s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. april 2021 REZERVIRAJ

Provansa s sledmi zgodovine, papeštva in mondena Azurna obala - 4 dni

Pomladansko štiridnevno potepanje po sloviti Provansi in cvetoči Azurni obali. Bogata zgodovina Provanse in njena mesta vas bodo očarala.

Provansa s sledmi zgodovine, papeštva in mondena Azurna obala - 4 dni

Odhodi 24.04.2021                            

Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA–FRANCIJA–SILVACANE–AVIGNON nočitev

V nočnih/zgodnjih jutranjih urah nas bo udoben turistični avtobus odpeljal mimo Benetk in Verone v smeri Genove do Ventimiglie. Popoldansko vožnjo bomo nadaljevali proti osrčju Provanse,  kjer se bomo ustavili ob slikoviti cistercijanski opatiji Silvacane. Romanski samostan predstavlja izjemen spomenik cistercijanske arhitekture. Po ogledu bomo nadaljevali do papeškega mesta Avignon. Prikupno mestece ima številne znamenitosti: papeško palačo, cerkev Notre Dame, most St. Benezet, ... Po ogledih bo nekaj prostega časa za prve vtise o provansalski pisanosti vonjev in okusov. Nadaljevali bomo do kraja namestitve in se nastanili v hotelu.

2. dan: ORANGE–PONT DU GARD–ARLES zajtrk, nočitev

Provansalski zajtrki so nekaj posebnega. Če ne zaradi hrane, pa zaradi okolice, ki diši po zeliščih in cvetovih. Po zajtrku bomo nadaljevali s potovanjem po stari antični Provansi. Ustavili se bomo v mestu Orange, kjer še danes stoji antično gledališče in Tiberijev slavolok. Nadaljevali bomo do ohranjenega rimskega akvedukta Pont du Gard in se navdušili nad ohranjenim tehničnim dosežkom rimskega inženirstva. Sledila bo vožnja do Arlesa, kjer si bomo v mestnem središču ogledali katedralo St. Trophime in postali ob dobro ohranjenem amfiteatru, ki je še danes prizorišče različnih prireditev. Morda bomo ujeli kakšno, morda bo v mestu kak festival, morda pa bomo samo postali za kavico v eni izmed kavarn. Morda v Caffe du Nuit, ki slovi zaradi upodobitve Van Gogha. Dan bo poln zgodovine in pisanih uličic.

3. dan: KANJON VERDON–GRASS zajtrk, nočitev

Mogočni kanjon Verdon velja za eno največjih naravnih znamenitosti Evrope. Vzdolž dobrih dvajset kilometrov dolgega kanjona teče cesta, s katere se odpirajo izjemni razgledi. Priložnosti za prekrasne fotografije se bodo vrstile ovinek za ovinkom in dih jemajoča cesta bo prava zakladnica motivov. V popoldanskih urah bomo prispeli v Grass, kjer si bomo ogledali eno izmed znanih parfumerij, saj velja mesto za svetovno prestolnico parfumarstva. Polnih nosov se bomo odpeljali do kraja nastanitve in popadali v postelje.

4. dan: NICA–MONACO–ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk

Za dobro jutro se bomo zapeljali skozi Nico in se ustavili v kneževini Monako. Sprehodili se bomo mimo katedrale in si ogledali zunanjost palače Grimaldijevih. Tudi Oceanografski muzej z znamenitim morskim akvarijem je zagotovo vreden ogleda. Pred igralnico v mondenem Monte Carlu bomo preverili zbirko parkiranih avtomobilskih zverinic in nadaljevali z vožnjo proti Italiji. Pot domov nas bo peljala mimo Verone in Benetk v Slovenijo. Na poti bodo seveda krajši postanki za osvežitev. Prihod je predviden v poznih večernih urah.


CENE:
pri udeležbi 40 oseb 279 €
pri udeležbi 32 oseb 299 €
pri udeležbi 24 oseb 319 €

Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

CENA VKLJUČUJE:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu**/***, 3 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.


Cenejše počitnice
- 20 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Rezervacija sedežev  
V 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo  
V zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije:
Najmanjše število potnikov: 24   

Doplačila po želji:

Enoposteljna soba 75 €,
Vstopnine 3–10 €/muzej  


Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 12 €Odg.or.ICa

Splošni pogoji so sestavni del programa!


REZERVIRAJ