s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 23. april 2021 REZERVIRAJ

Nizozemska z Amsterdamom, idilično pokrajino in Delta projektom

Kombinacija obiska Luxemburga in čudovite NIzozemske. Spoznavali bomo idilična mesta, se posvetili vodnemu projektu Delta, doživeli Amsterdam in prelepo podeželje.

Nizozemska z Amsterdamom, idilično pokrajino in Delta projektom - 5 dni

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA–AVSTRIJA–NEMČIJA–LUKSEMBURG nočitev
Na pot proti cvetoči deželi se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Menjavali se bodo gore, hribi, doline in reke Avstrije in Nemčije, popoldne pa se bomo ustavili v Luksemburgu. Glavno mesto ene najbogatejših držav na svetu se slikovito dviga ob sotočju rek Petrusse in Alzette. Nastalo je okoli trdnjave, ki je bila ena najmočnejših do 19. stoletja in je danes ob katedrali Notre Dame ena največjih zanimivosti mesta. Živahen utrip, ki mu ton dajejo domačini in evropski uslužbenci, nam bo zagotovo všeč. Nadaljevali bomo v smeri Belgije, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev.

2. dan: DELTA PROJEKT–ROTTERDAM–DELFT–DEN HAAG zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo odpravili proti Nizozemski. Ustavili se bomo v provinci Zeeland, kjer bomo obiskali zanimiv tematski park in si ogledali znan Delta projekt. Z doplačilom vstopnine si lahko ogledate muzej, impozantne bariere in multivizijski prikaz. Zanimiva je že sama vožnja ob množici vetrnih elektrarn po nasipih in zapornicah Delta projekta. Polni inženirskega znanja bomo nadaljevali v Rotterdam, najmodernejše nizozemsko mesto, kjer so arhitekti dali duška svoji kreativnosti. Z razglednega stolpa Euromast nam bo pogled segal tudi do največjega evropskega pristanišča, ki se razprostira v dolžini 40 km. Sledi postanek v mestecu Delft, kjer si bomo ogledali izdelavo tradicionalnih izdelkov iz porcelana, nekaj časa pa preživeli še v njegovem starem jedru, prežetem v duhu njegovega najslavnejšega sina, slikarja Vermeerja. V popoldanskih urah nam bo panoramska vožnja predstavila mesto Den Haag. Ogledali si bomo vladni predel s številnimi ministrstvi, sedež nizozemskega parlamenta, Mauritshuis ter se za kratek čas ustavili ob Palači miru. Sledila bo samo še vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan: AMSTERDAM Z OKOLICO zajtrk, nočitev
Ta dan bomo preživeli v cvetju. Obiskali bomo park Keukenhof, kjer v aprilskih in majskih dnevih zacveti pribl. 7 milijonov tulipanov, hijacint in narcis. Polne baterije telefonov in fotoaparatov bodo poskrbele, da bo vse dokumentirano za zavistne vzdihe domačih in prijateljev. Sledil bo ogled muzeja na prostem Zaanse Schans, kjer bomo občudovali mline na veter in stare domače obrti: coklarstvo in sirarstvo. Po ogledih bomo šli do tipične holandske ribiške vasi Volendam, ki leži ob Markerskem jezeru. Številni lokali in izjemno slikovito pristanišče bodo poskrbeli za prijetno preživet prosti čas. Ob dogovorjeni uri se bomo iz Volendama odpeljali v Amsterdam. Prvi vtisi, odkrivanje in doživljanje mesta, ki se ponaša s svojimi kanali in odprtostjo do drugačnosti. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do hotela in se namestili v sobe. Verjetno bo potrebno zvečer urediti na stotine živopisnih fotografij.

4. dan: AMSTERDAM zajtrk,
Amsterdam, prikupno mesto, zanimivimi muzeji, »rdeča četrt« ... Vse to nas čaka. Najprej ga bomo spoznali s krožno vožnjo in si nato pretegnili ude s sprehodom mimo številnih znamenitosti: cvetlične tržnice, ustavili se bomo na trgu Dam s kraljevo palačo in novo cerkvijo, pokukali bomo v nekdanjo borzo, osvojili pristanišče in podoživeli usodo žensk, ki so objokovale svoje mornarje na t. i. Stolpu jokanja. Obiskali bomo tudi brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore in si ogledali demonstracijo obdelave diamantov (možen tudi nakup), nato pa bomo prosti čas izkoristili za individualen potep in glede na možnost morda tudi ogled muzejev. Priporočamo ogled Van Goghovega muzeja ali Rijks muzeja, kjer se nahaja Rembrandtovo delo Nočna straža. Po ogledih bomo odkrili čarobnost mesta tudi z vožnjo z ladjico po amsterdamskih kanalih. Nekaj časa bo ostalo za individualno okrepčilo. V večernih urah slovo, pred nami pa bo potovanje čez Nemčijo, Avstrijo proti Sloveniji.

5. dan: NEMČIJA–AVSTRIJA–SLOVENIJA                 
Nočna vožnja se bo prevesila v jutro, še polno vtisov s potovanja. Krajši postanki na poti bodo poskrbeli, da pot ne bo preveč utrudljiva. Domače bomo pozdravili v dopoldanskih urah, jim predali darila in se pohvalili s prečudovitimi fotografijami.Odhodi 23.04.2021, 28.04.2021                            

CENE POTOVANJA:
pri udeležbi 40 oseb 320 €
pri udeležbi 32 oseb 340 €
pri udeležbi 24 oseb 360 €

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 3 x nočitev
z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja

Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana

Cenejše počitnice  
-50 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1.
 -30 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Rezervacija sedežev
V 1. oz. . vrsti: +10 € na osebo
v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije  

najmanjše število potnikov: 24   

doplačila po želji:

enoposteljna soba 75 €

vstopnine (Van Goghov muzej, Rijks muzej, Hiša Ane Frank pribl. 65 €

park Keukenhof pribl. 20 €

vožnja z ladjico pribl. 18 €

doplačilo po želji ob prijavi: Delta projekt pribl. 20 €  

popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima  

obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina (8–12 €)Odg.or. Ica

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja

REZERVIRAJ