s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  ponedeljek, 26. april 2021 REZERVIRAJ

ČUDOVITA SARDINIJA - 1.MAJSKI IZLET

Vabimo vas na čudovito pomladansko popotovanje po drugem največjem otoku Italije-Sardiniji. Na krožnem potovanju, boste spoznavali izjemno naravo,starodavno otoško kulturno dediščino.

SARDINIJA

Vabimo vas na čudovito pomladansko popotovanje po drugem najvešjem otoku Italije -Sardiniji. Na krožnem potovanju, boste spoznavali izjemno naravo, starodavno otoško kulturno dediščino.

Odhod: 25.4.2021


Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA - LIVORNO - PLOVBA NA SARDINIJO
Odhod avtobusa v poznih jutranjih urah. Vožnja v smeri Italije mimo Benetk, Padove in Bologne do pristanišča v Livornu. Vkrcanje na trajekt in plovba proti Sardiniji...

2. dan: COSTA SMERALDA - PORTO CERVO - CAPO D'ORSO - SANTA TERESA DI GALLURA
Prihod na destinacijo, kamor bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja proti sloviti smaragdni obali. Costa Smeralda s svojimi peščenimi obalami in čudovitim morjem vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev. Obiskali bomo mestece Porto Cervo, ki je danes, zahvaljujoč milijonarju Aga Khanu, mondeno turistično letovišče. Pot bomo nadaljevali do kraja Palau, ki je živahno turistično središče in tudi glavno izhodišče za obisk otočja Maddalena, ki ga bomo lahko od daleč občudovali. Nekaj prostega časa za morebitno kosilo, nato pa se bomo odpeljali na bližnji Capo d’Orso, ki je poznan po čudovitih reliefnih oblikah rdečega granita. Po želji vzpon do Capo’Orso – Medvedje skale, od koder je čudovit razgled na Palauo in otočje Maddalena. Sledi vožnja do kraja Santa Teresa Gallura in naprej do rta Capo Testa, kjer bomo občudovali granitne formacije čudovitih oblik, ki jih je tekom stoletij ustvarjala mati narava, od daleč pa se vidi tudi Korzika.  Sledi vožnja do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.

3. dan: CALANGIANUS - GALLURA IN NURAGHI - CASTELSARDO - ALGHERO
Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Calangianus, ki ga obkrožajo gozdovi plutovca in je zato regionalno središče pridobivanja plute. Tu se nahaja več delavnic in tovarn za pluto, ki se zaradi svojih značilnih lastnosti uporablja v različnih izdelkih, največ pa za izdelavo plutovinastih zamaškov za vino. Ogledali si bomo muzej plute, nato pa vožnjo nadaljevali v osrčje regije Gallura, v kraj Tempio Pausania, ki leži pod vznožjem gore Limbara. Nedaleč stran se nahaja ena najbolje ohranjenih megalitskih struktur na tem območju. Dediščina sardinske civilizacije Nuraghi so glavna vrsta starodavnih megalitskih zgradb na Sardiniji, razvitih v dobi Nurag, danes pa so simbol Sardinije in njene značilne kulture, kulture Nuragi. Ogledali si bomo Nuraghi Maiori, ki leži med nasadi plutovca. Sledi vožnja skozi Valle della Luna do še ene znamenite skalne formacije Roccia dell Elefante, nato pa naprej do mesta Castelsardo, ki je eno najlepših na otoku. Leži visoko nad morjem in je poznano po svojih živo pisanih fasadah. Sprehodili se bomo do starega dela mesta in imeli nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, kavo ali kosilo. Nadaljevanje vožnje do obmorskega mesta Alghero. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan: ALGHERO - NEPTUNOVA JAMA - CAPO CACCIA
Po zajtrku se bomo sprehodili skozi mesto, ki je po kratki vladavini rodbine Pisancev padlo v roke Aragoncem in do danes ostalo najbolj špansko mesto na otoku. Staro mestno središče stoji v utrjeni četrti, lokalno gospodarstvo pa sloni na turizmu in umetnostni obrti, predvsem izdelavi nakita in drugih izdelkov iz koral. Prosto za samostojne aktivnosti, lahko pa se odločimo za izlet z ladjico do čudovite Neptunove jame, ki leži na SZ delu rta Capo Caccia. Popoldan možnost pokušine vin oziroma prosto za samostojno raziskovanje. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: BOSA IN ROKODELSTVO - CABRAS IN ANTIČNI THARROS - ORISTANO
Po zajtrku vožnja do mesteca Bosa, ki so ga ustanovili Feničani. Pod špansko vladavino je dobila status kraljevega mesta in ohranila tesno vez z Iberskim polotokom. Slovi po rokodelskih izdelkih zlatega nakita in čipk. Mestece je edinstveno na SZ obali Sardinije in je skozi stoletja obdržalo antični šarm ter sardinsko identiteto. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, kjer se prepletajo srednjeveške ulice, kamnita stopnišča in terase starih meščanskih hiš pastelnih barv. Nekaj prostega časa, nato pa nadaljevanje vožnje do mesta Cabras, ki stoji na robu največjega sladkovodnega jezera in močvirja na Sardiniji. Tu se nahaja antično mesto Tharros, ki so ga ustanovili Feničani na kosu zemlje imenovanem Capo San Marco in je nudil varen pristan njihovim trgovskim ladjam. Vožnja do Oristana. Namestitev v hotelu in nekaj prostega časa. Večerja in nočitev hotelu.

