s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 24. december 2020 REZERVIRAJ

KUBA IN NOVO LETO NA PLAŽI

Lagodno turistično potovanje vas popelje po vseh glavnih znamenitostih zahodne Kube. Zaokrožimo ga s počitnicami v turističnem letovišču - Varaderu in skokom v leto 2021

KUBA IN NOVO LETO NA PLAŽI

Lagodno turistično potovanje vas popelje po vseh glavnih znamenitostih zahodne Kube. Zaokrožimo ga s počitnicami v turističnem letovišču - Varaderu in skokom v leto 2021


Odhod: 24.12.2020

Potovanje odlikuje sproščenost, stalen stik s toplim tropskim morjem in naravo, udobne namestitve in dobra hrana, v vse to pa so umeščeni ogledi znamenitosti in tudi nekaj lepih doživetij. V skladu s časom pa gotovo pokukamo tudi v domove in življenje domačinov, se popeljemo v starih kubanskih avtomobilih po vzdušja polni Havani, se prepustimo spontanosti in vzdušju kubanskih mest in vse skupaj zaokrožimo s počitnicami v turističnem letovišču - Varaderu in skokom v leto 2021

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA – EVROPA - HAVANA
Zbor v Ljubljani in vožnja do okolišekga letališča. Polet proti Evropskemu letališču in dalje proti Havani. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih vožnja do hotela in nočitev. (letalo, H)

2. dan: HAVANA.
Zajtrk. Čaka nas celodnevno raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta – kjer stoji katedrala in kjer kaže Havana svojo pravo staro podobo in obiščemo tudi muzej ruma Havana Club. Po želji kosilo v kolonialnem središču ali prosto za lastna raziskovanja. Potem sedemo v slovite stare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra – avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol, univerza, predel Miramar. Po želji si zvečer proti doplačilu ogledamo znamenito Tropicano. Nočitev. (letalo, H, Z)

3. dan: HAVANA – SOROA – PINAR DEL RIO – VINALES.
Po dnevu velemesta se izlet v naravo več kot prileže. Po zajtrku obiščemo vrt orhidej v Soroi, se sprehodimo po deževnem gozdu in si privoščimo krajše uživanje ob kavici. Nadaljujemo v “deželo borovcev ob reki” (Pinar del Rio), kjer je doma kubanski tobak proti  dolini Vinales, ki slovi kot najbolj slikovita kraška pokrajina na otoku. Kosilo v lokalni restavraciji. Sprehod po čudoviti pokrajini, namestitev v hotelu, večerja in... kaj pa zdaj? (H, ZKV)

4. dan: VINALES – GUAMA – CUEVA DE LOS PECES – PRAŠIČJI ZALIV – CIENFUEGOS.
Zajtrk. Mimo citrusovih in sladkornih plantaž drvimo proti polotoku Zapata. Obiščemo krokodiljo farmo, kjer lahko vidimo redkega kubanskega krokodila in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (od zrezka do torbice...). Pot nas vodi dalje do vasice La Boca de Guama, kjer si z ladjico ogledamo vasico prvotnih prebivalcev Tainos. Pot nadaljujemo proti Prašičjemu zalivu, kjer je potekala ena najpomembnejših bitk malega Davida (Fidela) z Goljatom (CIA). V skladu s časom si privoščimo skok v toplo morje pri jami LA CUEVA DE LOS PECES, 70 m globokem naravnem bazenu vzdolž prelomnice, ki je idealna za opazovanje koral in podmorskega bogastva... Vožnja do Cienfuegosa, kjer si privoščimo večerjo in počitek v prijetnem okolju. (H, ZV)

5. dan: CIENFUEGOS – BOTANIČNI VRT – PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA.
Po zajtrku prosto dopoldne v čudovitem kotičku sredi bujne tropske narave in na plaži, kjer si lahko privoščimo kopanje in opazovanje koralnega bogastva ter uživamo v vzdušju “vse vključeno”. Po kosilu obiščemo Cienfuegos, rojstni kraj Benija Moreja. Sprehodimo se po mestni promenadi do glavnega trga ter si ogledamo nekdanji Batistov Casino. Sledi ogled največjega botaničnega vrta na otoku. Sledi vožnja do Trinidada in dalje na Plažo Ancon, kjer si privoščimo večerjo. Morda še nočni skok v toplo morje in nočitev. (H*, ZV)

