s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
s8
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  od 6. 1. do 15. 4. 2021 REZERVIRAJ

ŠAR PLANINA»CATSKI« 2021 (Smuka s kabinskimi vozili)

Vabimo vse ljubitelje pršiča na odlično FREERIDE smuko v Makedonijo,področje Šar Planine in smučarskega središča Popova Šapka. Eksluzivno in nepozabno! Cat ski je mogoč tudi na Balkanu!

MAKEDONIJA »CAT-SKI« 2021


Vabimo vse ljubitelje pršiča na odlično FREERIDE smuko v Makedoniji, področje Šar Planine in smučarskega središča Popova Šapka.


 
SMUKA S KABINSKIM SNEŽNIM TEPTALCEM (CAT-SKI).
(program za min. 6 udeležencev – termin zima 2020/2021 na povpraševanje!)

Severozahodna stran velike Šar planine in smučarskega centra Popova Šapka, je kot nalašč primerna za freeride - smuko izven urejenih prog.  Le 40 minut vožnje od Skopja oddaljeno smučarsko središče, leži na 1700 metrih in ponuja obilico pršiča. Uživali boste v hotelu Scardus**** s savno in Spa-jem, kjer se boste lahko sprostili po dolgem dnevu na snežnih strminah. Smučajte dnevno najmanj 3000 višinskih metrov v gozdu ali visokogorskem terenu Popove Šapke! Izvajalec zagotovi 2 profesionalna vodiča za vsako skupino.  Brezplačno zagotovijo tudi vso potrebno varnostno opremo za smuko zunaj prog.

ZGODBA O PARTNERSKI EKIPI: SHAR OUTDOORS
Profesionalna ekipe SHAR OUTDOORS nudi prvovrstno smučanje na snegu, v Makedoniji, popolnoma izven urejenih prog.  Na Popovi Šapki imajo lasten center in kabinske snežne teptalce za prevoz smučarjev, sodelujejo pa tudi s skupino profesionalcev »SF Freeride«  Cat ski na planini Pelister v bližini mesta Bitola. Smučanje s pomočjo snežnega teptalca na Balkanu postaja vse bolj privlačno, saj oblika in konfiguracije večine gorskega sveta, omogoča snežnemu teptalcu dobro vzpenjanje na vrhove in preko grebenov. Tako nas popeljejo na ogromna območja, ki so kot nalašč za smučanje v celcu. Pripravite svojo opremo in se podajte na neverjetno avanturo. Navdušeni boste nad zimsko pokrajino, nad okusno makedonsko hrano in nad toplino ter gostoljubjem domačinov.


KAJ LAHKO PRIČAKUJETE V FREERIDE PARADIŽU ŠAR PLANINA?

*FREERIDE SMUKA S SNEŽNIMI TEPTALCI NA VZNEMIRLJIVIH IN SKRITIH KOTIČKIH GORATEGA BALKANA


*SMUČAJTE Z EKSPERTNIMI LOKALNIMI VODNIKI, KI VAM BODO POKAZALI KJE JE NAJBOJŠI CELEC.


*UŽIVAJTE V VARNI AVANTURI POLNI ADRENALINA


*PRIJETNO BIVANJE IN DOMAČA TRADICIONALNA KUHINJA V ODLIČNEM 4**** HOTELU

* MEDNARODNA SMUČARSKA SCENA IN ODLIČNO DRUŽENJE!CENIK 2020/2021  (cena na osebo)


6-dnevni cat-ski(7 nočitev in polni penzion ): 1.549,00 €*

5-dnevni cat-ski(6 nočitev in polni penzion ): 1.319,00 €*

4-dnevni cat-ski(5 nočitev in polni penzion ): 1.099,00 €*

3-dnevni cat-ski(4 nočitve in polni penzion): 869,00 €KAJ VKLJUČUJE:
Paket ponuja udobni nočitvi – eno ob vašem prihodu, nato eno pred vašim odhodom na letališče.
Paket vključuje kompletni servis, polni penzion, razen letalskega prevoza iz Slovenije v Makedonijo.
Prevoz iz letališča v Popovo Šapko in obratno se izvaja za skupine min. 6 potnikov  in je vključen v ceno.
Če vas je manj, pa bomo za vas uredili individualni transfer po ugodni ceni.

Izposoja opreme – lahko si rezervirate tudi opremo za smučanje (široke smuči, desko, čevlje)

PROGRAMI IN ODHODI PO MERI:
paket cat ski +
klasično smučanje,
turna smuka,
ogledi v Makedoniji....

Organizator programa CAT SKI ponuja možnost priprave paketa po vaših željah. Zahtevajte individualno ponudbo.  Tudi individualni paket ponuja možnost najema smučarske opreme, za vas je v ceni tudi prevoz iz letališča Skopje do Popove Šapke in obratno (minimalno 6 osebo na terminu), sicer vam bodo pripravili ponudbo z individualnim prevozom po ugodni ceni.