6. dan: NUORO IN MUZEJ OBIČAJEV - VAS ORGOSOLO - OLBIA IN NOČNA PLOVBA
Po zajtrku vožnja v Nuoro, eno najpomembnejših središč Sardinije. Nuoro je na začetku 20. stoletja postal središče sardinskega kulturnega življenja. Mesto stoji na granitni planoti, zaradi odročne lokacije pa so se ohranili krajevna kultura, običaji in noše. Obiskali bomo muzej sardinskega življenja in ljudskih običajev, ki je bil ustanovljen v 60. letih prejšnjega stoletja z namenom prikazati tipično sardinsko vasico z dvorišči, uličicami in stopnišči. Po ogledu se bomo odpeljali v bližnjo vasico Orgosolo, ki jo zaradi njenega položaja pogosto primerjajo z orlovim gnezdom ali utrdbo. Vaščani so znani kot trdoživi pastirji, ponosni na svoj način življenja in običaje. Tu bomo imeli tipično sardinsko kosilo, nato pa sledi vožnja do Olbie, ki je eno glavnih pristanišč na otoku. Nekaj prostega časa za sprehod po mestu, nato pa vožnja v Golfo Aranci, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Slovo od Sardinije in plovba do Livorna.

7. dan: PRISTANEK V LIVORNU - VOŽNJA V SLOVENIJO
Zjutraj bomo pristali v Livornu, sledi vožnja preko Italije do doma. Prihod domov v popoldanskih urah.

Cena:  
604,00 EUR - pri udeležbi najmanj 40 oseb*
644,00 EUR - pri udeležbi najmanj 30 oseb*


Cena vključuje:
avtobusni prevoz na omenjeni relaciji z vsemi pripadajočimi stroški,
povratno vožnjo s trajektom na Sardinijo, palubni potniki,
štiri polpenzione v hotelih 3*/4* v dvoposteljnih sobah,
vstopnino v muzej plute,
vstopnino za ogled nuraga Majori,
vstopnino v muzej sardinskega življenja in ljudskih običajev,
kosilo,
turistično vodenje,
organizacija ter ddv.*Opomba k ceni

ORGANIZATOR lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji ceni, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom med nižjo in višjo ceno, če bi se za potovanje prijavilo manjše število potnikov. O spremenjenih pogojih potnike obvesti 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če nastopi pogoj za morebitno zvišanje cene.

VSTOPNA MESTA:  PTUJ, MARIBOR, SL. BISTRICA, CELJE


Možna doplačila vodniku na poti
sprehod do Medvedje skale, približno 3,00 €
vožnja z ladjico in vstopnina v Neptunovo jamo, približno 30,00 €
degustacija vin, približno 15,00 €


Opombe

Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
Ob rezervaciji je potrebno predložiti osebni dokument.
Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
    
 
Možni popusti:

OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5,00 %

Možna doplačila ob prijavi:
VSTOP. V ANTIČNO MESTO THARROS 5,00 EUR
DVOPOSTELJNA NOTRANJA KABINA 70,00 EUR
TRIPOSTELJNA NOTRANJA KABINA 46,00 EUR
ENOPOSTELJNA NOTRANJA KABINA 139,00 EUR
ŠTIRIPOSTELJNA NOTRANJA KABINA 35,00 EUR

ENOPOSTELJNA SOBA 115,00 EUR

Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa

ODG.R alP.REZERVIRAJ