s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 19. junij 2021 REZERVIRAJ

Toskanska pravljica in počitnice na otoku Elba

Izjemno atraktivne počitnice za prave popotniške sladokusce. Vsi biseri Toskane, odličen oddih na otok Elbi, nato pa za zaključek še romantične vasice Cinque Terre. In Mantova.

 
Toskanska pravljica in počitnice na otoku Elba - 8 dni

Izjemno atraktivne počitnice za prave popotniške sladokusce. Vsi biseri Toskane, odličen oddih na otok Elbi, nato pa za zaključek še romantične vasice Cinque Terre. In Mantova.

Odhodi 19.6., 4.9.2021

NA KRATKO ..KAM?
1. dan: Slovenija–Firence–Montecatini Terme
2. dan: Lucca–Pisa
3. dan: San Gimignano–Siena–otok Elba
4. dan: počitnikovanje
5. dan: počitnikovanje
6. dan: otok Elba–Montecatini Terme
7. dan: Cinque Terre
8. dan: Mantova–Slovenija

VSTOPNA MESTA: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

CENE:
pri udeležbi 40 oseb 559 €
pri udeležbi 32 oseb 599 €
pri udeležbi 24 oseb 649 €

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Montecatini Terme 4 x polpenzion, 3 x polpenzion na otoku Elba (predvidena nastanitev hotel Capo di Stella/Casa Rosa), oglede po programu (Firence, Pisa, Lucca,San Gimignano, Siena, otok Elba, Mantova), vodenje in organizacijo potovanja.

PODROBNI PROGRAM:
1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE–MONTECATINI TERME večerja, nočitev

Zjutraj nas bo udobna vožnja ponesla v osrčje Toskane, v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje. Firence so najboljša priložnost za »šoping« na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.  

2. dan: LUCCA–PISA zajtrk, večerja, nočitev

Po hrustljavem toskanskem zajtrku do Pise ne bo daleč. Sprehod po Trgu čudes nam bo ponudil kar nekaj čudežev: poševni zvonik, baziliko, krstilnico ... pa še kaj bi se našlo. Znameniti viseči zvonik ponuja nore občutke, če se boste nanj povzpeli, ostali biseri pa so zakladnica umetnostne zgodovine. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem, polno majhnih presenečenj, nas bo ob prijetnem sprehodu pripravilo za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje.

3. dan: SAN GIMIGNANO–SIENA–OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev

Dan poln doživetij bomo začeli med toskanskimi griči. Medse nas bodo sprejeli mogočni stolpi San Gimignana, ki slovi po dobri kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Pravljična Siena nam bo predstavila enega najlepših trgov na svetu Piazza del Campo, kjer se ekipe 17 mestnih Contrad (četrti) dvakrat letno pomerijo v spektakularni konjski dirki Palio. Na sosednjem trgu bomo dokončno obnemeli. Stolnica Duomo di Siena je preprosto fantastična, kulturni odvisniki imajo v njej dela za ves dan: Michelangelo, Donatello, Bernini ... Po čudovitem mestu bomo nadaljevali pot vsak po svoje, verjetno bodo odkrili kakšno mamljivo picerijo ali slaščičarno. Popoldne se bomo polni vtisov za nekaj dni poslovili od celine in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in se z avtobusom odpeljali do predvidene nastanitve – hotel Capo di Stella/hotel Casa Rosa.

4. in 5. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe. Ja, Elba je krasna destinacija za vse to.

6. dan: OTOK ELBA–MONTECATINI TERME zajtrk, večerja, nočitev                
Po zajtrku bomo začeli s potepom po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok in tukaj bo priložnost, da obiščemo njegovo vilo. Ustavili se bomo tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se, prijetno odpočiti in že malo v toskanskem ritmu, vkrcali na trajekt in odpluli na celino. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve, se nastanili v hotelu in povečerjali.

7. dan: CINQUE TERRE zajtrk, večerja, nočitev

Prosto dopoldne bo ponudilo obilo možnosti za sprehode, športne aktivnosti, branje ... Radovedni pa se boste zagotovo odločili za fakultativen izlet do bližnjih vasic Cinque Terre. Slikovite ribiške vasice, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale, ponujajo neopisljive pejsaže. Področje se ponaša tudi z lepimi vinogradi, vasice pa imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Ustavili se bomo v treh vasicah, da bomo lahko začutili tudi utrip življenja. Odlična kulinarična ponudba bo zagotovila, da bo izkušnja še popolnejša. Večerja, nočitev.

8. dan: MANTOVA–SLOVENIJA zajtrk

Da zadnji dan ne bi bil preveč monoton, bo poskrbela Mantova. Družina Gonzaga je skrbela za umetnostno in kulturno bogastvo mesta. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali znamenitosti: stolnico, palačo Ducale, trg Mantegna, cerkev sv. Andreja ... Po ogledih bo tudi dovolj časa za samostojen potep, saj nas elegantna izložbena okna kar mamijo, da se ustavimo ob njih. Do Slovenije potem ne bo več tako zelo daleč in vožnja bo ob podoživljanju čudovite Toskane kar prehitro minila.


Cenejše počitnice  
- 80 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1.  
- 40 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Rezervacija sedežev
V 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
V zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije  
Najmanjše število potnikov: 24  


Doplačilo za enoposteljno sobo: 175 €  

Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima  

Vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji)  

Fakultativen izlet Cinque Terre – 55 € pri minimalni udeležbi 20 oseb

Obvezno doplačilo: turistična pristojbina 24 €


OD.or Ica

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.


REZERVIRAJ