s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  ponedeljek, 26. april 2021 REZERVIRAJ

VLAK BERNINA EXPRESS IN LEPOTE ALP

Čudovito potepanje po alpskih predelih Italije in Švice, vožnja s slovitim panoramskim vlakom Bernina Express, obisk mondenega St. Moritza, za zaključek pa Vicenza in umetnost Andrea Palladija.

VLAK BERNINA EXPRESS IN LEPOTE ALP

Čudovito potepanje po alpskih predelih Italije in Švice, vožnja s slovitim panoramskim vlakom Bernina Express, obisk mondenega St. Moritza, za zaključek pa Vicenza in umetnost Andrea Palladija.Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA  – JEZERO ISEO – VALCAMONICA – TIRANO večerja, nočitev

Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Benetk, Padove in Verone do jezera Iseo, katerega čar so trije otočki. Z ladjo se bomo zapeljali do največjega med njimi, Monte Isola. Otok je obogaten s kostanjevimi gozdovi in majhnimi vasicami. Po sprehodu se bomo podali v dolino Val Camonice, ki jo obdajajo mogočni granitni vrhovi in je vpisana na Unescov seznam kulturne dediščine zaradi več kot 200.000 skalnih podobic, ki jih je izdelalo skrivnostno ljudstvo Kamunov. Sprehod po nacionalnem parku Naquane (doplačilo vstopnina). Potovanje se bo nadaljevalo preko prelaza Aprica v dolino Poschiavo do mesteca Tirano. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev.

2. dan: TIRANO – PRELAZ BERNINA – ST. MORITZ– TIRANO zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo v Tirani vkrcali na vlak in se po ozkotirni železnici zapeljali pod mogočnimi alpskimi vrhovi do najvišje točke železnice Ospizio Bernina (2253 m) ter se počasi začeli spuščati proti svetovno znanemu smučarskemu središču St. Moritz. Sprehod skozi mondeno alpsko mestece, počitniški kraj najslavnejših. Po osvežitvi in prijetnem sprehodu se bomo z vlakom zapeljali do Tirane. Še sprehod skozi središče prijetnega mesteca. Večerja, nočitev.

3. dan: SOAVE – VICENZA – SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku se bomo odpravili na področje Soave, med vinograde in oljčne nasade, kjer bomo na bližnji turistični kmetiji degustirali lokalne dobrote (oljčno olje, sir, salame, vino). Po kratkem postanku še nekaj vožnje in že bomo v Vicenzi. Čudovitemu mestu je dal prav poseben pečat renesančni umetnik Andrea Palladio. Njegova arhitektura predstavlja poseben slog klasičnega in hkrati plemenitega izraza, ki se je korak za korakom uveljavil po celi Evropi. Sledil bo ogled znamenitosti, videli bomo olimpijsko gledališče, renesančne palače, Gosposki trg, baziliko Palladiana, mestno ložo, čudovit srednjeveški zvonik ... Seveda bomo imeli čas za kavico. Še preden se bomo odpravili proti domu, se bomo zaustavili na bližnjem griču, svetišču Monte Berico z neverjetnim pogledom na mesto in njegovo okolico. Vožnja proti Sloveniji s predvidenim prihodom v večernih urah.


Odhodi 26.04.2021, 30.04.2021                            


CENA:
pri udeležbi 40 oseb 299 €
pri udeležbi 32 oseb 319 €
pri udeležbi 24 oseb 339 €


CENA VKLJUČUJE:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, plovbo z ladjico, vožnjo z vlakom Bernina express, degustacijo lokalnih dobrot, vodenje in organizacijo izleta


Odhodi iz: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana


Cenejše počitnice   
-20 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Rezervacija sedežev
V1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
V zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije
Najmanjše število potnikov: 24

Doplačila po želji:
Enoposteljna soba 50 €,
Vstopnine pribl. 20 €  

Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima  

Obvezno doplačilo:

Turistična lokalno mestna pristojbina 6 €


Od.org.Ica

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja!

REZERVIRAJ