s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 4. december 2020 REZERVIRAJ

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja 3DNI

Odlična arktična doživetja v čarobni pokrajini; husky safari, vožnja z motornimi sanmi, obisk živalskega vrta z živalmi arktičnega območja, nočni potep z iskanjem Severnega sija,...

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja

Finska, Skandinavija, Rovaniemi
Posebno letalo iz Ljubljane direktno na severni tečajnik, obisk Božičkove vasice na severnem tečajniku v ceni potovanja


Odlična arktična doživetja v čarobni pokrajini; husky safari, vožnja z motornimi sanmi, obisk živalskega vrta z živali arktičnega območja, nočni potep z iskanjem Severnega sija,...
nastanitev v hotelu 4* v centru mesta - hotel Scandinc in Santa Clause

Pri vstopu na Finsko testiranja niso potrebna


Program potovanja:

1. DAN: SLOVENIJA - ROVANIEMI nočitev

Polet z letališča JP Ljubljana v jutranjih urah in polet letala v Rovaniemi, mesto, ki je upravno središče severne finske pokrajine Laponske. Po pristanku po želji in za doplačilo možnost obiska živalskega parka Ranua, najbolj severno ležečega živalskega vrta na svetu, ki je dom mnogim živalim arktičnega območja, med njimi los, severni medved, sivi volk.... Nastanitev v hotelu. V kolikor vas v večernih urah še ne bodo zapustile moči, ob doplačilu možnost večernega potepanja po zasneženi pokrajini in občudovanjem Severnega sija... Sredi prostranih gozdov se bomo pogreli ob tabornem ognju, vodnik pa nam bo pripravil tradicionalne laponske prigrizke. Vrnitev v hotel v poznih nočnih urah. Nočitev.

2. DAN: ARKTIKUM IN PO ŽELJI ARKTIČNA DOŽIVETJA zajtrk, nočitev

Po zajtrku obisk sodobnega muzeja in centra znanosti, Arktikuma, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije. Preostanek dneva boste namenili arktičnim doživetjem. Predlagamo "Husky safari" in obisk jelenje farme (ob doplačilu). Vaše arktične avanture se bodo pričele s prečkanjem Severnega tečajnika na farmi severnih jelenov pa se boste podali na pot z jelenjo vprego podali na vožnjo z jelenjo vprego. Popoldne novim doživetjem naproti - gremo na husky safari. Najprej se bomo naučili upravljati s sanmi, s katerimi se bomo pognali po zasneženi finski pokrajini in uživali v lepoti, hitrosti in prikupnosti huskijev. V poznih večernih urah vrnitev v hotel.

3. DAN: ROVANIEMI - BOŽIČKOVA DEŽELA - SLOVENIJA zajtrk

Nadaljevanje arktičnih doživetij. Po želji in za doplačilo safari z motornimi sanmi. Podali se boste v osrčje neokrnjene pokrajine, se zapeljali po zamrznjenih rekah, po hribih in dolinah, od koder se bodo ponujali nepozabni pogledi na prostrano zimsko pokrajino. Popoldne bomo namenili obisku Božičkove vasice, kjer vas bodo njegovi zvesti spremljevalci, palčki, sprejeli v pravljičnem svetu. Obiskali boste lahko Božičkovo hišo in se z dobrim možem tudi kaj pogovorili ali se sprehodili med številnimi prodajalnami. Seveda bo čas za obisk Božičkove pošte, kjer Božičkovi pomočniki prebirajo pošto iz celega sveta. V popoldanskem času možnost obiska obsežnega podzemnega Božičkovega domovanja - Santa Park, kjer boste obiskali šolo za palčke, se popeljali z vlakcem skozi tovarno igrač in še kakšno zanimivo presenečenje vas pričakuje. V poznih popoldanskih urah prevoz na letališče in polet proti Ljubljani.

Cena vključuje

letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana - Rovaniemi - Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
prevoz letališče - hotel - letališče
dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3/4* (nastanitev v hotelu SANTA CLAUSE 4* oz. SCANDIC 4* v mestnem središču),
obisk Božičkove vasice, oglede zunanjosti,
spremstvo in organizacijo potovanja.

CENA: OD 849 € /OSEBO

termina:  4.12. in 11.12. 2020

OPOZORILO:
ČARTERSKI POLET IZ LJUBLJANE BO ORGANIZIRAN,ČE SE BODO V PRIHODNJEM ČASU SPROSTILE OMEJITVE ZA POTOVANJA - COVID 19Doplačila

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi (doplačila na licu mesta NISO MOŽNA):

enoposteljna soba: 270 € (na vprašanje)
2x večerja v hotelu: odrasli 85 €, otroci do 12 let 65 €
izlet v živalski park Ranua z vstopnino: odrasli 64 €, otroci do 12 let 49 € (min 15 udeležencev)
 

- arktična doživetja, odrasli 198 € (ceni krajša vožnja z jelenjo vprego in 5km dolga vožnja z vprego huskijev, topla malica, topla oblačila in obutev),otroci do 12 let: 168 €,.

- iskanje severnega sija odrasli: 92 € (prevoz do gozda in hoja s krplji skozi gozd, malica; izlet se izvaja v večerno nočnih urah in ni primeren za mlajše otroke)

- vožnja z motornimi sankami odrasli 105 €, otroci do 12 let 89 €* (v ceni vožnja s sanmi pribl. 2 uri topli napitki, spremstvo angleškega vodnika)

*Cena velja ob hkratni prijavi 2 oseb
 

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI (glede na razpoložljivi čas):

- vstopnina za Santa Park in prevoz do parka odrasli 50€, otroci do 12 let 40 €
- vstopnina za Arktikum 13 € odrasli, otroci 7-15 let: 6 €; družinska vstopnica 30 €.

odg.or. Pal.

Splošni pogoji so sestavni del programa


ČARTER BO ORGANIZIRAN. ČE SE BODO V PRIHODNJEM ČASU SPROSTILE OMEJITVE ZA POTOVANJA - COVID 19


REZERVIRAJ