s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 22. april 2021 REZERVIRAJ

GRUZIJA IN ARMENIJA - MISTIČNO ZAKAVKAZJE

Gruzija in Armenija – deželi zasanjanega Kavkaza, slikovitih mest, Unescovih znamenitosti in umetnosti. Deželi dobrega vina, konjaka in odlične hrane, skrivnostnih samostanov in legend. Fascinantni mesti Tbilisi in Erevan.

GRUZIJA IN ARMENIJA - MISTIČNO ZAKAVKAZJE

Gruzija in Armenija – deželi zasanjanega Kavkaza, slikovitih mest, Unescovih znamenitosti in umetnosti. Deželi dobrega vina, konjaka in odlične hrane, skrivnostnih samostanov in legend.
Fascinantni mesti Tbilisi in Erevan.

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN LJUBLJANA/DUNAJ /ZAGREB – TBILISI polet
Zbor potnikov v večerno nočnih/urah polet preko enega izmed letališč v Tbilisi.

2. DAN UNISECOV SAMOSTAN HAGHPAT – ČUDOVITO MESTO EREVAN  večerja, nočitev
Po jutranjem pristanku v Gruziji vožnja do gruzijsko – armenske meje, kjer bomo opravili obmejne formalnosti, zamenjali avtobus in nadaljevali do našega prvega postanka v Armeniji in sicer do znamenitega samostanskega kompleksa Haghpat, ki se nahaja na Unescovi listi kulturne dediščine. Po ogledu bomo nadaljevali mimo mest Vanadzor in Spitak proti Erevanu. Na poti še postanek pri samostanu Janeza Krstnika in v poznih popoldanskih urah prihod v glavno mesto Armenije, ki leži pod vznožjem mogočnega gorovja Ararat. Ogledali si bomo mesto, se sprehodili po njegovem središču, obiskali Trg republike, opero in park s stopnicami – kaskade. Nato se bomo zapeljali v park nad mestom in si ogledali muzej armenskega genocida (v primeru kasnejšega prihoda lahko del ogledov napravimo naslednji dan). Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN KHOR VIRAP – ECHMIADZIN – ZVARTNOTS  zajtrk, po želji tradicionalna večerja, nočitev DEGUSTACIJA ARMENSKEGA KONJAKA
Zajtrk in jutranja vožnja po rodovitni araratski nižini proti Khor Virapu, ki se nahaja med mestoma Artašat in Ararat, zato se nam bo odprl čudovit pogled na sveto goro Ararat. Kralj Trdat III. naj bi sredi ravnine Araksa zaprl Gregorja Iluminatorja v jamo ter ga mučil 13 let, da bi opustil krščanstvo. Po ogledu nadaljevanje do Echmiadzina, verskega središča, kjer si bomo ogledali katedralo. Mestece je, prav tako kot Zvartnots, pod zaščito Unesca. Po ogledih bomo za zaključek obiskali še tovarno konjaka, ga seveda degustirali in po želji tudi kupili. Vrnitev v hotel. Prosto za večerno raziskovanje Erevana ali ob doplačilu večerja v lokalni restavraciji (ob prijavi). Nočitev.

4. DAN EREVAN – JEZERO SEVAN – SAMOSTAN SEVANAVANK – GOHSAVANK – SANAHIN - TBILISI zajtrk, večerja, nočitev
Zajtrk v hotelu in nato vožnja do jezera Sevan, ki je največje sladkovodno jezero v Armeniji, največje jezero v kavkaški regiji in z nadmorsko višino 1900 metrov tudi eno najvišjih jezer na svetu. Skupaj z jezeri Van in Urmi predstavlja eno od treh velikih jezer antične Armenije. Njegova površina je 940 km2 in globina vse do 83 metrov. Zanimiv bo pogled na samostan Sevanavank, ki se nahaja na polotoku. Po obisku samostana se bomo odpeljali po slikoviti gozdni pokrajini do mesta Dilijan, se sprehodili po starodavnih uličicah s tradicionalnimi obrtniškimi trgovinami in značilnimi armenskimi izdelki. Nadaljevali bomo do samostana Goshavank, kjer so v Armeniji najdeni najboljši hakari (nagrobniki s klesanimi križi v plitkem reliefu). Zadnji v nizu čudovitih samostanskih kompleksov v Armeniji bo Sanahin iz leta 966, ki je prav tako na seznamu UNESCO zaščitene dediščine. Nadaljevali bomo do meje z Gruzijo, kjer bomo po opravljenih obmejnih formalnostih in menjavi avtobusa nadaljevali v gruzijsko prestolnico Tbilisi. Nastanitev v hotelu večerja in nočitev.

