s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. april 2021 REZERVIRAJ

NARAVNE LEPOTE JUŽNE POLJSKE -Zakopane,Wieliczka...

Poljska je dežela burne zgodovine, srčnih in pogumnih ljudi, ambicioznega napredka v mestih in slikovite tradicije na podeželju. Obiskali bomo prelepe Zakopane, Krakov in še kaj.

NARAVNE LEPOTE JUŽNE POLJSKE:Zakopane,Wieliczka

Poljska je dežela burne zgodovine vzponov in padcev, srčnih in pogumnih ljudi, ambicioznega napredka v mestih in slikovite tradicije na podeželju. Čudoviti srednjeveški gradovi se razprostirajo po hribovitem južnem delu države. Daleč od velikih mest vas pričakajo gore in jezera, mogočni gozdovi in reke, kateri ponujajo veliko možnosti aktivnosti na svežem zraku. Če ste ljubitelji dobre domače kuhinje ste na pravem mestu. Poljska hrana v veliki meri temelji na lokalnih sestavinah, kot so svinjina, raca, zelje, gobe, rdeča pesa in čebula, ki jih preprosto kombinirajo in izpilijo do popolnosti.

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN SLOVENIJA-POLJSKA nočitev
Odhod v večernih urah in vožnja preko Avstrije in Slovaške do Zakopanov

2. DAN ZAKOPANE večerja, nočitev
Zjutraj se bomo že zbudili v poljskem zimsko-športnem in pohodniškem središču. Z zobato železnico se bomo podali na vrh Gubalowka, od koder se odpirajo krasni razgledi na vrhove Visokih Tater na eni strani in Zakopane v dolini na drugi strani. Po spustu v dolino, si bomo ogledali tudi staro mestno jedro, ki ga krasijo umetelno izrezljani ornamenti na lesenih tradicionalnih hišah, lične trgovinice in gostilnice, kjer med drugim lahko poizkusite tudi lokalni sir oscypek. Obiskali bomo tudi nordijski center, kjer se vsako leto merijo najboljši smučarski skakalci.

3. DAN ZAKOPANE-JEZERO MORSKIE OKO-ZAKOPANE zajtrk, večerja, nočitev
Danes bo na vrsti planinski izlet v Tatrski narodni park k jezeru Morskie Oko. Do tja vodi okoli tri ure in pol dolga nenaporna pot. To je največje tatrsko jezero, ki ga obdajajo visoke gore, med njimi tudi Rysy, najvišji vrh poljskih Tater. O imenu "Morsko oko" pripoveduje legenda, da je bilo to temno modro jezero nekoč povezano z morjem. Po želji se bomo lahko ustavili v gorski koči, lahko se bomo sprehajali okoli jezera, morda počivali, boljši hodci pa se bodo po želji odpravili še uro hoda dalje do bližnjega jezera Czarny Staw ali po naše Črnega jezera. Razgibali bomo telo ter uživali ob prelepih razgledih na gorato okolico, ki se zrcali na jezerski gladini. Popoldne vrnitev po isti poti v hotel. *Ta dan je za doplačilo možna plovba z lesenimi splavi po reki Dunajec z obiskom gradu Niedzica in cerkve sv. Mihaela, ki je pod Unescovo zaščito.

4. DAN ZAKOPANE-KRAKOV-SOLNI RUDNIK WIELICZKA zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo poslovili od Zakopanov in se napotili proti Krakovu, za mnoge najlepšemu poljskemu mestu. Ta dan bo možen tudi obisk mesta Wieliczka. Tu si bomo ogledali znani solni rudnik, ki je stoletja prinašal blaginjo poljskim vladarjem. Ogledali si bomo podzemne sobane, s številnimi kipci, lestenci in celo kapelo, ki je vsa izklesana iz soli. V Krakovu vas bo očaral ogled starega mestnega jedra: obzidje z utrdbo Barbican, Florjanska ulica, stara univerza, Škofijska palača in osrednji trg Rynek Glowny s pokrito tržnico - Sukenice, kjer prodajajo najrazličnejše izdelke. Ogledali si bomo lahko tudi notranjost znamenite Marijine bazilike s 500 let starim oltarjem, draguljem rezbarske umetnosti. Sledi nastanitev v hotelu. Zvečer predlagamo večerjo ob živi glasbi v eni od tipičnih južno-poljskih restavracij.

5. DAN KRAKOV-ZYWIEC-SLOVENIJA zajtrk
Dopoldan se bomo povzpeli na grajski grič. Po želji si bomo ogledali tudi notranjost gradu Wavel, ki je urejen kot muzej z 71 dvoranami, v katerih se nahajajo znameniti flamski gobelini. Pozno dopoldne se bomo poslovili od Krakova in se zapeljali do Zywieca, ki slovi po enem najbolj prodajanih poljskih piv. Umetnost pridelave priljubljene pijače bomo spoznali v enem od najmodernejših pivovarskih muzejev. Da bo slovo od Poljske bolj veselo, nam bodo domačini postregli z vrčkom žlahtnega piva. Sledi vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

CENA:  od 279 € /osebo

Cena vključuje

avtobusni prevoz po programu
cestne in ostale pristojbine
2 polpenziona, hotelu 3*
1 nočitev z zajtrkom, hotel 3*
vožnja z vzpenjačo Gubalowka
vstopnina v Muzej pivovarstva s pokušino piva
spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

POPUSTI:

    otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

    med 35 in 44 potnikov: 25 €
    med 25 in 34 potnikov: 45 €


enoposteljna soba 75 €

ogled solnega rudnika Wieliczka 28 €

tradicionalna poljska večerja ob živi glasbi 24 €

tretji dan potovanja je možna plovba z lesenimi splavi po reki Dunajec z obiskom gradu Niedzica in cerkve sv. Mihaela, ki je pod Unescovo zaščito: 79 €

(min. 6 prijavljenih oseb)


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 vstopnina Marijina katedrala pribl. 3 €
 grad Wavel 6-12 € (odvisno od vstopnice)

 

POMEMBNO: zaporedje programa se lahko spremeni.


odg.org. Pal

Splošni pogoji so sestavni del programaREZERVIRAJ