s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 5. junij 2021 REZERVIRAJ

KRAS, VIPAVSKA DOLINA IN GORIŠKA BRDA - AKTIVNO

Odlično dvodnevno potepanje po Kraški planoti, dolini reke Soče in prelepih Goriških brdih. Izkoristite svoj voucher v letu 2021.

KRAS, VIPAVSKA DOLINA IN GORIŠKA BRDA

Odlično dvodnevno potepanje po Kraški planoti, dolini reke Soče in prelepih Goriških brdih. Izkoristite svoj voucher v letu 2021.

Odhod: 05.06.2021

Program aktivnih počitnic:

1.dan: MARIBOR – VILENICA – ŠTANJEL – VIPAVA – NOVA GORICA

Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Ljubljane do Postojne in Divače do jame Vilenica. Vilenica je ena najstarejših turističnih jam na svetu. Leta 1633 je dal lastnik grof Petač jamo vupravljanje lokavski župniji. Določil je tudi, da lahko župnija razpolaga z vsemi dohodki odvodenih ogledov jame, zato domačini štejejo, da je njihova jama turistično aktivna že skoraj 400let. Jamo je leta 1778 obiskal slavni naravoslovec Baltazar Hacquet, ohranjeni pa so tudi podatkio več kraljevskih obiskih: kralj Neaplja in Sicilije Ferdinand (1790), cesar Leopold II. (1790 in1791),  cesar  Franc  I.  (1816),  saški  kralj  Friderik  II.  (1836).  Ogled  jame.  Nadaljevanje  dosrednjeveškega Štanjela, enega najstarejših in najbolj slikovitih kraških naselij. Dominantni delnaselja  predstavljata  grad  in  cerkev  sv.  Danijela,  ki  dajeta  Štanjelu  svojevrstno  podobo.Sprehodili se bomo po starem delu mesta vse do Ferrarijevega vrta.  Nekaj prostega časa. SKrasa se bomo spustili v Vipavsko dolino. Ustavili se bomo v Vipavi, starem srednjeveškemmestecu. Sprehod do kraškega izvira reke Vipave. To območje so zaradi številnih manjših izvirovin  količine  vode  že  nekdaj  poimenovali  »slovenske  Benetke“.  Mimo  starega  trga  bomonadaljevali do farne cerkve sv. Štefana. Na tamkajšnjem pokopališču si bomo ogledali starasarkofaga,  ki  ju  je  z  Egipta  prinesel  domačin  Lavrin,  konzul  Avstro-Ogrske  v  Aleksandriji.Nadaljevanje vožnje proti Solkanu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: NOVA GORICA  – GORIŠKA BRDA –  SOLKAN - MARIBOR

Po zajtrku se bomo ustavili na trgu Evropa, ki je deloma na Slovenski, deloma na Italijanskistrani. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo je bila na tem trgu ena glavnih državnih slovesnosti.Nadaljujemo v Goriška Brda. Na skrajnem zahodu Slovenije se na 72 km2 razprostira vinorodniokoliš Goriška Brda. Razteza se preko državne meje od smaragdne reke Soče na jugovzhodu doreke Idrije na severozahodu. Zaključujeta ga stara očaka, hrib Sabotin na vzhodu in Korada naseveru.  V  prijetni  mediteranski  klimi  si  je  približno  5.000  prebivalcev  uredilo  domačije.Značilnost briške pokrajine so vasice, strnjene okoli cerkvice na vrhu grička. Odlične razmere in delavne  roke  domačinov  pridelajo  nešteto  sočnih  plodov  češenj,  breskev,  marelic,  oljk,  fig,kostanjev in ne nazadnje grozdja, ki ob svetem Martinu dozori v sladko rujno vino. Povzpeli sebomo na razgledni stolp v Gonjačah, ki ponuja veličasten pogled na briške valujoče griče,ugnezdene na pol poti med Alpami in Jadranom. Krajši postanek v manjšem naselju Šmartno, kiga obdaja staro obzidje. Sredi naselja pa se nahaja cerkev sv. Martina. Nadaljevali bomo doDobrovega. Ogledali si bomo vinsko klet Dobrovo in degustirali njihova vina.Nadaljevanje vožnje proti Solkanu. Postanek pod Solkanskim mostom, ki je bil v času gradnjemost z največjim kamnitim lokom na svetu. Popoldan sledi povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v  večernih urah.

CENA:

125 EUR

pri udeležbi 25 oseb + koriščenje voucherja v vrednosti 40 EUR)

ali celoten znesek, brez koriščenja voucher-ja:

165 EUR

CENA VKLJUČUJE:prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),cestnine in parkirnine,1x polpenzionsko namestitev v hotelu Sabotin 3* (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah,vstopnino za jamo Vilenica,degustacijo vina v kleti Dobrovo v Brdih,pozno kosilo drugi dan potovanja,ostale oglede zunanjosti po programu,vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA:
enoposteljna soba 20 EUR,

riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja

odg.or.pOZ.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Izleti in potovanja bodo izvedeni skladno s priporočili NIJZ o preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom Sars-CoV-2


REZERVIRAJ