s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 21. maj 2021 REZERVIRAJ

Južna Italija – Apulija in Kalabrija (klubske počitnice)

Devetdnevno aktivno potepanje in počitnice na jugu Italije, v prelepih deželah Apuliji in Kalabriji. Navdušile vas bodo čudovite bele vasi Apulije in prekrasne plaže na obali Kalabrije.

Južna Italija – Apulija in Kalabrija (klubske počitnice)

Devetdnevno aktivno potepanje in počitnice na jugu Italije, v prelepih deželah Apuliji in Kalabriji. Navdušile vas bodo čudovite bele vasi Apulije in prekrasne plaže na obali Kalabrije.

Kam torej gremo...opis po dnevih:

1. dan: jutranji odhod–Bologna–Jadranska obala
2. dan: Barletta–Castel del Monte–Bari
3. dan: Alberobello–Lecce
4. dan: Matera–Tropea–Capo Vaticano
5. dan: počitnikovanje ali fakultativen izlet
6. dan: počitnikovanje
7. dan: počitnikovanje
8. dan: Neapelj–Lacij
9. dan: po škornju s postanki domov

Termini: 21.5., 12.6., 3.7., 28.8., 11.9.2021


Podroben opis potovanja:

1.. dan: SLOVENIJA–ITALIJA / BOLOGNA    večerja, nočitev

Zgodnje jutranje ure nas bodo z udobnim turističnim avtobusom ponesle mimo Fernetičev in Benetk do Bologne, ki slovi po svoji odlični kuhinji, po opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: trg Maggiore in Neptunov trg s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom, baziliko San Petronio ... Vzeli si bomo čas za osvežitev in priložnost za sprehod do slavnega Eatalyja – parka hrane. Na tržnem prostoru bomo lahko degustirali, nakupovali ali si privoščili pravo pojedino. Gurmansko napolnjenih želodčkov, bomo mirno nadaljevali do italijanske obale Jadrana.


2. dan: BARLETTA–CASTEL DEL MONTE–BARI    zajtrk, večerja, nočitev        

Po zajtrku bomo prispeli do starodavnega mesteca Barletta, kjer bomo pred cerkvijo San Sepolcro izmerili 4,5-metrski Coloss, največji ohranjeni antični bronasti kip. Pokukali bomo še v romansko stolnico Santa Maria Maggiore, se zapeljali do 8-kotne trdnjave Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, in se po kavici vrnili na obalo – v Bari, prestolnico Apulije, z ogledom bazilike sv. Nikolaja za lahko noč. Še vožnja do kraja nastanitve.   


3. dan: ALBEROBELLO–LECCE   zajtrk, večerja, nočitev             

Po zajtrku sledi  vožnja do mesta Alberobello, kjer se bomo sprehodili po sloviti četrti Trulli. Njene stožčaste hiške so zgrajene iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. Popoldne se bomo lotili mesteca Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite kodre, bujne okrasne vence in druge umetniške detajle po ulicah in Stolnem trgu, po želji stopili v Cerkev sv. Križa in mestno katedralo, nato pa se odpravili do kraja nastanitve.


4. dan: MATERA–TROPEA–CAPO VATICANO/KALABRIJA    zajtrk, večerja, nočitev

Najprej zajtrk, nato slikovita Matera, ki je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo okrog mesta. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Počasi bo zadišalo po Kalabriji in kaj hitro bomo v Tropei, najbolj mondenem letovišču Kalabrije, ki ga s pečine varuje cerkev Santa Maria dell'Isola. Po sprehodu nadaljujemo do letovišča Capo Vaticano, kjer nas bodo za počitnic razvajali v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** z bazenom med palmami, ki je od peščenih plaž oddaljen le pet minut sprehoda.


5. dan: POČITNIKOVANJE ali fakultativen izlet na Sicilijo  zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo dan lahko krojili po svoje ali pa se odločili za fakultativen izlet in se v družbi odpeljali na otok Sicilija. Nekaj kilometrov bomo vijugali po italijanskem škornju, s trajektom odpluli na otok in se z avtobusom odpeljali do sicilijanskega belvedera, mondenega mesta Taormina. Nekaj uric bomo uživali v lepih razgledih, si po želji ogledali staro grško gledališče ali se potepali mimo prikupnih izložbenih oken. Po ogledu si bomo privoščili osvežitev, se morda posladkali s tradicionalnimi slaščicami. V popoldanskih urah se vrnili nazaj na celino in do večera prispeli do hotela.


6. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA  zajtrk, večerja, nočitev

Juupi, počitnice! Zajtrk, plaža in kopanje, sprehodi, »šoping« ... Namig dneva: sprehod na 124 metrov visok Parco Belvedere s fantastičnim razgledom na bele peščene plaže pod klifi. Ta dan bomo imeli »gala kalabrijsko večerjo«.


7. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA  zajtrk, večerja, nočitev

Ponovite program prejšnjega dne – v obratnem vrstnem redu (le zajtrka ne zamudite ��). Namig dneva: za kosilo si privoščite kakšno lokalno jed na osnovi znamenite in sladke rdeče čebule iz Tropee.


8. dan: NEAPELJ – LACIJ   zajtrk, večerja, nočitev

Konec počitnic, spet bomo raziskovali. Po zajtrku bomo iz avtobusa gledali predvsem na levo, da se bomo v več ponovitvah poslovili od slikovitih plaž Tirenskega morja, čez čas pa nas bo pozdravila mogočna silhueta vulkana Vezuv. Za njim se skriva Neapelj, kjer se bomo ustavili za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali pot v Lacij.


9. dan: ITALIJA–SLOVENIJA    zajtrk

Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. »avtocesta sonca« po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si boste ogledali kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) ter Firenc in Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.


CENE:
pri udeležbi 40 oseb 619 €
pri udeležbi 32 oseb 659 €
pri udeležbi 24 oseb 699 €


CENA VKLJUČUJE:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, nastanitev v dvoposteljnih sobah: 4 x polpenzion v Kalabriji v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** in 4 x polpenzion na poti v hotelu ***, izlete po programu (Bologna, Castel del Monte, Alberobello, Lecce, Matera, Tropea), zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.


Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

Cenejše počitnice  
- 80 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1.  
- 40 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Zavarovanje rizika odpovedi: 4,5% od vrednosti potovanja

Rezervacija sedežev  
V 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
V  zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije  
Najmanjše število potnikov: 24  

Doplačilo za enoposteljno sobo: 190 €  

Doplačilo za sobo s klimatsko napravo in hladilnikom: 5 €/dan (velja za hotel na Kalabriji)  

Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima  

Vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji)  

Doplačilo fakultativnega izleta Sicilija/Taormina: 110 € pri minimalni udeležbi 20 oseb  

Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 24 €


OD.or Ica

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.


REZERVIRAJ