s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 19. junij 2021 REZERVIRAJ

RIGA IN TALIN - S POSEBNIM LETALOM!

Največja metropola na Baltiku, Riga popolnoma združuje brezčasno tradicijo in velićastno arhitekturo. Je srce celotne regije. Estonski Talin, pa vas očara s srednjeveško podobo, veličastno katedralo in razgledom na Finski zaliv

RIGA IN TALIN - S POSEBNIM LETALOM (Ljubljana ali bližnja letališča)

Največja metropola na Baltiku, Riga popolnoma združuje brezčasno tradicijo in velićastno arhitekturo. Je srce celotne regije. Estonski Talin, pa vas očara s srednjeveško podobo, veličastno katedralo in razgledom na Finski zaliv

TERMINI:
19.6., 25.6., 27.7., 30.7., 11.8. 2021


PROGRAM POTOVANJA:
1. DAN: SLOVENIJA - RIGA nočitev
Predvidoma polet z letališča JP Ljubljana (oz. bližnjega letališča) proti Rigi. Nastanitev v hotelu in nočitev. Večerni sprehod skozi mesto.

2. DAN: RIGA - TALIN zajtrk, nočitev
Dopoldne se bomo podali na ogled starega mestnega jedra latvijske prestolnice. V njem izstopajo cerkev Sv. Petra s 70 m visokim zvonikom, na katerega se da tudi povzpeti, stolnica, ki velja za največjo na Baltiku, in mačja hiša. Sprehodili pa se bomo tudi mimo spomenika svobodi in operne hiše. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v mestnem vrvežu, nato pa vožnja proti severu. Prečkali bomo mejo z Estonijo in nadaljevali do Talina. Prihod v večernih urah, nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

3. DAN: TALIN (po želji IZLET V HELSINKE) zajtrk, nočitev
Prost dan za samostojne raziskovanje mesta. Predlagamo obisk predela Rocca al Mare, kjer stoji Estonski muzej na prostem (vstopnina ob doplačilu), ki je replika tipične ribiške vasice iz 18. stoletja, obiščete pa lahko tudi bližnji največji nakupovalni center v Estoniji, Rocca al Mare Shopping Centre. Po želji priporočamo izlet na Finsko: zgodaj zjutraj se bomo s trajektom zapeljali (2h plovbe) v njeno prestolnico Helsinke. Sledi ogled mestnih znamenitosti kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Popoldne povratek v Talin. Prevoz do hotela.

4. DAN: TALIN - SLOVENIJA zajtrk
Zjutraj se bomo sprehodili po mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del z obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Povzpeli se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Nekaj prostega časa za zadnje sprehode, nakupe ali posedanje v katerem izmed lokalov. Sledi prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli proti Sloveniji.

CENA: od 619 €

Cena vključuje:
letalski prevoz Ljubljana oz. bližnje letališče (vključen prevoz do letališča in 1 kos oddane prtljage),
letališke in varnostne pristojbine,
avtobusne prevoze po programu,
tri nočitve z zajtrkom v hotelih 3*,
vse zunanje oglede po programu,
spremstvo in organizacijo potovanja.


Doplačila:

DOPLAČILO za manjšo skupino:

med 15. in 24 potnikov 60 €,
med 25 in 34 potniki 40 €.


MOŽNA DOPLAČILA na poti (informativne cene vstopnin):

izlet v Helsinke 69 €.


MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba 130 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

3x večerja (vklj. srednjeveško večerjo v Rigi) 79 €

Enosmerni prevoz do bližnjega letališča 30 €

POPUSTI ob prijavi:
Otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

odg.or.pal

Splošni pogoji so sestavni del programa.REZERVIRAJ