s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 22. april 2021 REZERVIRAJ

Neapeljski zaliv s sirenami in svojimi čari - 4 dni

Obisk živahnega Neaplja, prelepa Amalfitanska obala in Sorrento. Romantični jug Italije in vsa dežela Kampanija je prava paša za oči. Dežela sonca, dežela pice in temperamentnih prebivalcev.

Neapeljski zaliv s sirenami in svojimi čari - 4 dni

Obisk živahnega Neaplja, prelepa Amalfitanska obala in Sorrento. Romantični jug Italije in vsa dežela Kampanija je prava paša za oči. Dežela sonca, dežela pice in temperamentnih prebivalcev.


Opis potovanja


1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja

Proti doživetju divjih kontrastov se bomo odpravili v večernih urah. Udobno nameščeni se bomo prepustili sanjam in brzeli mimo Benetk, Firenc in Rima, v smeri srčne dežele Kampanije.

2. dan: CASERTA–POMPEJI–NEAPELJSKI ZALIV večerja, nočitev

Jutro nas bo ujelo že daleč na jugu. Nadaljevali bomo v isti smeri in se ustavili v Caserti, kjer si bomo ogledali Kraljevo palačo (z doplačilom vstopnine) ter se sprehodili po prostranem parku, ki se razteza na 100 ha površine. Pot nas bo vodila mimo vodometov in ribnikov, posvečenih bogovom. Do Pompejev je samo nekaj kilometrov in kmalu se bomo lahko sprehajali po izjemnem arheološkem parku, ki nas popelje v čas 1. stoletja. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve in preverili kakšno večerjo postrežejo na jugu Italije. Večerja, nočitev.


3. dan: AMALFIJSKA OBALA zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na čudovito Amalfijsko obalo. Spoznali bomo Sorento, danes mondeno središče, nadaljevali po poti z izjemnimi razgledi do čudovitega mesteca Positano, ki vse navdušuje s svojimi pisanimi hiškami in strmimi ulicami. Naš naslednji postanek bo v ljubkem mestecu Amalfi, ki se dviga od obale v obliki teras in je eden svetovno znanih kopaliških krajev. Tu bo čas za osvežitev in sprehod, ob dogovorjeni uri pa vrnitev do hotela. Večerja, nočitev.


4. dan: NEAPELJ zajtrk

Po zajtrku se bomo podali v središče Neaplja. Mesto je starejše od Rima in je ohranilo svojo prepoznavnost. Podali se bomo na raziskovanje mestnih četrti in njegovih posebnosti. Vzeli si bomo čas za ogled podzemnega sveta – katakomb San Gennaro, morda si bomo ogledali še bogat arheološki muzej, vsekakor pa bo zanimiv sprehod po stari četrti Santa Lucia. Ustavili se bomo ob gradu Castel Nuovo, nadaljevali čez trg Plebiscita in se izgubili med zanimivimi uličnimi pejsaži in številnimi trgovinicami. Za malico se v Neaplju ponuja prava napolitanska pica, na sončku pa se priležejo tudi koktajli. V popoldanskih urah sledi slovo in pot proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Odhodi 22.04.2021, 27.04.2021                            

CENE POTOVANJA:
pri udeležbi 40 oseb 329 €
pri udeležbi 32 oseb 349 €
pri udeležbi 24 oseb 369 €

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x polpenzion, izlet po Amalfijski obali, ogled Pompejev z vključeno vstopnino in lokalnim vodenjem, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja

Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

Cenejše počitnice
 -50 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1.
 -30 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Rezervacija sedežev
v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
v zadnji vrsti: -10 € na osebo


Dodatne informacije

najmanjše število potnikov: 24

doplačila po želji:
enoposteljna soba 50 €,
vstopnine, ki niso vključene po programu


popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 8 €


Odg.or. Ica

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja


REZERVIRAJ