6. dan: PLAYA ANCON/okolica TRININDADA – izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD.
Zajtrk. Vožnja v slikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolino ter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser – staro prestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo po mestu in si ogledamo Plaza Mayor, cerkev sv. Ane ter po želji katerega od muzejev: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico... Popoldne je prosto – lahko ga izkoristite za uživanje ob morju na Playa Ancon ali se izgubite v prijetnih kolonialnih ulicah Trinidada, ki je raj za fotografe in iskalce vzdušij! Po večerji v hotelu se vrnemo v Trinidad, kjer se prepustimo živahnemu vzdušju večernega mesta! Vrnitev v Playa Ancon. Nočitev. (H, ZKV/vse vključeno)

7. dan: PLAYA ANCON/okolica TRININDADA – SANTA CLARA – VARADERO.
Po zajtrku in (po želji) jutranjem skoku v morje se peljemo v Santa Claro. V skladu s sezono obiščemo tobačno tovarno in plantažo tobaka. Zdaj nas čaka še ena glavnih znamenitosti Kube – mavzolej Che Guevare. Tu so Chejevi revolucionarji zmagali v eni odločujočih bitk na poti h končni zmagi. Privoščimo si skupno raziskovanje mesteca, ki nas preseneti z mnogimi spontanimi doživetji. Danes nas čaka le še vožnja v Varadero, najbolj znano kubansko letovišče. Namestimo se v udobnem hotelu. Večerja in počitnice. (H, ZKV)

8. dan: VARADERO.
Prosto za uživanje in počitniške radosti v tropskem letovišču. (H, vse vključeno)

9. dan: VARADERO.
Prosto za uživanje in počitniške radosti v tropskem letovišču. (H, vse vključeno)

10. dan: VARADERO.
Prosto za uživanje in počitniške radosti v tropskem letovišču. (H, vse vključeno)

11. dan: VARADERO – HAVANA - EVROPA.
Skladno s časom leta prosto za zadnje obmorske užitke. Zapustimo Varadero, naš kubanski krog je sklenjen. Vožnja na letališče v Havani in polet proti Evropi. Počitek na letalu. (letalo, Z)

12. dan: EVROPA - LJUBLJANA.
Polet do okoliškega letališča. Vožnja do Ljubljane (letalo).


Kuba je socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, da brez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključno domačim kubanskim skupinam.


Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi   

Redna cena    Aktualna cena
2397 €             2298 €

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: vožnja do letališča in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne pristojbine, nočitve po spodnjem opisu, prehrana po opisu v programu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, ogled Havane v starih kubanskih avtomobilih, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške pridobitve kubanske turistične kartice, vse vstopnine po programu, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vključene vstopnine: vožnja s starimi avtomobili v Havani, muzej ruma v Havani, vrt orhidej v Soroi, obisk farme krokodilov, muzej Playa Giron, obisk botaničnega vrta v Cienfuegosu,  stolp Manaca Iznaga, obisk tobačne tovarne.

Namestitve:

HAVANA: hotel 3 – 4* z zajtrkom, VINALES: hotel 3* s polpenzionom,

CIENFUEGOS: hotel 3* po sistemu “vse vključeno”/polni penzion,

PLAYA ANCON/okolica TRINIDADA: hotel  3 * po sistemu “vse vključeno”/polnega penziona,

VARADERO: hotel  3- 4* po sistemu “vse vključeno”.


Obvezna doplačila       
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb        90 €


Doplačila po želji       
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja     4.56 %
Doplačilo na kraju samem - Kabare Tropicana v Havani  110 €
Doplačilo za enoposteljno sobo 228 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 50 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -     4.56 %

Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*        18.61 €

Popusti       

Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču        10 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču        20 %


VIZE: Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven
potni list in kubansko vizo (turistični kartonček), ki jo priskrbi organizator potovanja. Ob prijavi (vsaj 17 dni pred odhodom) je potrebno
agenciji dostaviti čitljivo fotokopijo potnega lista.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Za vstop v državo je obvezna sklenitev zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini.

Vstopni pogoji:

Ob prihodu na letališče je obvezen PCR test (cena 50 USD). Glede
drugega testa 5 dni po prihodu se še odločajo in bo znano v naslednjih
dneh

– Obvezna uporaba mask tako v zaprtih prostorih kot na prostem.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Odg. or.OSk.
REZERVIRAJ