s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 23. april 2021 REZERVIRAJ

Transilvanija Drakule z »balkanskim Parizom« – Bukarešto

Razgibano in atraktivno doživetje dežele Romunije. Obiskali bomo Cluj, Sighisoraro, Bran in Brasov, ter prestolnico Bukarešto.

Transilvanija Drakule z »balkanskim Parizom« – Bukarešto- 5 dni

Razgibano in atraktivno doživetje dežele Romunije. Obiskali bomo Cluj, Sighisoraro, Bran in Brasov, ter prestolnico Bukarešto.


Opis potovanja:


1. dan: SLOVENIJA–TIMISOARA večerja, nočitev


V jutranjih urah se bomo pogumno podali na pot. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Madžarske proti Romuniji. V popoldanskih urah bomo prispeli v Timisoaro, ki je četrto največje mesto Romunije in eno izmed največjih urbanih okolij, saj je v središču vrsta trgov in lepih razkošnih parkov. V mestu se čuti, da je bilo nekoč pomembno in uspešno. Še danes nekateri zaradi izjemne arhitekture radi rečejo, da je to mesto »Dunaj v malem«. Nato se bomo sprehodili skozi staro mesto in občudovali zanimive palače, trge ... Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev. 2. dan: HUNEDOARA–BRASOV–BRAN zajtrk,večerja, nočitev


Po zajtrku se bomo ustavili v Hunedoari, ki je industrijski kraj z nekdaj največjo železarno v državi in slovi po največjem gradu v Romuniji, kjer je živel Matija Korvin in kjer je bil grof Drakula zaprt 7 let. Grad je iz 14. stol. in je zgrajen v gotskem slogu. Po ogledu te navdušujoče stavbe nas bo pot vodila mimo mesta Sibiu proti Brasovu, ki je po mnenju mnogih najlepše mesto v Romuniji. Sprehodili se bomo mimo nekaterih znamenitosti mesta: najbolj znane gotske cerkve v Romuniji – Črne cerkve, stare mestne hiše z lepo urejenim osrednjim trgom, pravoslavne cerkve ... Popoldne bomo nadaljevali pot po sledovih Drakule in se zapeljali do gradu Bran, ki ga imenujejo tudi grad grofa Drakule. Grad, kjer se začuti duh grofa Drakule, bomo brezskrbno raziskali. Drakula se je uspešno boril proti Turkom in njegov sloves se je hitro razširil po Evropi. Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije. Spoznali se bomo z romunskim hotelom in večerjo. Nočitev.3. dan: BUKAREŠTA zajtrk, večerja, nočitev


Po zajtrku bomo nadaljevali pot čez Karpate do glavnega mesta Romunije – Bukarešte, ki jo imenujejo tudi »Pariz na Balkanu«. Mesto, ustanovljeno v 14. stol., je po legendi bilo poimenovano po pastirju Bucurju. Leta 1698 je Bukarešta postala prestolnica takrat samostojne Vojvodine Vlaške, leta 1861 pa še romunsko glavno mesto. Ogledali si bomo Slavolok zmage, drugo največjo stavbo na svetu za ameriškim Pentagonom – t. i. Hišo ljudstva oz. nekdanjo palačo romunskega diktatorja Ceausescuja, Trg revolucije in druge znamenitosti. Po ogledu bo še nekaj prostega časa, nato pa vožnja do hotela, kjer bomo tudi povečerjali. Nočitev. 


4. dan: SINAIA–SIGHISOARA–CLUJ zajtrk, večerja, nočitev


Po zajtrku bo sledil ogled imenitne kraljeve palače Peles. Med sprehodom skozi grajske sobane bomo občudovali tapiserije, keramične in steklene umetnine, čudovito stilno pohištvo ... Po ogledu bomo Karpate zapustili in se podali do Sighisoare, enega najlepših mest v srcu Transilvanije, ki je pod zaščito Unesca. Mesto se ponaša z arhitekturo iz daljnega 14. stol. Sprehodili se bomo po srednjeveškem mestu do trdnjave. V mesto bomo vstopili skozi urni stolp, zgrajen leta 1360. Sighisoara je rojstni kraj grofa Drakule, o čemer priča tudi hiša, imenovana »Casa Vlad Dracul«, kjer je živel oče grofa Drakule. Pot nas bo vodila do mesta Cluj, ki je glavno mesto province Transilvanija. Še tretjič bomo nasitili naše želodčke in sladko zaspali. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.


5. dan: CLUJ–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku si bomo v Cluju ogledali njegove največje znamenitosti: Tailorjev stolp, pravoslavno katedralo, palačo pravice ... in nadaljevali pot mimo Oradeje naprej na Madžarsko. V Slovenijo bomo prispeli v poznih večernih urah.


Odhodi 23.04.2021, 28.04.2021                            


CENE POTOVANJA:
pri udeležbi 40 oseb 329 €

pri udeležbi 32 oseb 349 €

pri udeležbi 24 oseb 369 €


Cena vključuje:
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 4 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.


Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana

Cenejše počitnice  
-40 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1.
-20 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Rezervacija sedežev
v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije
najmanjše število potnikov: 24


Doplačilo po želji:
enoposteljna soba 100 €
vstopnine za notranje oglede (grad Bran, Peles, Hiša ljudstva, Hunedoara) pribl. 35 €popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

Obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 12 €


ODG.OR. iCA

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.REZERVIRAJ