SMUČARSKO PODROČJE ŠAR PLANINE IN PROFIL TERENOV:
Smučanje s snežnim teptalcem (Cat ski) je v Makedoniji zadnjih nekaj let izredno priljubljena aktivnost. Seveda tiči razlog v sami obliki gora Makedonije, ki so stara gorovja z zelo oblo formo, kopastimi vrhovi in grebeni, na katere snežni teptalec pride z lahkoto in vas odloži na vrhovih. Medtem, ko boste na klasičnih Evropskih ciljih v Alpah naleteli na gnečo freerider- jev iz vsega sveta (off piste tereni so lahko dostopni, a tudi hitro zvoženi), pa vas v Makedoniji čaka divjina, ruralno okolje, divja narava, prostranstva, brez velikih smučarskih centrov, kjer boste na obsežnih terenih zelo zelo sami! Čakajo vas široka snežna polja, ozki kuloarji, naravni “half pipe” tereni, ki so primerni tako za vrhunske smučarje in deskarje, kakor tudi za povsem povprečnega novinca. Ob dnevih z dobro vidljivostjo, pravzaprav ni nobenih omejitev. Odpeljete lahko resnično poljubno linijo, kjerkoli. Vam bo pa gotovo vaš vodnik pokazal najboljši sneg. Vaše linije iz vrha proti dolini bodo dosegale med 500 in 800 višinskimi metri. V primeru slabe vidljivosti, pa vas vodniki zapeljejo v nižje ležeči svet, kjer boste doživeli vrhunsko smuko skozi redek gozd, v katerem se zadrži ogromno pršiča, v varnem zavetrju. Same krošnje in stebla pa ponujajo varno orientacijo ob spustih.

SMUČIŠČE POPOVA ŠAPKA:  Nedaleč od hotela vas čaka klasično visokogorsko smučišče, z napravami, ki vas popeljejo na višino 2.500 m. Urejene smučarske proge s popolnoma naravnim snegom. 6 sedežnica, 2 sedežnica, nekaj vlečnih. Primerno tudi za začetnike in družine z otroci.


DNEVNI POTEK PROGRAMA “CAT SKI”
07.30 Zajtrk in dnevni  sestanek s smučarji in vodnikom
08.30 Zbor pred snežnim teptalcem in odhod na teren.
09.00 Prvi dnevni spust

POČITEK IN OBROK: Med 11.30 in 12. 30 kosilo v gozdu – precizen čas kosila napove vodnik , odvisno od utrujenosti smučarjev , oziroma od njihove želje in potreb.
16.00  Zaključek smučarskega programa. Čas je okviren. Zaključek je odvisen od svetlobnih pogojev na terenih in od fizične kondicije članov skupine!
16.30 : Kratko slovo in rezime dneva, napoved programa za naslednji dan
19.00 ura : Večerja

VODNIKI IN VARNOST:
Vodniki Shar Outdoors so odlični smučarji in imajo minimalno med 6 in 10 let izkušenj v vodenju smučarjev izven urejenih prog. Organizator poskrbi za varnost in dobro izkušnjo tako, da boste smučali v spremstvu 2 vodnikov. Torej z glavnim, ki pokaže smeri in tistim, ki ostane zadaj in nadzoruje gibanje skupine in posameznikov.  Organizator dodatno zagotavlja brezplačno izposojo vse varnostne opreme za smuko izven urejenih prog in gibanje v gorskem svetu, kot so: ABS plazovni nahrbtnik, plazovna žolna, plazovna lopata, sonda. O pravilni rabi, vas bodo poučili, prvi dan vašega bivanja.

IZPOSOJA OPREME:
Organizator ima na voljo odlične »freeride smuči« in turno smučarsko opremo, znamke ELAN SKIS.
Za izposojo opreme je potrebna najava organizatorju ob prijavi za termin.

VARNOST GOSTOV IN PRAVICE ORGANIZATORJA »CAT SKI PROGRAMA«
Vodniki Cat-ski programa imajo pravico do odpovedi DNEVNE programa, če je vremensko stanje neustrezno in nevarno, ter kadar pogoji na terenu ne omogočajo varnega smučanja za goste. Vsak udeleženec mora imeti zadovoljivo fizično kondicijo. Obvezna je uporaba  opreme za reševanje iz plazov: ABS nahrbtnik, sonda, lopata, lavinska žolna. Ustrezno opremo, vam v primeru, da nimate lastne, brezplačno  zagotovi organizator.

VAŠA NASTANITEV:
Gostje programa CAT SKI, so nastanjeni v hotelu Scardus**** Popova Šapka. Hotel razpolaga z  dnevno/nočnim barom, restavracijo, garderobo za smučarsko opremo, pralnico perila, konferenčno dvorano, SPA centrum, kjer so na voljo 2 savni, masažni bazen, dva plavalna bazena (eden otroški), turška kopel in fitnes. Na voljo so tudi masaže – po naročilu. Hotel ponuja brezplačen wi-fi v vseh skupnih prostorih. Restavracija ponuja raznoliko hrano, mednarodno kuhinjo v sproščujočem in lepem ambientu.  Terasa s sedeži in zimski prostor za kadilce.


KAKO  NA POPOVO ŠAPKO?
Mesto Skopje ima izredno moderno letališče, ki se nahaja severozahodno od središča. V Skopje, prestolnico Severne Makedonije, gostje lahko pripotujejo potom letalskih povezav iz mednarodnih letališč.. Družba Wizzair, operira s precej ugodnimi leti, večkrat tedensko  iz evropskih destinacij kot so: Kopenhagen, Oslo, Stockholm, Berline, Memmingen, Dortmund, London, Pariz , Bratislava.

Za Slovenske smučarje, je na voljo povezava z letom iz Ljubljane s postankom v Beogradu (Air Serbia).  Možna je tudi izvedba prevoza po naročilu s kombi vozilom, iz katerekoli destinacije v Sloveniji do Popove Šapke.

Odg. org. BMG

Rezervacije:   info@vecertours.si
 


REZERVIRAJ