5. DAN TBILISI – SIGHNAGHI - TSINANDALI – TBILISI zajtrk, nočitev VINORODNA REGIJA KAKHETI
Po zajtrku sledi vožnja do osrčja vinorodne regije Kakheti. Gruzija je zibelka pridelave vina in tudi beseda vino, morda prihaja iz gruzijskega poimenovanja »gvino«. Obiskali bomo slikovito utrjeno mestece Singnaghi, ki leži nad rodovitno dolino reke Alazani, kjer so glavna vinorodna območja. Obiskali bomo posestvo romantičnega pesnika Aleksandra Čavčavadzeja. V okolici Gurjaanija bomo poskusili njihovo vino in izvedeli vse o starodavni tradiciji pridelave vina v glinenih posodah »kvevrih«. Večerja in nočitev.

6. DAN TBILISI - ANANURI - KAZBEGI – TBILISI zajtrk, nočitev VOŽNJA PO VOJAŠKI CESTI
Po zajtrku panoramska vožnja do trdnjave Fort Ananuri, kjer se bomo ustavili pred vzponom na Kavkaz. Tukaj se začenja vožnja po » vojaški cesti« do skoraj 2.400 m visokega prelaza v osrčje Kavkaza, do vasice Kazbegi, ob meji z Rusijo. Tu nas bodo pričakali domačini, ki nas bodo s terenskimi vozili odpeljali do cerkvice Gergeti - Sv. Trojice, ki se nahaja pod goro Kazbegi (5.000 m). Po legendi naj bi prav tukaj antični bogovi pribili Prometeja, ker je človeštvu podaril ogenj. Povratek v Tbilisi in prosti čas. Nočitev.

7. DAN TBILISI - MTSKHETA - GORI - UPLITSIHE – TBILISI  zajtrk, po želji tradicionalna večerja, nočitev  STALINOVO ROJSTNO MESTO IN MUZEJ
Po zajtrku vožnja v staro gruzijsko prestolnico Mtskheta, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine. Ogled katedrale Svetitskhaveli in cerkve Jvari. Nadaljevanje vožnje v Gori, rojstno mesto Stalina. Postanek pred Stalinovim kipom in obisk muzeja. Po ogledih prosto za pohajkovanje in kosilo. Nadaljevali bomo do antičnega jamskega mesta Uplitsikhe, ki so ga že pred več tisoč leti vklesali v mehak vulkanski tuf. Popoldanski povratek v Tbilisi. Po želji tradicionalna večerja. Nočitev.

8. DAN TBILISI zajtrk, nočitev OGLED ENEGA NAJLEPŠIH ZAKAVKAŠKIH MEST
Tbilisi velja za enega najlepših zakavkaških mest. Ogledali si bomo cerkev Metekhi, prečkali most in se zadržali v starem del mesta, kjer je bilo mesto pri žveplenih kopelih tudi ustanovljeno. Po ozkih ulicah se bomo izgubili v labirintu barv in vrveža. Vmes bo čas za kosilo. Povzpeli se bomo do mestne trdnjave Narikala, od koder je lep razgled na ves Tbilisi z okolico. Povratek v središče mesta, kjer bomo nadaljevali mimo več kot 100 let stare sinagoge in pokukali v katedralo Sioni iz 6. stol. Nato se bomo sprehodili po živahni glavni ulici Rustaveli, kjer je mnogo zanimivih trgovin s spominki in filigrani, Še zadnja nočitev v Tbilisiju.

9. DAN TBILISI - SLOVENIJA polet domov
Zelo zgoden odhod na letališče in polet proti domu.

CENA:  1299 € /OSEBO

terminI 2021:

22.4.- ZAGOTOVLJENO

26.6.- ZAGOTOVLJENO

22.7. 

Cena vključuje
polet v Tbilisi in nazaj preko enega izmed letališč,
letališke in varnostne pristojbine,
lokalne avtobusne prevoze po programu,
šest nočitev z zajtrki v hotelih 3* /4*po programu,
ena nočitev brez zajtrka (zadnjo noč),
tri večerje v hotelih ali lokalnih restavracijah,
vse zunanje oglede,
vključene vstopnine v samostane po programu,
degustacija vina v Gruziji,
degustacija konjaka v Armeniji,
lokalnega in slovenskega vodnika,
stroške organizacije potovanja

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

med 30 in 40 potnikov je 90 €,
med 20 in 29 potniki je 130 €.


MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 enoposteljna soba 190 €,
 2 tradicionalni večerji (Erevan + Tbilisi 50 €).


MOŽNA DOPLAČILA na poti:
napitnine 30 €,
dodatne vstopnine po želji 5 - 10 €.

POPUSTI:

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10

odg.org. Pal

Splošni pogoji so sestavni del programa


REZERVIRAJ