Prepoznavni znak mesta je katedrala, ki je nekoč bila papeška utrdba.


4. DAN: GUBIO - URBINO - SLOVENIJA zajtrk

Dopoldan vožnja v Gubbio, lepo ohranjeno srednjeveško mestece, ki nosi naziv »Mesto umetnosti ». Gre za eno od najlepših mest v Umbriji, ki je skozi stoletja ohranilo mnoge kulturne in zgodovinske posebnosti. Med pomembnejšimi mestnimi znamenitostmi je cerkev Sv. Frančiška, gosposki trg in Palača konzulov. V popoldanskih urah se bomo ustavili v Urbinu, majhnem renesančnem biseru, kjer so na vsakem koraku vidna dela Raffaella. Po ogledu mestnih znamenitosti sledi vožnja v Slovenijo, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.


CENA: OD 259 €
 
Cena vključuje
avtobusni prevoz po programu
cestne in ostale pristojbine
3 polpenzioni, hotel 3*
ogled vinske kleti in pokušina vina
zunanje oglede po programu
spremstvo in organizacija potovanja
     

Doplačila

POPUSTI:
otrok 2–12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %


MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
med 25 in 34 potnikov: 20 €
med 15 in 24 potnikov: 40 €


MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:
enoposteljna soba 75 €


MOŽNA DOPLAČILA na poti:
vstopnina v muzej in tovarno čokolade 8 €


odg.or.pal

Splošni pogoji so sestavni del programa.


REZERVIRAJ